Voorstelrondje Ric
Leuk dat je komt kijken op Koffiepraat.nl! Gebruik dit forum om je voor te stellen. Wie ben je, wat doe je, wat zijn je interesses enzovoorts!
Re: Voorstelrondje Ric
Berichtdoor Ric325i » zo 05 aug 2018, 20:03
Vandaag aangeschaft een supermooie Bezzera Mitica en Quamar m80 molen.
Nu op zoek naar super goeie bonen en dan kan het leerproces beginnen!
Heel eerlijk? Ergens zie ik er ook een beetje tegenop...
Nu op zoek naar super goeie bonen en dan kan het leerproces beginnen!
Heel eerlijk? Ergens zie ik er ook een beetje tegenop...
Re: Voorstelrondje Ric
Berichtdoor Fisherman » zo 05 aug 2018, 20:07
Congrats! En hoe staat het er allemaal bij? Veel plezier ermee.Vandaag aangeschaft een supermooie Bezzera Mitica en Quamar m80 molen.
Nu op zoek naar super goeie bonen en dan kan het leerproces beginnen!
Heel eerlijk? Ergens zie ik er ook een beetje tegenop...
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
All things filter - Fortefied Mahlkönig Vario Steel Burrs & Comandante C40 - Doet u mij maar een met de hand gebrouwen bakkie.
Re: Voorstelrondje Ric
Berichtdoor Erik82 » zo 05 aug 2018, 20:19
Mooie setup waar je veel mee kunt. Belangrijkste tip die ik heb is om een kilo van dezelfde verse bonen te kopen. Elke boon is anders en als je begint met zakjes van 250gr ben je er al doorheen voordat je alles op orde hebt. Op die manier blijf je bezig en kan het heel frustrerend zijn. In het begin zullen je bonen hard gaan maar dat wordt minder als je alles goed onder controle krijgt.
Meten is weten. Zorg dat je de hoeveelheid maalsel (in tiende grammen), hoeveelheid espresso en doorlooptijd aan het begin goed in de gaten houdt. Zorg dat de eerste altijd gelijk is (begin met 16.0 gram) en pas dan de maling aan totdat je een acceptabele doorlooptijd hebt (24-35s). Let wel op dat het ongeveer 15gr duurt voordat een aanpassing aan de maalgraad constant is dus blijf niet continu aanpassen. Als je daaraan begint blijf je bezig en is het helemaal niet te doen.
Een naked portafilter is toch wel een must als je echt serieus bent en je techniek sneller op orde wilt hebben.
Wat hulp op locatie kan ook nuttig zijn en gebeurt vaak daar waar je over het algemeen niks hebt aan een baristacursus bij een winkel. Enige is dat we nu niet weten waar je woont en er dus ook niemand je hulp aan kan bieden.
Meten is weten. Zorg dat je de hoeveelheid maalsel (in tiende grammen), hoeveelheid espresso en doorlooptijd aan het begin goed in de gaten houdt. Zorg dat de eerste altijd gelijk is (begin met 16.0 gram) en pas dan de maling aan totdat je een acceptabele doorlooptijd hebt (24-35s). Let wel op dat het ongeveer 15gr duurt voordat een aanpassing aan de maalgraad constant is dus blijf niet continu aanpassen. Als je daaraan begint blijf je bezig en is het helemaal niet te doen.
Een naked portafilter is toch wel een must als je echt serieus bent en je techniek sneller op orde wilt hebben.
Wat hulp op locatie kan ook nuttig zijn en gebeurt vaak daar waar je over het algemeen niks hebt aan een baristacursus bij een winkel. Enige is dat we nu niet weten waar je woont en er dus ook niemand je hulp aan kan bieden.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Veel slowkoffie spul
Re: Voorstelrondje Ric
Berichtdoor Ric325i » zo 05 aug 2018, 20:26
Woonplaats = Vlaardingen en hulp zal ik vroeg op laat wel nodig gaan hebben (zou ik ook erg waarderen) want er komt best wat info op me af.
@erik82 ik zal dan kijken voor gelijk 1 kg kwaliteit bonen aan te schaffen. Hoe hou ik dat vers? Deels invriezen?
@erik82 ik zal dan kijken voor gelijk 1 kg kwaliteit bonen aan te schaffen. Hoe hou ik dat vers? Deels invriezen?
Re: Voorstelrondje Ric
Berichtdoor Pti » zo 05 aug 2018, 20:27
Kilotje in 4-5 weken opdrinken moet wel lukken toch?
Re: Voorstelrondje Ric
Berichtdoor Erik82 » zo 05 aug 2018, 21:20
Die eerste kilo is zo weg met het leren omgaan met je maler. Als je het binnen 4 weken na branding op weet te krijgen is het goed.
Begin met een wat simpelere Brazilië zodat je goed een idee hebt of je in de buurt zit. Dat zijn de minder complexe koffiesoorten maar wel met die typische koffiesmaak.
https://giraffecoffee.nl/winkel/koffie/ ... -de-minas/
https://www.baristawinkel.nl/a-51496706 ... -de-minas/
https://www.baristawinkel.nl/a-47444153 ... -de-minas/
http://www.fascino-coffee.com/koffiebon ... res-barras
En vergeet het enkele filterbakje. Het dubbele filterbakje is degene die je het beste kunt gebruiken en daar komt dan 1 espresso uit (16gr in en ongeveer 32 gram uit). Die kun je, als je geen naked hebt, het beste in het portafilter met enkele uitloop doen.
Begin met een wat simpelere Brazilië zodat je goed een idee hebt of je in de buurt zit. Dat zijn de minder complexe koffiesoorten maar wel met die typische koffiesmaak.
https://giraffecoffee.nl/winkel/koffie/ ... -de-minas/
https://www.baristawinkel.nl/a-51496706 ... -de-minas/
https://www.baristawinkel.nl/a-47444153 ... -de-minas/
http://www.fascino-coffee.com/koffiebon ... res-barras
En vergeet het enkele filterbakje. Het dubbele filterbakje is degene die je het beste kunt gebruiken en daar komt dan 1 espresso uit (16gr in en ongeveer 32 gram uit). Die kun je, als je geen naked hebt, het beste in het portafilter met enkele uitloop doen.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Veel slowkoffie spul
Re: Voorstelrondje Ric
Berichtdoor Ric325i » zo 05 aug 2018, 21:50
Die Quamar m80 maler valt volgens mij ook af te stellen dat ie een bepaalde hoeveelheid eruit gooit. Ik zal morgen eens wegen hoeveel ie nu afgeeft.
Ik heb 1 portafilter met dubbele uitlaat (diep zeefje)
Ik heb 1 portafilter met enkele uitlaat zit nu een dicht ijzeren bakje in om blind te filteren (schoonmaken apparaat toch)?
Ik heb los een kleiner ondiep zeefje erbij.
Ik ook nog een portafilter voor koffiepads en dergelijke (nog niet goed gekeken).dit verwacht ik niet echt te gaan gebruiken.
@erik82 ik zal idd maar eens starten met een boon uit Brazilië dan. Dank voor de adresjes .
Voor nu is het doel om espresso te maken pittig maar ook “romig” qua smaak.
Ik heb 1 portafilter met dubbele uitlaat (diep zeefje)
Ik heb 1 portafilter met enkele uitlaat zit nu een dicht ijzeren bakje in om blind te filteren (schoonmaken apparaat toch)?
Ik heb los een kleiner ondiep zeefje erbij.
Ik ook nog een portafilter voor koffiepads en dergelijke (nog niet goed gekeken).dit verwacht ik niet echt te gaan gebruiken.
@erik82 ik zal idd maar eens starten met een boon uit Brazilië dan. Dank voor de adresjes .
Voor nu is het doel om espresso te maken pittig maar ook “romig” qua smaak.
Re: Voorstelrondje Ric
Berichtdoor bobbee » zo 05 aug 2018, 22:30
Gefeliciteerd met de mooie set! Niet tegenop zien, ff doorzetten (met onze hulp) en over een tijdje zal je terug denken aan de geweldige route die je hebt gemaakt om die lekkere espresso te maken. Dat komt helemaal goed.Vandaag aangeschaft een supermooie Bezzera Mitica en Quamar m80 molen.
Nu op zoek naar super goeie bonen en dan kan het leerproces beginnen!
Heel eerlijk? Ergens zie ik er ook een beetje tegenop...
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Voorstelrondje Ric
Berichtdoor Ric325i » ma 06 aug 2018, 17:39
1kg Braziliaans goud = onderwegDie eerste kilo is zo weg met het leren omgaan met je maler. Als je het binnen 4 weken na branding op weet te krijgen is het goed.
Begin met een wat simpelere Brazilië zodat je goed een idee hebt of je in de buurt zit. Dat zijn de minder complexe koffiesoorten maar wel met die typische koffiesmaak.
https://giraffecoffee.nl/winkel/koffie/ ... -de-minas/
https://www.baristawinkel.nl/a-51496706 ... -de-minas/
https://www.baristawinkel.nl/a-47444153 ... -de-minas/
http://www.fascino-coffee.com/koffiebon ... res-barras
En vergeet het enkele filterbakje. Het dubbele filterbakje is degene die je het beste kunt gebruiken en daar komt dan 1 espresso uit (16gr in en ongeveer 32 gram uit). Die kun je, als je geen naked hebt, het beste in het portafilter met enkele uitloop doen.
Terug naar “Stel je voor / jouw set-up”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign