Caramel zichtbaar onderin

Ben je een moeilijk woord tegen gekomen of wil je meer weten over de techniek van het koffie maken, proeven of drinken? Ontdek het hier!
Priscilla
Berichten: 4
Lid geworden op: do 20 dec 2012, 16:16

Caramel zichtbaar onderin

Berichtdoor Priscilla » do 20 dec 2012, 19:07

Help, kan iemand mij uitleggen hoe ik (bij een bv karamel latte of een latte met drank), zo`n mooi laagje onderin krijg.
Bij mij mixt de siroop of drank zich altijd met de koffie.
Ik kan wel een perfecte latte macchiato maken, maar dat aparte laagje onderin lukt dus niet.

Joep
Berichten: 647
Lid geworden op: do 25 sep 2008, 19:06
Locatie: Eindhoven

Re: Caramel zichtbaar onderin

Berichtdoor Joep » vr 21 dec 2012, 13:08

Drank lijkt me moeilijk, siroop kan misschien.
Doe de siroop in het glas. Schenk of schep eerst wat dikkere melk in het glas, die gaat dan op de siroop liggen. Als je dan daarna de dunnere melk heel rustig in het glas giet (glas kantelen) wordt die gedempt door het dikkemelkkussen en blijft hij wsl op de siroop liggen. Dan een 30 seconden laten staan zodat de melk zich goed scheidt van het schuim en de espresso ertussenin gieten
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Priscilla
Berichten: 4
Lid geworden op: do 20 dec 2012, 16:16

Re: Caramel zichtbaar onderin

Berichtdoor Priscilla » ma 21 jan 2013, 15:16

Helemaal te gek.
Het lukte perfect!

Joep
Berichten: 647
Lid geworden op: do 25 sep 2008, 19:06
Locatie: Eindhoven

Re: Caramel zichtbaar onderin

Berichtdoor Joep » ma 21 jan 2013, 15:25

Nou, kijk aan! Mooi zo!
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60


Terug naar “Varia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten