Water uit ontharder of uberhaupt mijn water
Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Re: Water uit ontharder of uberhaupt mijn water
Berichtdoor Tekork » wo 17 mei 2023, 10:36
Deze post kan op veel herkenbaarheid rekenen bij mij. Waar ik altijd de machine, molen en bonen op de schuld gaf van zure vlakke espresso blijkt het probleem in de basis te liggen “het water”. Hoe kon ik dit gemist hebben….
Wij hebben een centrale waterontharder in huis die dus ook op 0 graden Duitse hardheid staat afgesteld. Met dit water vul ik de watertank van de Speedster die in mijn kantoor/garage staat in combinatie met een Flojet 5000.
Na het lezen van de adviezen ben ik op marktplaats gaan speuren en heb ik een Honeywell drukventiel, BWT kop en flowmeter gekocht plus een nieuwe Premium V cartridge.
Alles aangesloten, oud water eruit en met de bypass van mijn waterontharder de tank opnieuw gevuld met “hard” water. Nu wordt het harde water door BWT (stand 3) gehaald en wonderbaarlijk wat een wereld van verschil !!
Eerst water en de rest komt later
En bedankt voor alle tips hier
Wij hebben een centrale waterontharder in huis die dus ook op 0 graden Duitse hardheid staat afgesteld. Met dit water vul ik de watertank van de Speedster die in mijn kantoor/garage staat in combinatie met een Flojet 5000.
Na het lezen van de adviezen ben ik op marktplaats gaan speuren en heb ik een Honeywell drukventiel, BWT kop en flowmeter gekocht plus een nieuwe Premium V cartridge.
Alles aangesloten, oud water eruit en met de bypass van mijn waterontharder de tank opnieuw gevuld met “hard” water. Nu wordt het harde water door BWT (stand 3) gehaald en wonderbaarlijk wat een wereld van verschil !!
Eerst water en de rest komt later
En bedankt voor alle tips hier
“Coffee cannot disappoint, your expectations can”
Re: Water uit ontharder of uberhaupt mijn water
Berichtdoor yakneev » vr 26 mei 2023, 10:47
Ok ik heb de knoop doorgehakt.Deze post kan op veel herkenbaarheid rekenen bij mij. Waar ik altijd de machine, molen en bonen op de schuld gaf van zure vlakke espresso blijkt het probleem in de basis te liggen “het water”. Hoe kon ik dit gemist hebben….
Wij hebben een centrale waterontharder in huis die dus ook op 0 graden Duitse hardheid staat afgesteld. Met dit water vul ik de watertank van de Speedster die in mijn kantoor/garage staat in combinatie met een Flojet 5000.
Na het lezen van de adviezen ben ik op marktplaats gaan speuren en heb ik een Honeywell drukventiel, BWT kop en flowmeter gekocht plus een nieuwe Premium V cartridge.
Alles aangesloten, oud water eruit en met de bypass van mijn waterontharder de tank opnieuw gevuld met “hard” water. Nu wordt het harde water door BWT (stand 3) gehaald en wonderbaarlijk wat een wereld van verschil !!
Eerst water en de rest komt later
En bedankt voor alle tips hier
Beetje gaar om nu de waterontharder op 3DH te laten staan terwijl ik een ontharder heb.
Ik heb een loodgieter gesproken die het eea voor mij gaat regelen.
Ben alleen best wel een leek op dit gebied. Wat heb ik nodig Ik dacht nu zelf aan
BWT Kop
BWT Bestmax Premium S of M
BWT watermeter.
verder nog ergens rekening mee houden?
Lijkt met dat die drukventiel en flowjet voor jouw situatie speicifiek nodig is. mijn waterleiding ligt niet zo ver weg. dus heb ik dat niet echt nodig toch lijkt mij?
Re: Water uit ontharder of uberhaupt mijn water
Berichtdoor Tekork » vr 26 mei 2023, 12:04
Met drukventiel kun je de waterleiding druk terug schroeven en vast zetten voor de pre-infusie. Het vangt ook eventuele leiding drukverschillen op als er bijvoorbeeld nog een kraan aan gaat die drukschommelingen veroorzaakt. Maar is optioneel
“Coffee cannot disappoint, your expectations can”
Re: Water uit ontharder of uberhaupt mijn water
Berichtdoor yakneev » do 21 mar 2024, 21:40
ok.. weer eens een nieuw hoofdstuk.
Ik heb soort van toch besloten dat ik mijn linea mini wil aansluiten op de waterleiding.
Voornaamste reden is geen gedoe meer met waterkannen maar vooral ook fatsoenlijk gebruik kunnen maken van pre infusie op leiding druk basis..
Maar dan de opties.
Optie 1.
Ik heb een leiding al lopen richting mijn espresso machine maar dit is vanuit de waterontharder wat echt 0dh water geeft. niet best dus.
Optie is. dit aansluiten op Reverse osmosis (aangezien het al gefilterd is maar niet volledig schoon)
En dan re-miniraliseren. Ik zie bijvoorbeeld dat veel koffiebars RO gebruiken. maar hoe ze re-miniraliseren is mij nog een raadsel.
Optie 2.
Voor 350 euro kan ik mijn waterleiding voor de ontharder laten aftappen en een nieuwe leiding met hard water naar de espresso machine laten gaan. hier dan een BTW filter voorhangen zoals eerder in dit topic besproken.
maar ok geeft mogelijk wat extra gedoe met leidingen enzo.
Wat zou het beste resultaat geven en hoe re-miniraliseer ik optie 1?
Ik heb soort van toch besloten dat ik mijn linea mini wil aansluiten op de waterleiding.
Voornaamste reden is geen gedoe meer met waterkannen maar vooral ook fatsoenlijk gebruik kunnen maken van pre infusie op leiding druk basis..
Maar dan de opties.
Optie 1.
Ik heb een leiding al lopen richting mijn espresso machine maar dit is vanuit de waterontharder wat echt 0dh water geeft. niet best dus.
Optie is. dit aansluiten op Reverse osmosis (aangezien het al gefilterd is maar niet volledig schoon)
En dan re-miniraliseren. Ik zie bijvoorbeeld dat veel koffiebars RO gebruiken. maar hoe ze re-miniraliseren is mij nog een raadsel.
Optie 2.
Voor 350 euro kan ik mijn waterleiding voor de ontharder laten aftappen en een nieuwe leiding met hard water naar de espresso machine laten gaan. hier dan een BTW filter voorhangen zoals eerder in dit topic besproken.
maar ok geeft mogelijk wat extra gedoe met leidingen enzo.
Wat zou het beste resultaat geven en hoe re-miniraliseer ik optie 1?
Terug naar “Koffie technieken”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign