@spironski
Net langer gestretched en wat blijkt, er was een 'vlekje' microfoam te zien!!!
Zou dit dan de tip zijn?? We experimenteren door met langer stretchen iig!
Meer dan naar de tijd, zou ik kijken naar hoeveelheid. Het best kan je lucht inbrengen als de melk nog koud is, dus probeer dit zo vroeg mogelijk in het proces te doen. Ikzelf heb toch echt wel minstens 10 seconden nodig om voorzichtig het volume met 50% te laten toenemen. Doe dit ook niet te bruut, anders krijg je teveel grote bubbels.
Liever wat meer tijd nemen om, "tssssk, tssssssk" voorzichtig kleine bubbels toe te voegen totdat het volume juist is, dan alleen maar op tijd te kijken en te snel grove bubbels te maken, of te vroeg te stoppen omdat je het binnen een bepaald aantal seconden zou moeten doen..
Probeer echter wel om tijd over te houden om alles flink rond te laten wervelen, zonder nog lucht toe te voegen. Leidend voor mij is de toename van het volume (+50%) en de temperatuur van de melk (>70C).