Espresso-routine van Andy Schecter

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Erik82
Berichten: 2885
Lid geworden op: ma 07 nov 2011, 09:22

Espresso-routine van Andy Schecter

Berichtdoor Erik82 » wo 09 mar 2016, 10:19

Een leuk filmpje wat in Engeland en Amerika nu veel wordt besproken. Hier geeft een internationale topbarista en koffiekenner wat inzicht in de routine om het maximale uit je bonen te halen bij single-dosen. De routine komt grotendeels overeen met mijn eigen routine. Zo zie je maar dat er veel stappen zijn die de extractie van de espresso kunnen verbeteren.



Wat meer achtergrondinfo, ook over het gebruik van een aeropress filter http://www.home-barista.com/tips/andy-s ... 40337.html.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Pietro pro brewing, Veel slowkoffie spul

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Espresso-routine van Andy Schecter

Berichtdoor cremalover » do 10 mar 2016, 16:42

Of de koffie hier beter van wordt weet ik natuurlijk niet.
Ik vind het een hoop gedoe.Als de koffie er echt beter van wordt is er wat voor te zeggen natuurlijk.Je zou het een keer moeten proeven.

geerinck
Berichten: 25
Lid geworden op: za 05 mar 2016, 19:43

Re: Espresso-routine van Andy Schecter

Berichtdoor geerinck » do 10 mar 2016, 18:13

Wat een gedoe, ik lust geen zwarte koffie.
Wel mooi materiaal.
Jan,

krizzziz
Berichten: 47
Lid geworden op: vr 25 nov 2011, 15:05

Re: Espresso-routine van Andy Schecter

Berichtdoor krizzziz » do 10 mar 2016, 20:03

Carefully calibrated spoon! Haha


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten

cron