Some Observations On Hand Pours by Scott Rao

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Gebruikersavatar
pichichi
Berichten: 835
Lid geworden op: ma 18 aug 2008, 12:34
Locatie: Soest

Some Observations On Hand Pours by Scott Rao

Berichtdoor pichichi » ma 10 okt 2016, 22:00

http://scottrao.com/blog/some-observati ... and-pours/" onclick="window.open(this.href);return false;"

leuk leesvoer!

ik wist niet dat hij beslist geen liefhebber van de chemex was..
en van naturals.. :lol:

mooiste quote staat in één van zijn antwoorden onderaan:
"There’s nothing “unnatural” about stirring. If you’re a coffee ground, all agitation probably seems the same to you."
:D

(waarmee hij overigens, ook eerder in stuk, een lans breekt voor "roerende agitatie", waarop ik "amen" zeg. heb recent ook erg mooie resultaat met wat geroer in mijn AeroPress, die ´masseer´ ik als een risotto, heerlijk!)
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!

The Coffee Cantata - J.S.Bach

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 4065
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Some Observations On Hand Pours by Scott Rao

Berichtdoor @3aan » di 11 okt 2016, 02:01

Moet je toch eens een ruimere pan gebruiken, risotto wordt weleens teveel gemasseerd, met een ruime sauspan licht spatelen en voorzichtig met je vuur en op tijd stoppen. ;-)
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

HanR
Berichten: 1970
Lid geworden op: do 17 apr 2014, 20:39
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: Some Observations On Hand Pours by Scott Rao

Berichtdoor HanR » di 11 okt 2016, 09:49

Afhankelijk van je rijstsoort.
Van sommige "risottorijst" kun je uitstekend behangplaksel maken.
Maar smaken verschillen! :)

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13247
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: RE: Some Observations On Hand Pours by Scott Rao

Berichtdoor bobbee » di 11 okt 2016, 10:05

http://scottrao.com/blog/some-observati ... and-pours/" onclick="window.open(this.href);return false;"

leuk leesvoer!

ik wist niet dat hij beslist geen liefhebber van de chemex was..
en van naturals.. Afbeelding

mooiste quote staat in één van zijn antwoorden onderaan:
"There’s nothing “unnatural” about stirring. If you’re a coffee ground, all agitation probably seems the same to you."
:D

(waarmee hij overigens, ook eerder in stuk, een lans breekt voor "roerende agitatie", waarop ik "amen" zeg. heb recent ook erg mooie resultaat met wat geroer in mijn AeroPress, die ´masseer´ ik als een risotto, heerlijk!)
Tsja, de chemex is niet zo'n lievelingetje...zie ook deze (oude) blog van caffenations Rob

http://caffenation.blogspot.nl/2015/06/ ... m.html?m=1

Ik gebruik hem nog wel maar kom altijd terug op de V60 tot afgelopen week. De Chemex met een mooie Kenya van Bocca en omdat de filters zo dik zijn op het idee gekomen om eens een stir te geven na laatste pour (ik doe dat nooit). Resultaat is echt geweldig! Lekker zoet en dat mooie bessen/kersen smaakje wat je graag wilt proeven van een Kenya komt er nu heel mooi uit. Net als rode wijn. Heeeeerlijk!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
Kabouter
Berichten: 232
Lid geworden op: ma 18 jun 2012, 18:38
Locatie: Valkenburg ZH

Re: Some Observations On Hand Pours by Scott Rao

Berichtdoor Kabouter » di 11 okt 2016, 10:25

Hoe roer je dan in de V60, komt dan ook wat er tegen het filter aangeplakt zit los of alleen in het midden?
Quest M3, VBM Domobar Super (rota), Faema MC80, Mahlkonig Guatemala, Kalita Wave, Cona D, Aeropress.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15045
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Some Observations On Hand Pours by Scott Rao

Berichtdoor fransg » di 11 okt 2016, 10:34

ja dit vraagt om een video!

inclusief "smullen" gezicht bij het proeven
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13247
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Some Observations On Hand Pours by Scott Rao

Berichtdoor bobbee » di 11 okt 2016, 11:22

Ja masseren wil ik ook weleens zien!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten

cron