Suiker? Nee honing....

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Gebruikersavatar
goosman
Berichten: 115
Lid geworden op: za 19 okt 2013, 20:43

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor goosman » vr 12 jan 2018, 21:17

Stevia is verschrikkelijk slecht
Waar baseer je dat op?
Quickmill 2820 / Carimali M1

FrankN
Berichten: 37
Lid geworden op: di 31 okt 2017, 18:38

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor FrankN » vr 12 jan 2018, 22:35

Sorry, heb me verkeerd uitgedrukt. Ik bedoel: verschrikkelijk slecht van smaak. Heb het ooit eens geprobeerd in koffie. Nooit meer.

Gebruikersavatar
goosman
Berichten: 115
Lid geworden op: za 19 okt 2013, 20:43

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor goosman » vr 12 jan 2018, 22:51

Sorry, heb me verkeerd uitgedrukt. Ik bedoel: verschrikkelijk slecht van smaak. Heb het ooit eens geprobeerd in koffie. Nooit meer.
Jammer voor je. Studieresultaten zijn niet consistent, maar aan specifieke bestanddelen van stevia worden in sommige trials anti-diabetische eigenschappen toegeschreven.
Quickmill 2820 / Carimali M1

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 4065
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor @3aan » vr 12 jan 2018, 23:45

Muizen? Beschuit met Stevia muisjes als smaakmaker, zal me de reet roesten, wil wel smaak hebben! Ook een diabeet heeft suikers nodig, je kent het gezegde overal waar "teveel" voor staat . . .
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 4065
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor @3aan » vr 12 jan 2018, 23:49

Ik drink mijn koffie graag zoet, maar ik moet oppassen met suiker want 'zweef' constant tegen het diabeet zijn. Sinds enige tijd gebruik ik tagatese als suikervervanger. Het minst slechte alternatief. Stevia is verschrikkelijk slecht, en alles wat op adpartaam gebaseerd is, smaakt vreselijk en is volgens mij ook heel ongezond. Mijn echtgenote is heel gelukkig met kokosbloesemsuiker, die ik bij de AH vind, maar heb geen idee of die nu wel gezonder is. Zij beweert van wel
Zoals in zwevende kiezer?

Je bent diabeet of geen diabeet, klinkt anders net als een beetje zwanger. Afbeelding
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s

Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie

Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

FrankN
Berichten: 37
Lid geworden op: di 31 okt 2017, 18:38

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor FrankN » za 13 jan 2018, 02:05

Bloedsuiker niveau is soms net onder het max. toegestane niveau, dan weer net er over. Medisch gezien is dat idd diabeet, maar door op voeding te letten hou ik het onder controle, zonder insuline te spuiten

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 4065
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor @3aan » za 13 jan 2018, 05:59

Dan heb je het over ouderdoms diabetes?!
Voordat je insuline afhankelijk bent is er meestal nog een heel traject aan vooraf gegaan met pillen en dieëten etc.
Spuiten doen ze echt niet zomaar even, daar is de ''lange termijn gemiddelde'' waarde bepalend.





Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s

Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie

Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor bobbee » za 13 jan 2018, 06:25

Bloedsuiker niveau is soms net onder het max. toegestane niveau, dan weer net er over. Medisch gezien is dat idd diabeet, maar door op voeding te letten hou ik het onder controle, zonder insuline te spuiten
Goed en bewust mee bezig! Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 21 gasten

cron