Pagina 2 van 2

Re: kleur veranderingen bonen branden

Geplaatst: ma 17 mar 2014, 16:46
door cremalover
Volgens de video zou koffie die in de 2e crack gezeten heeft na een paar dagen vettig worden.
Kan ik niet bevestigen.
Ik brand uitsluitend een seconde of 8 in de 2e crack.
Alles wat lichter vind ik azijn en totaal ondrinkbaar.
Ga je verder dan 5 a 8 seconden de 2e crack in krijg je weer die as smaak.
Enige manier om die te voorkomen met mijn Behmor is geforceerd koelen.Doe ik in een dunwandige bak drijvend in ijswater.
Af en toe gaat het mis zoals vorige week .
Koelen in de Behmor zelf werkt minder.

Re: kleur veranderingen bonen branden

Geplaatst: ma 17 mar 2014, 17:37
door Spironski
Ik denk dat dit ook wel zal afhangen van welke boon je hebt gebruikt. Ikzelf brand over het algemeen het liefst FC+, maar dat moment van 2-de krak is niet altijd even duidelijk.
Ik probeer inderdaad (een paar seconden) nadat er duidelijk meerdere kraks achter elkaar klinken te stoppen. Daarbij let ik ook op kleur, rook, geur en glans.
Soms blijven de boontjes de dagen erna volkomen droog, maar soms vormen zich toch ook wel duidelijk oliedruppeltjes.

Re: kleur veranderingen bonen branden

Geplaatst: ma 17 mar 2014, 18:21
door cremalover
Heb het eigenlijk nooit.
Dit zit nu in mijn molen .
5 dagen oud.Afbeelding

Re: kleur veranderingen bonen branden

Geplaatst: di 08 aug 2017, 21:57
door pichichi
Ik maakte onlangs dit lijstje...
20170707_115748.jpg
(klik en foto draait vanzelf)

Probat BRZ sample roaster, 120 gram Colombia Supremo in.

Re: kleur veranderingen bonen branden

Geplaatst: di 08 aug 2017, 22:52
door fransg
Netjes, op een grijskaart/plaat zo te zien zodat de kleur ook zo getrouw mogelijk is.

Re: kleur veranderingen bonen branden

Geplaatst: di 08 aug 2017, 22:55
door bobbee
Mooi!