Malabar AA
Alles wat je wilt weten of vertellen over het zelf branden van koffie. Tips & tricks zijn van harte welkom!
Re: Malabar AA
Berichtdoor Roo019 » vr 13 mar 2015, 00:00
..
Laatst gewijzigd door Roo019 op zo 07 jan 2018, 03:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Malabar AA
Berichtdoor @3aan » vr 13 mar 2015, 07:26
Als je dergelijke acties doet moet je dus ook duidelijk je brandprofiel kenbaar maken, ook welke machine etc. binnen of buiten branden, omgevingstemperatuur zijn allemaal mede bepalende factoren.Methode adriaan is met de gene idd niet in die tijd/temp combi haalbaar. Om een dergelijk tempprofiel te volgen zit je met de gene waarschijnlijk tegen de 25min. Wel interessant om eens te proberen!
Vandaag een portie gene-gebrande bonen aan Roo019 verstuurd, dus uitwisseling is begonnen.....!
Laat maar weten of iemand het leuk vindt om te volgen! Als je trots bent op een branding stuur dan vooral een sample op zouden wij zeggen nietwaar Roo019?
--
Methode Adriaan
die kan je proberen te benaderen, maar zal voor elke machine anders zijn, het blijft spelen met waarden.
--
Gisteren een batch van 6600 gram Burundi Bourbon gedraaid en die was met 13 minuten heel mooi, gebrand tot in de 2e krak welke die in koeltray nog finishte.
Settemperatuur 160 graden toen de bonen gestort en de temp liep terug tot 90 graden, vol door laten gaan naar de settemp. en toen met 5 graden elke keer verhogen, dit is om niet te snel naar de eindtemp. te komen, rond de 10 minuten zat aanvang eerste krak en toen de temp. op 225 gezet, en blijven ruiken en kijken, alsmaar weer het kan zomaar in enkele ogenblikken van onoplettendheid te laat zijn.
Gisteravond even een veel te verse Espresso getrokken, dat belooft wat Drop, Anijs, Aardse tonen en ik proefde iets van Hazelnoten, een regelrechte smaakbom. ! Ik heb 2 kilo van deze bij een vriend gebracht die me laatste paar weken al regelmatig rondgereden heeft, aangezien ik niet in staat was een auto te besturen, gelukkig gaat het weer wat beter.
Re: Malabar AA
Berichtdoor Nahpets » vr 13 mar 2015, 20:18
Yep @3aan helemaal eens met profiel vermelden. Ik houd alles bij dus no problem
Jouw profiel met de burundi is in grote lijnen wat ik ook poog te doen..... Alleen met de gene moet ik voorverwarmen tot 200 om de bonen een starttemp van pakweg 160-170 mee te geven, anders haal ik niet tegen 10 min de FC bij 230 graden. ook na de FC naar 225. Smaak zal geheid anders zijn door de verschillende steilheid van droogfasecurve. En ik brand heerlijk buiten wat in het ontluikende voorjaar zeker resulteert in kortere brandtijd!
Jouw profiel met de burundi is in grote lijnen wat ik ook poog te doen..... Alleen met de gene moet ik voorverwarmen tot 200 om de bonen een starttemp van pakweg 160-170 mee te geven, anders haal ik niet tegen 10 min de FC bij 230 graden. ook na de FC naar 225. Smaak zal geheid anders zijn door de verschillende steilheid van droogfasecurve. En ik brand heerlijk buiten wat in het ontluikende voorjaar zeker resulteert in kortere brandtijd!
Re: Malabar AA
Berichtdoor Jan B » wo 11 mei 2016, 23:16
Voor fluidbed branders gelden wat andere profielen als voor drumroasters.
Ik ben wel nieuwsgierig naar het brandprofiel van FransG op zijn Roastilino wat betreft de Malabar. Ik ben bang dat ik in mijn schudbrander te hard ga branden met de Malabar.
Dus een oproepje aan FransG om hier een log te posten van een Malabar branding op de Roastilino.
Ik ben wel nieuwsgierig naar het brandprofiel van FransG op zijn Roastilino wat betreft de Malabar. Ik ben bang dat ik in mijn schudbrander te hard ga branden met de Malabar.
Dus een oproepje aan FransG om hier een log te posten van een Malabar branding op de Roastilino.
|| Rocket Giotto Evo V2 met Eric's E61 | Aeropress | Hario V60 | Mazzer Major mod | Custom Tije's schudbrander | Homebuilt Tonino ||
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign