Harde bonen, zachte bonen

Alles wat je wilt weten of vertellen over het zelf branden van koffie. Tips & tricks zijn van harte welkom!
Gebruikersavatar
Spironski
Berichten: 5781
Lid geworden op: ma 03 mar 2008, 16:52
Locatie: Groningen

Re: Harde bonen, zachte bonen

Berichtdoor Spironski » di 12 jan 2016, 03:23

Zoals gezegd is Malabar redelijk uniek in z'n fysieke zachtheid, en verwacht dus niet hetzelfde. Maar inderdaad heb ik ook goede resultaten gehad met Yellow Bourbon. En hoewel niet zo zacht als Malabar, zoals Pichichi al schrijft, mag je ze m.i. best "zachte" bonen noemen, met bijbehorende roosterkarakteristiek. Dus niet te heet en te hard branden, maar dat ken je al van de Malabar. Ik zou ze niet voorbij FC branden, dan houden ze hun fijne smaak.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder


Terug naar “Koffie branden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

cron