Zoiets: http://www.bialetti.com/coffee/ground-c ... -1_83.html
Composition 70% Arabica, 30% Robusta
Roasting Slow roasted to allow every bean to fully express its richness in taste and aroma
Grinding Specific to Moka express (and all Bialetti stovetop coffee makers)
Packing Aluminum can
Weight 250g / 8.8oz
Shelf Life See individual can for expiration date
the blend:
70% Arabica is a homogenous mix of Natural Brazilian Arabica and Washed Arabica from Guatemala. The Brazilian variety gives the blend an aromatic, intense and full-bodied base, with chocolately notes. The Guatemalan variety, grown in the mountains, enriches this blend with elegant honey and vanilla scents.
30% Robusta comes from the finest Asian varieties, mainly from India and Vietnam, to give this coffee body and intensity.
A strong full-bodied blend to enjoy on its own or add to hot frothed milk for a cappuccino.
Moka pot bodem na jaren van dienst
Re: Moka pot bodem na jaren van dienst
Berichtdoor pichichi » do 03 dec 2015, 22:04
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Re: Moka pot bodem na jaren van dienst
Berichtdoor pichichi » do 03 dec 2015, 22:13
Maar ook (even) serieus (-zer):
Ik heb een Bialetti Fiammetta. Verving een jaar geleden de gewone Moka Pot van hun.
Eigenlijk nooit echt bij stil gestaan, wat de verschillen (zouden kunnen) zijn. Principe zetmethode is en blijft hetzelfde toch ?!
Maar ik vermoed van niet. Zeker niet nu ik me eens verdiep in die Brikka! Die ziet er wel anders uit, met dat open dakje!
En als ik in deze thread zo eens lees....
Nu is het wel zo dat ik in de ochtend, met redelijke haast wegens gezinsdrukte maar één koffie, met (ja, echt) melk drink als eerste kop van de dag. Daarna laaf ik me aan meer, veel lekkerder en fijner gezet spul ha!
Ik schaam me niet en schaar me onder de groten der koffiewalhalla overigens, met dat aandachtsloze ´bakkie´ in de ochtend:
En wat betreft koffiesoorten, melanges etc @mamo: gewoon proeven, proberen en proberen en proeven!
Ik heb een Bialetti Fiammetta. Verving een jaar geleden de gewone Moka Pot van hun.
Eigenlijk nooit echt bij stil gestaan, wat de verschillen (zouden kunnen) zijn. Principe zetmethode is en blijft hetzelfde toch ?!
Maar ik vermoed van niet. Zeker niet nu ik me eens verdiep in die Brikka! Die ziet er wel anders uit, met dat open dakje!
En als ik in deze thread zo eens lees....
Nu is het wel zo dat ik in de ochtend, met redelijke haast wegens gezinsdrukte maar één koffie, met (ja, echt) melk drink als eerste kop van de dag. Daarna laaf ik me aan meer, veel lekkerder en fijner gezet spul ha!
Ik schaam me niet en schaar me onder de groten der koffiewalhalla overigens, met dat aandachtsloze ´bakkie´ in de ochtend:
Was getekend: James Hoffmann van Square Mile Roasters“I think we sometimes lie to ourselves about how much we care about coffee when it comes to our first cup of the day. (...) If I look at my own habits, for the first cup quality is actually lower down on the list, below convenience. I am not alone in this, even amongst other industry professionals – let alone habitual consumers. (...) Most people, at the start of the day, just need coffee.”
En wat betreft koffiesoorten, melanges etc @mamo: gewoon proeven, proberen en proberen en proeven!
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Re: Moka pot bodem na jaren van dienst
Berichtdoor Bluecold » vr 04 dec 2015, 00:18
Ik heb een tijdje veel met een Brikka koffie gezet. De Brikka kun je echt heel punchy, stroperige shots mee maken. Qua intensiteit en mondgevoel gaat dit een espresso uit een La Peppina voorbij. Subtiliteit is echt heel ver te zoeken. Vond wel altijd dat je met de neiging van de brikka mee moest werken in plaats van het proberen te temperen. Dus ik ging altijd voor een wat robuuste blend, maar zonder robusta vanwege kans op teersmaak. 30 gram, redelijk fijn gemalen (zeg maar V60) erin werken (ja dat moet je wel wat frotten), en dan vol gas totdat het doppie stopt met lucht sissen. Dan vuur wat lager, en als ie plopt het vuur uit. Je wil dat ie eigenlijk stopt met gaan precies als het laatste beetje koffie eruit loopt.
Dan heb je een bijzonder robuust bakkie wat echt knalt. Een vierpersoons Brikka in je eentje komt ook harder aan dan twee dubbele espressos, terwijl je wel 2x 30 gram wegwerkt.
Dan heb je een bijzonder robuust bakkie wat echt knalt. Een vierpersoons Brikka in je eentje komt ook harder aan dan twee dubbele espressos, terwijl je wel 2x 30 gram wegwerkt.
Is je koffie te zuur?
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Terug naar “Filter, French press, Mokkapot etc.”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign