Die koffieboon.....Man...... Ik ben dankbaar ...het werkt zo goed!....
Hoe "reset" je de smaak papillen?
Re: Hoe
Berichtdoor pichichi » do 11 okt 2018, 20:37
Die koffieboon.....Man...... Ik ben dankbaar ...het werkt zo goed!....
Dé oplossing is soms héél dichtbij en eenvoudig!
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: ma 13 apr 2009, 21:07
-
- Berichten: 46
- Lid geworden op: di 22 aug 2017, 10:11
Re: Hoe
Berichtdoor iloveoxytocin » ma 01 mar 2021, 10:53
Een tijd geleden heb ik flink in de literatuur gedoken voor ondersteunende theorie bij een semiprofessionele bierproefavond. Daarbij was de nadruk op het waarnemen van ongewenste smaken, dus het was essentieel om bewust te zijn of je wel scherp genoeg proeft! Bronnen kan ik geven als er interesse voor is.
Bottom line: een reset is kort mogelijk door het drinken van water en het eten van een water cracker (van die vierkante lu's). Aan je huid ruiken of aan een kledingstuk ruiken helpt ook. Vermijd andere intense smaken. Drink ook niet teveel koffie dus, korte, kleine sips als je proeft.
Echter, ben je al langer aan het proeven, dan kan je 'taste fatigue'/smaakvermoeidheid krijgen: al je receptoren zijn zoveel geprikkeld dat ze weer tot rust moeten komen. Ga dan een half uurtje lopen/wandelen, even iets heel anders zonder met smaak bezig te zijn.
Vanuit de parfumerie wordt koffie gebruikt als reset maar dat is denk ik niet omdat het een actieve stof heeft, maar iets heel anders is.
En: proef tussen 10:00 en 11:00 's ochtends, dan zijn je smaakpapillen en geurreceptoren het gevoeligst!
Bottom line: een reset is kort mogelijk door het drinken van water en het eten van een water cracker (van die vierkante lu's). Aan je huid ruiken of aan een kledingstuk ruiken helpt ook. Vermijd andere intense smaken. Drink ook niet teveel koffie dus, korte, kleine sips als je proeft.
Echter, ben je al langer aan het proeven, dan kan je 'taste fatigue'/smaakvermoeidheid krijgen: al je receptoren zijn zoveel geprikkeld dat ze weer tot rust moeten komen. Ga dan een half uurtje lopen/wandelen, even iets heel anders zonder met smaak bezig te zijn.
Vanuit de parfumerie wordt koffie gebruikt als reset maar dat is denk ik niet omdat het een actieve stof heeft, maar iets heel anders is.
En: proef tussen 10:00 en 11:00 's ochtends, dan zijn je smaakpapillen en geurreceptoren het gevoeligst!
Brewtus IV-R met reguliere E61 groep, Pressure Profiling Kit en Smart Espresso Profiler | Lagom P-64 | V60 | Moccamaster | Comandante C40
Re: Hoe "reset" je de smaak papillen?
Berichtdoor Joste » ma 01 mar 2021, 12:14
In Italia is een espresso na een maaltijd een vaste prik, een prettige afsluiting en een mooi contrast....
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon
Re: Hoe
Berichtdoor Ben70 » ma 12 dec 2022, 17:04
Oud topic maar ik wil er wel even op in haken
hoe reset je de smaak papillen, ik was in 2021 mijn smaak door chemo
therapie
en bestraling volledig kwijt
dan moet je de smaak zien te resetten ,aan de adviezen van de doktoren had ik niets
Bitter ,zoet , zuur ,zout,en Umami , Umami wordt veroorzaakt door aminozuren (met name mononatriumglutamaat, ve tsin), geeft een indruk van hartigheid en heeft een stimulerende invloed op de waarneming van andere smaken
dus ik nam. Zoet honing,zuur azijn, bitter sopropo , keukenzout en ve tsin (Sopropo deze groente kennen Nederlanders doorgaans niet)
binnen een maand mijn smaak volledig terug ,arten stonden versteld dat het zo snel terug was (.https://nl.wikipedia.org/wiki/Sopropo ? dus nu weten jullie dat ik weer koffie kan proeven.
hoe reset je de smaak papillen, ik was in 2021 mijn smaak door chemo
therapie
en bestraling volledig kwijt
dan moet je de smaak zien te resetten ,aan de adviezen van de doktoren had ik niets
Bitter ,zoet , zuur ,zout,en Umami , Umami wordt veroorzaakt door aminozuren (met name mononatriumglutamaat, ve tsin), geeft een indruk van hartigheid en heeft een stimulerende invloed op de waarneming van andere smaken
dus ik nam. Zoet honing,zuur azijn, bitter sopropo , keukenzout en ve tsin (Sopropo deze groente kennen Nederlanders doorgaans niet)
binnen een maand mijn smaak volledig terug ,arten stonden versteld dat het zo snel terug was (.https://nl.wikipedia.org/wiki/Sopropo ? dus nu weten jullie dat ik weer koffie kan proeven.
Rocket Appartamento Compak E8
Lelit Bianca , KitchenAid - Siphon Coffee Brewer/kitchenaid grinder
Lelit Bianca , KitchenAid - Siphon Coffee Brewer/kitchenaid grinder
- gilleko B.
- Berichten: 5645
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Hoe "reset" je de smaak papillen?
Berichtdoor gilleko B. » ma 12 dec 2022, 17:19
Glas Champagne werkt ook goed, maar komt niet altijd even goed uit. Glaasje water en wat droog brood wil ook wel werken.
️
️
- gilleko B.
- Berichten: 5645
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Hoe
Berichtdoor gilleko B. » ma 12 dec 2022, 17:20
Kenknie! Rauw eten?Schermafbeelding 2022-12-12 om 17.15.12.png
️
- gilleko B.
- Berichten: 5645
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Hoe
Berichtdoor gilleko B. » ma 12 dec 2022, 17:21
Wat een verhaal Ben70Oud topic maar ik wil er wel even op in haken
hoe reset je de smaak papillen, ik was in 2021 mijn smaak door chemo
therapie
en bestraling volledig kwijt
dan moet je de smaak zien te resetten ,aan de adviezen van de doktoren had ik niets
Bitter ,zoet , zuur ,zout,en Umami , Umami wordt veroorzaakt door aminozuren (met name mononatriumglutamaat, ve tsin), geeft een indruk van hartigheid en heeft een stimulerende invloed op de waarneming van andere smaken
dus ik nam. Zoet honing,zuur azijn, bitter sopropo , keukenzout en ve tsin (Sopropo deze groente kennen Nederlanders doorgaans niet)
binnen een maand mijn smaak volledig terug ,arten stonden versteld dat het zo snel terug was (.https://nl.wikipedia.org/wiki/Sopropo ? dus nu weten jullie dat ik weer koffie kan proeven.
️
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign