De wens om met een filterbranding espresso te willen zetten ontgaat mij volledig. De subtiliteit van filter haal je toch nooit.
De zetwijze espresso (hogere druk en temperatuur) leent zich naar mijn mening meer voor de smaken aan de andere kant van het spectrum (smaakwiel).
En hier gaat je gedachtengang ook weer de verkeerde kant uit. Er wordt helemaal geen filterbranding voor espresso gebruikt, maar lichte epsressobranding. Die laatste heeft een hele andere ontwikkeltijd tijdens het branden. Als je inderdaad filterbranding voor espresso gaat gebruiken komt er een walgelijke bak uit. Dat is wat men her in dit land over het algemeen verkeerd doet. Daarnaast staat mijn Strietman meestal rond de 90C wat lager is dan de gemiddelde temperatuur voor filterkoffie dus ook die gaat niet op.
De subtiliteit van filterkoffie is zeker wel te behalen met een goede lichte espressobranding. Enige is dat ik verwacht dat de mensen die hier altijd het hardste roepen dat lichte brandingen walgelijk en zuur zijn zelf nog nooit een goede lichte branding hebben geproefd maar alleen de brandingen van degene die het pretenderen te snappen maar in de praktijk de plank totaal misslaan. Dat is toch echt een groot verschil.