Even voorstellen

Herman Timmer
Berichten: 2
Lid geworden op: wo 03 jan 2018, 18:42

Even voorstellen

Berichtdoor Herman Timmer » wo 03 jan 2018, 19:01

Hallo koffieleuten,

De beste wensen!

Als nieuweling op dit forum zal ik me eerst voorstellen: Mijn naam is Herman Timmer en ben opnieuw begonnen met de koffie-gekte. Na een aantal jaren terug een Quickmill 820 met een Eureka Mignon maler te hebben gehad, hebben we deze na twee jaar verkocht omdat het zoveel 'gedoe' was, en overstapt naar (ik durf het bijna niet te zeggen) Nespresso. Ja, ik weet het... :oops:

Toch begon ik het 'gedoe' te missen, en vooral de smaak van échte koffie, dus onlangs hebben we eens goed in de buidel getast en een Bezzera Magica PID met een Quamar M80e aangeschaft. Niet alleen een parel in de keuken, maar tevens een degelijke investering volgens mij.

Na een avondje en anderhalve pond bonen te hebben besteed aan het vinden van de juiste maling, ben ik er bijna: in 25 seconden een lekker romige espresso! Nog een tikje bitter, dus de molen nog een tandje grover gezet. De Bezzera op 95 graden lijkt ook goed. Wel heb ik veel op het internet gestruind (ook vooraf aan de aankoop van de apparatuur) voor de 'gouden tip', maar je moet toch echt met geduld proefondervindelijk tot de juiste combinatie komen heb ik gemerkt.

Ik merk nog wel dat ik geen lekker droge puckjes heb, en de ca. 14 gram koffie in de dubbele portafilter vult deze maar deels. Dus geen aftoppen met de vinger, maar wat tikken en tampen. Ik ben er nog niet achter waarom dat zo is, misschien is het wel normaal. De koffie loopt mooi rustig uit het filter met een mooi muizenstaartje en de kleur van de crema is ook mooi lichtbruin. Ik heb nu Miscela d'Oro grand Aroma bonen gebruikt uit juni van dit jaar, maar met de Quickmill gebruikten we vooral de Romcafé Miscela van van Pommeren, die vonden we erg lekker. Deze ga ik weer eens bestellen.

Nou, tot zo ver eerst even. Ik zal de komende tijd het forum eens goed doorspitten voor tips en trucks, maar als er al wat opmerkingen op mijn verhaal zijn, dan zie ik dat ook graag!

Fijne avond!

Herman

Gebruikersavatar
Dirk Jan
Berichten: 1488
Lid geworden op: zo 01 dec 2013, 16:04
Locatie: Borger

Re: Even voorstellen

Berichtdoor Dirk Jan » wo 03 jan 2018, 19:31

Als nog steeds trouwe QuickMill gebruiker: welkom Herman!

Gouden tip? Zelf lekker blijven uitproberen zou ik zeggen.

Vriendelijke groet, Dirk Jan
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

HanR
Berichten: 1957
Lid geworden op: do 17 apr 2014, 20:39
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: Even voorstellen

Berichtdoor HanR » wo 03 jan 2018, 21:14

Hallo koffieleuten,

De beste wensen!

Als nieuweling op dit forum zal ik me eerst voorstellen: Mijn naam is Herman Timmer en ben opnieuw begonnen met de koffie-gekte. Na een aantal jaren terug een Quickmill 820 met een Eureka Mignon maler te hebben gehad, hebben we deze na twee jaar verkocht omdat het zoveel 'gedoe' was, en overstapt naar (ik durf het bijna niet te zeggen) Nespresso. Ja, ik weet het... :oops:

Toch begon ik het 'gedoe' te missen, en vooral de smaak van échte koffie, dus onlangs hebben we eens goed in de buidel getast en een Bezzera Magica PID met een Quamar M80e aangeschaft. Niet alleen een parel in de keuken, maar tevens een degelijke investering volgens mij.

Na een avondje en anderhalve pond bonen te hebben besteed aan het vinden van de juiste maling, ben ik er bijna: in 25 seconden een lekker romige espresso! Nog een tikje bitter, dus de molen nog een tandje grover gezet. De Bezzera op 95 graden lijkt ook goed. Wel heb ik veel op het internet gestruind (ook vooraf aan de aankoop van de apparatuur) voor de 'gouden tip', maar je moet toch echt met geduld proefondervindelijk tot de juiste combinatie komen heb ik gemerkt.

Ik merk nog wel dat ik geen lekker droge puckjes heb, en de ca. 14 gram koffie in de dubbele portafilter vult deze maar deels. Dus geen aftoppen met de vinger, maar wat tikken en tampen. Ik ben er nog niet achter waarom dat zo is, misschien is het wel normaal. De koffie loopt mooi rustig uit het filter met een mooi muizenstaartje en de kleur van de crema is ook mooi lichtbruin. Ik heb nu Miscela d'Oro grand Aroma bonen gebruikt uit juni van dit jaar, maar met de Quickmill gebruikten we vooral de Romcafé Miscela van van Pommeren, die vonden we erg lekker. Deze ga ik weer eens bestellen.

Nou, tot zo ver eerst even. Ik zal de komende tijd het forum eens goed doorspitten voor tips en trucks, maar als er al wat opmerkingen op mijn verhaal zijn, dan zie ik dat ook graag!

Fijne avond!

Herman
Welkom!
Lekker bezig hoor ik.
Nog een kleine tip.
Verse bonen en lekker iets meer doseren. Een Magica heeft best ruimte voor 16 à 18gram.

Erik82
Berichten: 2859
Lid geworden op: ma 07 nov 2011, 09:22

Re: Even voorstellen

Berichtdoor Erik82 » do 04 jan 2018, 07:39

Een natte puck zegt weinig tot niks over het resultaat. Ligt vaak aan donkerder gebrande en wat oudere bonen. Als je verse wat lichter gebrande bonen hebt zijn ze ineens niet nat. Gewoon niet aan storen als het maar goed smaakt.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Veel slowkoffie spul

Herman Timmer
Berichten: 2
Lid geworden op: wo 03 jan 2018, 18:42

Re: Even voorstellen

Berichtdoor Herman Timmer » vr 05 jan 2018, 08:36

Bedankt voor de reactie! Het gaat steeds een stukje beter.. ;)

tohenk2
Berichten: 244
Lid geworden op: do 30 jul 2015, 21:10

Re: Even voorstellen

Berichtdoor tohenk2 » vr 05 jan 2018, 10:35

De puck zelf is niet zo belangrijk - maar als je iets meer en versere bonen gebruikt en dan de maler iets grover zet zodat de doorlooptijd goed blijft, dan zou de puck droger moeten worden.

Verder veel plezier!


Terug naar “Alles voor beginners”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 gasten

cron