Aillio

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 5128
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Aillio

Berichtdoor fransg » za 30 dec 2017, 13:48

Alleen als het echt te hard gaat zet ik de fan wat harder.
Het is lastig de airflow met elkaar te vergelijken aangezien "wat harder" een weinig concrete eenheid is. ;-)
Ik heb wel eens gelezen dat door te hoog fangebruik er aromatische stoffen verloren gaan.
Ligt ook aan wat er verder gebeurt.

Er komen bij tijd en wijle prachtige koffies uit heteluchtbranders en daarbij blaast er voortdurend dermate veel lucht dat de bonen erop rond kunnen rollen.

Als de bonen erg naar rookworst gaan smaken is de airflow misschien wat aan de lage kant geweest.
LONDINIUM L1 & L-R -COMPAK E8/E6/E5 & R120-Mazzer-Rocket-Pavoni-Roastilino-Coffee-Tech FZ94-Tonino-Wile-VSTrefractoIV

Gebruikersavatar
kilo
Berichten: 186
Lid geworden op: do 28 okt 2010, 22:40
Locatie: Doorn

Re: Aillio

Berichtdoor kilo » za 30 dec 2017, 16:16

Ik reduceer de P rond 175 graden een beetje. Dat vermindert in ieder geval de bump bij de first crack. Verder maak ik me daar ook niet zo druk over. Ik heb nog niet ontdekt dat de herkomst van de boon er specifiek invloed op heeft. Verder gebruik ik zeker meer fan naarmate de branding vordert, met alleen reductie van P lukt het me niet de ROR in de hand te houden. Tsja en dat verlies aan aroma door het gebruik van de fan... ik weet het niet. Er zijn zoveel mythes rond het branden die na verloop van tijd toch ongegrond blijken.... ik proef in ieder geval geen verminderd aroma.
Vorige week bleek de ventilator vast te zitten tijdens de branding. Geen lucht ventilatie dus. Gaf een heel apart profiel. En rook behoorlijk over aromatisch. Ze liggen nog te rijpen. Heb weinig fiducie in het resultaat.
La spaziale Vivaldi 2,
Aillio Bullet R1, KINU M47


Terug naar “Branders”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast