Voor- en nadelen thuisbranden
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Berichtdoor bobbee » di 21 mar 2017, 20:50
Je mag dat gerust plaatsen maar wanneer iemand 1 bericht plaatst met een link erin zonder zich voor te stellen lijkt dat erg op spam en daar ben ik scherp op. Vandaar ook mijn vraag in het andere topic of je even wilt voorstellen zodat een ieder weet wie je bent.
Komt iemand wel om reclame te maken, wees daar dan open in, daar is een apart topic voor.
Komt iemand wel om reclame te maken, wees daar dan open in, daar is een apart topic voor.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Berichtdoor esm » wo 22 mar 2017, 09:20
Ok,heb mij voorgesteld.De brander is http://www.koffieesmola.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Zij zeggen dus dat er enkel brandverlies optreed en ongebrande bonen nooit slecht worden.
Zij zeggen dus dat er enkel brandverlies optreed en ongebrande bonen nooit slecht worden.
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Berichtdoor fransg » wo 22 mar 2017, 09:37
http://koffieesmola.be/proces.htmlWist je dat.. De groene ongebrande koffieboon nooit slecht wordt, enkel het brandverlies neemt toe met de ouderdom.
Dat is wel erg optimistisch gesteld, alsof de groene bonen van roestvrij staal zijn gemaakt.
De kwaliteit neemt wel degelijk af, al hebben sommigen juist een voorkeur voor bepaalde overjarige bonen. Hangt ook af van de temperatuur en vochtigheid van de opslag hoe lang de groene bonen hun oorspronkelijke aantrekkelijkheid behouden.
Het "brandverlies" is ook een wat rare term en onduidelijk blijft wat deze handelaar bedoelt met "de ouderdom", dwz hoe lang na branddatum ze de bonen nog acceptabel vinden.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Berichtdoor fransg » wo 22 mar 2017, 09:44
Om te verzekeren dat alle bonen dezelfd ... k stopzet.
Koeling werkt ook, alleen wanneer je er water op spuit houd je meer gewicht over en verkoop je deels water voor de prijs van koffie.
Koeling werkt ook, alleen wanneer je er water op spuit houd je meer gewicht over en verkoop je deels water voor de prijs van koffie.
Ook niet bepaald een aanbeveling. Vooral dat onmiddellijk malen niet.Daarna worden ze onmiddellijk gemalen & verpakt, waardoor het aroma en de kwaliteit van de koffie optimaal bewaard blijven
Onmiddellijk gemalen koffie daarna nog anderhalf jaar in de koelkast bewaren... nee dank u!Door dit lage zuurstofgehalte kan de koffie minimaal 18 maanden bewaard worden zonder smaak- en aroma verlies.
Tip van de koffiebrander: u bewaart uw lekkere Koffie best in de koelkast Zo wordt de smaak het best behouden.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Berichtdoor esm » wo 22 mar 2017, 10:00
Brandverlies,wil zeggen het verlies in kg dat je verliest door het branden.
Ik weet niemand die zijn koffie 18 maanden gaat bijhouden voor hij hem opdrinkt,ik denk niet dat de brander dat bedoelt.
Ik weet niemand die zijn koffie 18 maanden gaat bijhouden voor hij hem opdrinkt,ik denk niet dat de brander dat bedoelt.
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Berichtdoor fransg » wo 22 mar 2017, 10:08
Nee ze bedoelen er bi Koffie Esmola heel wat anders mee dan wat jij nu zegt.Brandverlies,wil zeggen het verlies in kg dat je verliest door het branden.
Bij Koffie Esmola beweren ze het volgende:
http://koffieesmola.be/proces.htmlenkel het brandverlies neemt toe met de ouderdom
Dus volgens jouw verklaring, als onder "brandverlies" wordt verstaan dat er kilogrammen koffie verdwijnen, dan bedoel je dus dat er grote hoeveelheden koffie verdwijnen terwijl het pakje in de koelkast staat te verouderen.
Lijkt me allemaal onzin.
Wanneer het pak gemalen koffie eerst 17 maanden op het schap in een warme winkel staat en daarna een paar weken in de koelkast bij de klant die het op die manier goed vers wil houden, is dat eveneens kansloos.Ik weet niemand die zijn koffie 18 maanden gaat bijhouden voor hij hem opdrinkt,ik denk niet dat de brander dat bedoelt.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Berichtdoor @3aan » wo 22 mar 2017, 11:01
Ik denk dat ze bedoelen dat er van oudere groentjes minder netto na branding overblijft dan van de versere varianten, niet dat ik kan rijmen . . .
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Berichtdoor fransg » wo 22 mar 2017, 11:07
Dat zou ook volstrekte onzin zijn. Wanneer oude bonen meer gewicht verliezen tijdens de branding zou dat betekenen dat de tijdens opslag steeds zwaarder worden van het vocht. Dan deugt de opslag dus voor geen meter.
Bovendien: wanneer er onmiddellijk na het branden water wordt gegooid op de bonen, is het daarna zinloos om deze te wegen en dat gewicht te vergelijken met het gewicht aan groene bonen dat de brander in werd gestort.
Uit alles blijkt dat die mensen niet weten waar het over gaat en dat het ze ook geen moer interesseert.
Bovendien: wanneer er onmiddellijk na het branden water wordt gegooid op de bonen, is het daarna zinloos om deze te wegen en dat gewicht te vergelijken met het gewicht aan groene bonen dat de brander in werd gestort.
Uit alles blijkt dat die mensen niet weten waar het over gaat en dat het ze ook geen moer interesseert.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Berichtdoor Erik82 » wo 22 mar 2017, 13:26
Die verhalen van Koffie Esmola slaan inderdaad nergens op. Die snappen er blijkbaar niet al te veel van.
Groene bonen kun je in 1 week al verknallen door ze fout op te slaan (lekker warm en vochtig bijvoorbeeld). Het blijven vruchten en die zijn zeker onderhevig aan invloeden van buitenaf. Verder ook alleen maar onzin wat ze verkopen. Als ik dat zo lees zou ik er persoonlijk nooit zaken mee doen.
Groene bonen kun je in 1 week al verknallen door ze fout op te slaan (lekker warm en vochtig bijvoorbeeld). Het blijven vruchten en die zijn zeker onderhevig aan invloeden van buitenaf. Verder ook alleen maar onzin wat ze verkopen. Als ik dat zo lees zou ik er persoonlijk nooit zaken mee doen.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Pietro pro brewing, Veel slowkoffie spul
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Berichtdoor esm » wo 22 mar 2017, 16:56
Ja kan zijn,maar brandverlies heb je altijd,heb ik gelezen ergens dat ze van 120 kg maar rond de 100 kg overhouden aan gewicht.
Dat verlies is toch normaal denk ik ,bij ouderdom drogen de bonen verder ,dus ook minder gewicht.Dus een zak van 70kg zal er geen 70kg meer wegen dus minder koffie bij branden denk ik dan.
Ik las dat die koffie brander al van in 1873 bezig zijn,die mensen weten dan wel waar ze over praten.Wie zijn wij als amateurs om hun tegen te spreken? Dat is toch wel wat grof?
Dat verlies is toch normaal denk ik ,bij ouderdom drogen de bonen verder ,dus ook minder gewicht.Dus een zak van 70kg zal er geen 70kg meer wegen dus minder koffie bij branden denk ik dan.
Ik las dat die koffie brander al van in 1873 bezig zijn,die mensen weten dan wel waar ze over praten.Wie zijn wij als amateurs om hun tegen te spreken? Dat is toch wel wat grof?
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign