Het grote broodbaktopic

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 5797
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor @3aan » za 03 feb 2018, 22:51

Helemaal vergeten een foto van het uiteindelijke product te plaatsen. Afbeelding
De potjes van Hak, trekken mooi vacuum, was eerst even uitvogelen hoe?

Na de eerste kookperiode het geheel door passeerzeef gedraaid, er was na het inkoken zo'n 5 kilo over waarvan altijd veel vezelmateriaal, na het draaien met de fijnste zeef bleef er 4 kilo over, een mooi verraderlijk zalfje bleef er over, nog een poosje op gezet en er een halve liter vocht afgeschept die gebonden met een theelepeltje maizena en die in een uitgekookte fles gedaan, makkelijk heet sausje.

Het Hakpotje was vol, maar is toch zo lekker, eerst een lekker zoet en fruitig sausje en dan binnen tien seconden de Boem! Das pittig?! AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Verstuurd vanaf mijn SM-T813 met Tapatalk

Gaggia Orione - 1973 - Gaggia Orione 1961 - Compak K8 met doseerschuif
Volg Adriaans koffiekar op http://www.facebook.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 5398
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » za 03 feb 2018, 22:55

Goed bezig en niet gaan plassen na het verwerken van dit sap van satan! 🤣
Espresso gear: || BEZZERA Strega || Eureka Olympus 75E Mythos burrs ||
Filter gear: || HARIO V60 || Aeropress || Kalita wave || KALITA Kettle || Kinu M47 ||
Roasting gear: || Behmor 1600+ ||

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 5832
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » za 10 feb 2018, 13:02

7B4D98C2-7E64-467A-B2AA-0AD030D21CC4.jpeg
LONDINIUM L1 & L-R -COMPAK E8/E6/E5 & R120-Mazzer-Rocket (van Peter van der Weerd) -Pavoni-FZ94-Tonino-Wile-VSTrefractoIV

mutsje
Berichten: 648
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » zo 11 feb 2018, 09:20

Weer een mooi brood frans. Ik heb gisteren een mooi wit spelt brood gebakken. Geen foto van gemaakt echter. In plaats van water had ik er melk in gedaan. Dames vinden dat heerlijk.
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 5832
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » zo 11 feb 2018, 14:03

Leuk van die melk! Doe je dan evenveel melk als wat je anders aan water zou hebben gedaan? Als het brood 230ºC wordt, gaat de melk dan niet te heet worden? Vroeger kochten we "een heel gesneden melkwit" bij de bakker -- toen zat er misschien ook al iets van melk in dus het kan wel.
LONDINIUM L1 & L-R -COMPAK E8/E6/E5 & R120-Mazzer-Rocket (van Peter van der Weerd) -Pavoni-FZ94-Tonino-Wile-VSTrefractoIV

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 5797
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor @3aan » wo 14 feb 2018, 01:49

Leuk van die melk! Doe je dan evenveel melk als wat je anders aan water zou hebben gedaan? Als het brood 230ºC wordt, gaat de melk dan niet te heet worden? Vroeger kochten we "een heel gesneden melkwit" bij de bakker -- toen zat er misschien ook al iets van melk in dus het kan wel.
Je houdt je gewoon aan de ingrediënten en doet er alleen wat melkpoeder bij, slechts enkele lepeltjes oplossen in een deel van je water, niet laten overheersen. Afbeelding
Gaggia Orione - 1973 - Gaggia Orione 1961 - Compak K8 met doseerschuif
Volg Adriaans koffiekar op http://www.facebook.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

mutsje
Berichten: 648
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » wo 14 feb 2018, 20:40

Ik doe er gewoon 300ml lauwe melk bij. Is ook het recept voor witte bolletjes alleen moet er dan meer gist en boter bij. Dus ik gebruik gewoon het recept voor brood en vervang het water voor melk. Smaakt prima en kinderen schransen in plaats van eten.
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 5398
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » do 15 feb 2018, 16:33

Lijnzaad, gierst, spelt volkoren, chia zaadjes er bovenop. Afbeelding
Espresso gear: || BEZZERA Strega || Eureka Olympus 75E Mythos burrs ||
Filter gear: || HARIO V60 || Aeropress || Kalita wave || KALITA Kettle || Kinu M47 ||
Roasting gear: || Behmor 1600+ ||

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 5832
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » do 15 feb 2018, 17:32

Mooi! Staat ook goed bol.
LONDINIUM L1 & L-R -COMPAK E8/E6/E5 & R120-Mazzer-Rocket (van Peter van der Weerd) -Pavoni-FZ94-Tonino-Wile-VSTrefractoIV

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 5398
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » ma 19 feb 2018, 14:01

Volkoren brood met lijnzaadjes en pompoenpitten erin en sesamzaad er bovenop. Gisteravond ingrediënten gemixt. Vanochtend opgebold en laten rijzen en zo de oven in. Lijkt goed. Afbeelding
Espresso gear: || BEZZERA Strega || Eureka Olympus 75E Mythos burrs ||
Filter gear: || HARIO V60 || Aeropress || Kalita wave || KALITA Kettle || Kinu M47 ||
Roasting gear: || Behmor 1600+ ||


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten