Sous vide koken wie o wie
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor mutsje » wo 12 okt 2016, 20:45
Om met een nieuw topic te beginnen, ik kloot wat een met mijn espresso machine en ook zo in den keuken. Sinds kort in bezit van een Anova sous vide stick. Ding klem je overal aan vast (bij voorkeur een waterbak) en dan stel je tijd/temp in en als het dat bereikt heeft doe je je vlees over groente erin. (vacüum verpakt). Laatst kippenbouten gedaan en deze 4 uur laten garen op 60 graden. Hierna loei hete pan in gedaan met roomboter om even krokante korstjes er aan te krijgen. En hierna gelijk uitgeserveerd. Zijn er meer mensen op dit forum die gebruik maken van sous vide?
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor fransg » wo 12 okt 2016, 20:58
Zeker twee mensen hier op het forum! Ik niet, maar ik heb er wel over gelezen hier.
De REX C100 blijkt echter een afwijking van bijna 5 graden te hebben dus kies ik maar weer voor de Mypin TA4 met een PT100. Deze doet het op de sous vide al een jaar prima.
De techniek achter sous-vide ken (en beheers) ik en ik ben gewoon gaan kijken naar wat ik kon met de spullen die ik had. Mijn opstelling doet niets anders dan de dure horeca apparaten en is daarbij ook nog eens via smartphone te bedienen en in de gaten te houden. Iets wat ik tot nu toe bij geen enkele horeca setup heb gevonden. En dat met alleen maar spullen die ik had liggen dus de kosten waren minimaal. Eerlijk is eerlijk, de Heatermeter had ik al anders had ik beter wat uit het schap bij de Hanos kunnen trekken...
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor bobbee » wo 12 okt 2016, 21:07
En img475 heb ik er ook over gehoord. Volgens mij ook behoorlijk wat ervaring ermee, toch Ludo?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor mutsje » wo 12 okt 2016, 21:13
ik zelf heb de anova begin dit jaar aangeschaft, een staaf die je in een pan kan steken en via een app of het apparaat zelf kan bedienen. Moet zeggen zelfs kipfile van de lidl kan je er super mals mee maken
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: RE: Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor bobbee » wo 12 okt 2016, 21:27
Reageer je nu op je eigen topic vraag? Gespleten persoonlijkheid...ik zelf heb de anova begin dit jaar aangeschaft, een staaf die je in een pan kan steken en via een app of het apparaat zelf kan bedienen. Moet zeggen zelfs kipfile van de lidl kan je er super mals mee maken
Kip van de Lidl is best mals, als je het goed bakt...toch?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: RE: Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor mutsje » wo 12 okt 2016, 21:51
Me myself and I inderdaad hehehe. Ik reageer alleen op hierboven dat het met een app te bedienen was.Reageer je nu op je eigen topic vraag? Gespleten persoonlijkheid...ik zelf heb de anova begin dit jaar aangeschaft, een staaf die je in een pan kan steken en via een app of het apparaat zelf kan bedienen. Moet zeggen zelfs kipfile van de lidl kan je er super mals mee maken
Kip van de Lidl is best mals, als je het goed bakt...toch?
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor Nomad » wo 12 okt 2016, 22:28
Hier ook sous-vide fanaten. Heb zelfs 2 sous-vides machines, waaronder inderdaad de Anova. Die, as we speak, 5,2 kilo spare-ribs aan het bereiden is...voorbereiding voor de bbq van vrijdag (gaan 48 uren in een badje zwemmen met 61 graden). Thuis aan het verbouwen en vrijdag de bouwvakkers een goede bbq belooft
-Conscience keeps more people awake than coffee-
Hario V60 - Bianca V2 - Niche Zero - Eureka Mignon Specialita - Fellow Ode
Hario V60 - Bianca V2 - Niche Zero - Eureka Mignon Specialita - Fellow Ode
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor mutsje » wo 12 okt 2016, 23:04
Zelfde Nomad als op GOT?Hier ook sous-vide fanaten. Heb zelfs 2 sous-vides machines, waaronder inderdaad de Anova. Die, as we speak, 5,2 kilo spare-ribs aan het bereiden is...voorbereiding voor de bbq van vrijdag (gaan 48 uren in een badje zwemmen met 61 graden). Thuis aan het verbouwen en vrijdag de bouwvakkers een goede bbq belooft
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor R&B » do 13 okt 2016, 08:05
Een paar keer mee gespeeld, maar gezien we nauwelijks vlees eten komt het er eigenlijk nooit van.
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor Kabouter » do 13 okt 2016, 08:14
Hier nog een Anova gebruiker. Nog niet veel mee gedaan vanwege het gerommel met zakjes (heb geen vacuummachine), maar wel erg lekkere spareribs mee gemaakt.
Quest M3, VBM Domobar Super (rota), Faema MC80, Mahlkonig Guatemala, Kalita Wave, Cona D, Aeropress.
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign