Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » di 10 okt 2023, 12:11
Mooie Frans!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » di 10 okt 2023, 12:12
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » di 10 okt 2023, 13:12
Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten dus kan Sven ook eten.
Het desem roggebrood was goed gelukt en hij eet het maar was wel kleverig deeg onderin dus denk teveel water gebruikt.
Het desem roggebrood was goed gelukt en hij eet het maar was wel kleverig deeg onderin dus denk teveel water gebruikt.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor omeCo » di 10 okt 2023, 13:19
Had ik laatst ook. Dacht toen dat het brood gewoon nog niet helemaal klaar was. Ik had water onderin de oven staan dus is de temp aan de onderkant waarschijnlijk te laag geweest, aldus mijn redenatie.Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten dus kan Sven ook eten.
Het desem roggebrood was goed gelukt en hij eet het maar was wel kleverig deeg onderin dus denk teveel water gebruikt.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » di 10 okt 2023, 14:02
Maakte je een roggebrood?Had ik laatst ook. Dacht toen dat het brood gewoon nog niet helemaal klaar was. Ik had water onderin de oven staan dus is de temp aan de onderkant waarschijnlijk te laag geweest, aldus mijn redenatie.Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten dus kan Sven ook eten.
Het desem roggebrood was goed gelukt en hij eet het maar was wel kleverig deeg onderin dus denk teveel water gebruikt.
Bij Rogge is het namelijk al een eigenschap van het graan, het kleverige kruim. Zitten weinig gluten in dus als je teveel water toevoegt heeft het geen houvast en zakt het in. Bij mij kan het niet aan de temperatuur hebben gelegen.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Dirk Jan » di 10 okt 2023, 16:38
Zeg je hier dat rogge weinig gluten bevat? Weet jij waar je kan vinden hoeveel gluten er in een graan zit?Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » di 10 okt 2023, 17:41
Hoeveelheid vind ik niet, wel dat iemand anders ook zegt dat rogge minder gluut heeft:Zeg je hier dat rogge weinig gluten bevat? Weet jij waar je kan vinden hoeveel gluten er in een graan zit?
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » di 10 okt 2023, 17:46
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Dirk Jan » di 10 okt 2023, 18:38
Kijk, bedankt. Overigens lijkt dit plaatje te slaan op diervoeding? Omdat ik het woord 'voer' zie.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor mutsje » di 10 okt 2023, 18:52
De bakker waar ik mijn Spelt vandaan heb melde droog dat er altijd tarwe door zit omdat het anders een baksteen brood wordt. Hier zitten dus ook dusdanig weinig gluten in dat het niet rijsen wil. Dacht dat het altijd 100% spelt was maar schijnbaar niet 2e rijs staat hier alweer klaar. Maar brood komt er telkens het zelfde uit en niet zulke mooie creaties als bij jullie.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign