Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13273
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » di 10 okt 2023, 12:11

Mooie Frans!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13273
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » di 10 okt 2023, 12:12

‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13273
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » di 10 okt 2023, 13:12

Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten dus kan Sven ook eten.
Het desem roggebrood was goed gelukt en hij eet het maar was wel kleverig deeg onderin dus denk teveel water gebruikt.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
omeCo
Berichten: 2210
Lid geworden op: di 22 sep 2020, 17:22

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor omeCo » di 10 okt 2023, 13:19

Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten dus kan Sven ook eten.
Het desem roggebrood was goed gelukt en hij eet het maar was wel kleverig deeg onderin dus denk teveel water gebruikt.
Had ik laatst ook. Dacht toen dat het brood gewoon nog niet helemaal klaar was. Ik had water onderin de oven staan dus is de temp aan de onderkant waarschijnlijk te laag geweest, aldus mijn redenatie.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13273
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » di 10 okt 2023, 14:02


Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten dus kan Sven ook eten.
Het desem roggebrood was goed gelukt en hij eet het maar was wel kleverig deeg onderin dus denk teveel water gebruikt.
Had ik laatst ook. Dacht toen dat het brood gewoon nog niet helemaal klaar was. Ik had water onderin de oven staan dus is de temp aan de onderkant waarschijnlijk te laag geweest, aldus mijn redenatie.
Maakte je een roggebrood?
Bij Rogge is het namelijk al een eigenschap van het graan, het kleverige kruim. Zitten weinig gluten in dus als je teveel water toevoegt heeft het geen houvast en zakt het in. Bij mij kan het niet aan de temperatuur hebben gelegen.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
Dirk Jan
Berichten: 1509
Lid geworden op: zo 01 dec 2013, 16:04
Locatie: Borger

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Dirk Jan » di 10 okt 2023, 16:38

Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten
Zeg je hier dat rogge weinig gluten bevat? Weet jij waar je kan vinden hoeveel gluten er in een graan zit?
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15113
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » di 10 okt 2023, 17:41

Zeg je hier dat rogge weinig gluten bevat? Weet jij waar je kan vinden hoeveel gluten er in een graan zit?
Hoeveelheid vind ik niet, wel dat iemand anders ook zegt dat rogge minder gluut heeft:
Scherm­afbeelding 2023-10-10 om 17.40.30.png
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15113
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » di 10 okt 2023, 17:46

LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
Dirk Jan
Berichten: 1509
Lid geworden op: zo 01 dec 2013, 16:04
Locatie: Borger

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Dirk Jan » di 10 okt 2023, 18:38

Scherm­afbeelding 2023-10-10 om 17.46.02.png

https://farms.desigusxpro.com/nl/posadk ... -rzhi.html
Kijk, bedankt. Overigens lijkt dit plaatje te slaan op diervoeding? Omdat ik het woord 'voer' zie.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

mutsje
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor mutsje » di 10 okt 2023, 18:52

De bakker waar ik mijn Spelt vandaan heb melde droog dat er altijd tarwe door zit omdat het anders een baksteen brood wordt. Hier zitten dus ook dusdanig weinig gluten in dat het niet rijsen wil. Dacht dat het altijd 100% spelt was maar schijnbaar niet :) 2e rijs staat hier alweer klaar. Maar brood komt er telkens het zelfde uit en niet zulke mooie creaties als bij jullie.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten

cron