Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » za 19 mei 2018, 10:41
Ik gebruik al heel lang geen desem meer maar de moderne droge gist. Dames waren zat van de desem. Maar deze pitta broodjes mix mag er niet meer uit van de kinderen.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
- FrancisPavoni
- Berichten: 339
- Lid geworden op: zo 13 mar 2016, 00:23
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor FrancisPavoni » ma 21 mei 2018, 22:30
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: di 22 mei 2018, 08:55
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor deKoffieKoning » do 24 mei 2018, 17:06
Brood ziet er lekker uit, maar ben bij glutenvrij/arm toch altijd wat bang dat het met de smaak tegenvalt... Heb wel eens gehoord dat gluten werken als een soort bindmiddel, glutenvrij brood kan in mijn ervaring idd wel minder lekker zijn dan brood met gluten. Was het lekker Francis?
- FrancisPavoni
- Berichten: 339
- Lid geworden op: zo 13 mar 2016, 00:23
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor FrancisPavoni » do 24 mei 2018, 18:10
Ja hoor, is prima brood. De gluten zorgen normaal gesproken voor elasticiteit en 'vangen' de luchtbellen die tijdens het rijzen ontstaan.
In dit brood gebruik je voor de binding psyliumvezels.
Qua smaak is het door de haver en met name boekweit vooral licht bitter maar verder prima te eten.
In dit brood gebruik je voor de binding psyliumvezels.
Qua smaak is het door de haver en met name boekweit vooral licht bitter maar verder prima te eten.
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » do 24 mei 2018, 20:23
Ziet er erg smakelijk uit. Misschien voor diegenen die dit volgen en ook glutenvrij willen proberen het recept posten?
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
- FrancisPavoni
- Berichten: 339
- Lid geworden op: zo 13 mar 2016, 00:23
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor FrancisPavoni » do 24 mei 2018, 20:54
Recept:
400 gr havermeel,
350 gr boekweitmeel,
16-18 gr zout,
1 eetlepel psyliumvezels,
halve theelepel gedroogde gist,
675 ml water.
Eerst meel goed mengen, dan warm water erbij, mengen (eventueel met mixer) tot het een glad geheel is. Minimaal 8 uur (ivm afbreken fitinezuur) laten staan.
Römertopf/braadpan voorverwarmen in de oven.
Brood 1 uur in de oven, op 235 graden met deksel op pan. Na 40 minuten deksel verwijderen (oppassen voor stoom) en afbakken.
Extra opmerkingen:
- volgens mij bevat haver een kleine hoeveelheid gluten dus 100% glutenvrij is het niet
- je kunt zaden etc toevoegen maar pas dan ook de hoeveelheid water aan
- water niet te heet, kan ook gewoon koud zijn
- deeg is behoorlijk vloeibaar en brood is soms wat klef
Overigens maakte ik dit brood gewoon voor de gein; ik heb geen glutenallergie oid. Heb je dat wel dan is voorzichtigheid geboden
400 gr havermeel,
350 gr boekweitmeel,
16-18 gr zout,
1 eetlepel psyliumvezels,
halve theelepel gedroogde gist,
675 ml water.
Eerst meel goed mengen, dan warm water erbij, mengen (eventueel met mixer) tot het een glad geheel is. Minimaal 8 uur (ivm afbreken fitinezuur) laten staan.
Römertopf/braadpan voorverwarmen in de oven.
Brood 1 uur in de oven, op 235 graden met deksel op pan. Na 40 minuten deksel verwijderen (oppassen voor stoom) en afbakken.
Extra opmerkingen:
- volgens mij bevat haver een kleine hoeveelheid gluten dus 100% glutenvrij is het niet
- je kunt zaden etc toevoegen maar pas dan ook de hoeveelheid water aan
- water niet te heet, kan ook gewoon koud zijn
- deeg is behoorlijk vloeibaar en brood is soms wat klef
Overigens maakte ik dit brood gewoon voor de gein; ik heb geen glutenallergie oid. Heb je dat wel dan is voorzichtigheid geboden
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: di 22 mei 2018, 08:55
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor deKoffieKoning » vr 25 mei 2018, 09:31
Bedankt voor het recept!
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor namor » vr 25 mei 2018, 10:39
bedankt voor recept! ga proberen mijn vrouw aan het werk te zetten .... wie lekkere koffee wilt moet voor brood zorgen
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign