Top.Ga ik proberen.Ik gebruikte een ingevette plastic bak als 'rijsmandje' dus de buitenkant van het brood was al wat vochtig/vettig. Ik heb mijn handen onder de kraan nat gemaakt, het deeg ermee bestreken en daarna het maanzaad eroverheen gestrooid, wat zacht ingewreven en hup de oven in ermee.Hoe plak je dat maanzaad vast?
Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor cremalover » vr 06 apr 2018, 17:17
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor namor » vr 06 apr 2018, 17:36
Hierbij laatste creaties van mijn vrouw. Ze doet met brood veel handiger dan ik met koffie.... en ze heeft veel minder spullen voor
op de foto's zeer ingewikkelde, supper lekere en gezonde broodjes ... helaas zijn ze klein en in 3 dagen gaan ze op
op de foto's zeer ingewikkelde, supper lekere en gezonde broodjes ... helaas zijn ze klein en in 3 dagen gaan ze op
- 4 keer 85% rogge +15% boekweit zuurdesem
- 4 keer krenten-noten volkoren zuurdesem
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor namor » za 07 apr 2018, 16:04
Yep, mooi en kunst! Bedankt. Helaas is bijna op al.
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » zo 08 apr 2018, 10:03
Zien er heel lekker. Ik ben momenteel bezig met 100% speltbloem brood. Brood van circa 800 gr deeg, dat eten de dames tijdens de lunch straks bijna in een keer op. Zo uit de oven op de plank, honing erop en schransen maar.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » di 10 apr 2018, 07:34
Hydration: 62 %
Leavening hours kamer temp : 17 uur
RT: ~20/22c
Molino Dallagiovanna 00 bloem: 1121 g
Water: 695 g
Zout: 20 g
Gist type: verse gist
Yeast: 1,84 g
Leavening hours kamer temp : 17 uur
RT: ~20/22c
Molino Dallagiovanna 00 bloem: 1121 g
Water: 695 g
Zout: 20 g
Gist type: verse gist
Yeast: 1,84 g
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » di 10 apr 2018, 09:14
prachtig, ook mooi in beeld gebracht
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » vr 13 apr 2018, 19:14
Die is niet verkeerd!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign