Het grote broodbaktopic

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Pti
Berichten: 1324
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 15:43
Locatie: Zaanstad

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor Pti » ma 24 sep 2018, 00:46

oh boy! Mooi speelgoed hoor :P

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 5594
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » ma 24 sep 2018, 22:53

Zo kom je toch ineens weer wat leuks tegen in de lokale kringloopwinkel Afbeelding :

Afbeelding
Espresso gear: || BEZZERA Strega || Eureka Olympus 75E Mythos burrs ||
Filter gear: || HARIO V60 || Aeropress || Kalita wave || KALITA Kettle || Kinu M47 ||
Roasting gear: || Behmor 1600+ ||

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 5923
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » di 25 sep 2018, 07:57

Leuk! Van een soort geperst materiaal? Ik gebruik mijn mandjes nooit meer, moet die eens weggeven.
LONDINIUM L1 & L-R -COMPAK E8/E6/E5 & R120-Mazzer-Rocket (van Peter van der Weerd) -Pavoni-FZ94-Tonino-Wile-VSTrefractoIV

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 5594
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » di 25 sep 2018, 12:01

Dit zijn houtvezel mandjes.

http://www.weekendbakery.com/webshop/nl ... iraal.html

Waarom gebruik je de rijsmandjes niet meer? Leg je het deeg in een bak voor het rijzen?
Espresso gear: || BEZZERA Strega || Eureka Olympus 75E Mythos burrs ||
Filter gear: || HARIO V60 || Aeropress || Kalita wave || KALITA Kettle || Kinu M47 ||
Roasting gear: || Behmor 1600+ ||

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 5923
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » di 25 sep 2018, 17:21

Waarom gebruik je de rijsmandjes niet meer?
eerst is het beslag nog slap, maar als het eenmaal een bol aan het worden is, ligt het in een grote kom op een iets bolle onderkant, en daarna bol ik het nog eens op en schuif het zo de oven in.

Toen ik de mandjes nog gebruikte, lag het deeg daar in te luieren en hoefde niet een bolling van zich eigen te ontwikkelen. Dan had het ook meer de neiging in de oven ineen te zakken omdat het mandje weg was gehaald.
LONDINIUM L1 & L-R -COMPAK E8/E6/E5 & R120-Mazzer-Rocket (van Peter van der Weerd) -Pavoni-FZ94-Tonino-Wile-VSTrefractoIV

mutsje
Berichten: 658
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » di 25 sep 2018, 18:33

Eerste brood uit de oven op hetelucht 200 graden met regelmatig stoom injectie. Moet zeggen smaakte enorm lekker.
Vanavond gaat volgende brood er in en schroef ik de temperatuur op naar 220.
@frans, ik gebruik de rijsmandjes ook niet meer. Kan ze volgens mij net zo goed weg doen. Had nog klein mandje via ali gekocht maar die is echt te klein :) Wil binnenkort met deze nieuwe oven ook eens stokbrood proberen te maken. Maar na veel youtube kijken is dat wel een sport om goed te krijgen.
Bijlagen
WP_20180924_22_50_52_Pro.jpg
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 5923
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » di 25 sep 2018, 20:08

Mooi dat de stoom goed werkt!
LONDINIUM L1 & L-R -COMPAK E8/E6/E5 & R120-Mazzer-Rocket (van Peter van der Weerd) -Pavoni-FZ94-Tonino-Wile-VSTrefractoIV

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 5594
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » di 25 sep 2018, 20:49

Ja, dat vind ik ook fijn voor mutsje.
Espresso gear: || BEZZERA Strega || Eureka Olympus 75E Mythos burrs ||
Filter gear: || HARIO V60 || Aeropress || Kalita wave || KALITA Kettle || Kinu M47 ||
Roasting gear: || Behmor 1600+ ||

mutsje
Berichten: 658
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » di 25 sep 2018, 20:57

Ja was behoorlijke gok maar goed gestoomde groente is ook erg gezond :)
Goed brood op 220 met stoom stand 1 voor 40 minuten geeft een te grote harde korst. Volgend experiment wordt 220 graden stoom stand 2 voor 30 minuten.
Laatst gewijzigd door mutsje op di 25 sep 2018, 22:32, 1 keer totaal gewijzigd.
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 5594
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » di 25 sep 2018, 21:06

En lekkerder! Wij hebben al jaren zo'n losse stomer van Braun. Wilt gewoon niet stuk gaan Afbeelding
Afbeelding

Espresso gear: || BEZZERA Strega || Eureka Olympus 75E Mythos burrs ||
Filter gear: || HARIO V60 || Aeropress || Kalita wave || KALITA Kettle || Kinu M47 ||
Roasting gear: || Behmor 1600+ ||


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten