Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor @3aan » za 03 feb 2018, 22:51
Helemaal vergeten een foto van het uiteindelijke product te plaatsen.
De potjes van Hak, trekken mooi vacuum, was eerst even uitvogelen hoe?
Na de eerste kookperiode het geheel door passeerzeef gedraaid, er was na het inkoken zo'n 5 kilo over waarvan altijd veel vezelmateriaal, na het draaien met de fijnste zeef bleef er 4 kilo over, een mooi verraderlijk zalfje bleef er over, nog een poosje op gezet en er een halve liter vocht afgeschept die gebonden met een theelepeltje maizena en die in een uitgekookte fles gedaan, makkelijk heet sausje.
Het Hakpotje was vol, maar is toch zo lekker, eerst een lekker zoet en fruitig sausje en dan binnen tien seconden de Boem! Das pittig?!
Verstuurd vanaf mijn SM-T813 met Tapatalk
De potjes van Hak, trekken mooi vacuum, was eerst even uitvogelen hoe?
Na de eerste kookperiode het geheel door passeerzeef gedraaid, er was na het inkoken zo'n 5 kilo over waarvan altijd veel vezelmateriaal, na het draaien met de fijnste zeef bleef er 4 kilo over, een mooi verraderlijk zalfje bleef er over, nog een poosje op gezet en er een halve liter vocht afgeschept die gebonden met een theelepeltje maizena en die in een uitgekookte fles gedaan, makkelijk heet sausje.
Het Hakpotje was vol, maar is toch zo lekker, eerst een lekker zoet en fruitig sausje en dan binnen tien seconden de Boem! Das pittig?!
Verstuurd vanaf mijn SM-T813 met Tapatalk
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » za 03 feb 2018, 22:55
Goed bezig en niet gaan plassen na het verwerken van dit sap van satan!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » zo 11 feb 2018, 09:20
Weer een mooi brood frans. Ik heb gisteren een mooi wit spelt brood gebakken. Geen foto van gemaakt echter. In plaats van water had ik er melk in gedaan. Dames vinden dat heerlijk.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » zo 11 feb 2018, 14:03
Leuk van die melk! Doe je dan evenveel melk als wat je anders aan water zou hebben gedaan? Als het brood 230ºC wordt, gaat de melk dan niet te heet worden? Vroeger kochten we "een heel gesneden melkwit" bij de bakker -- toen zat er misschien ook al iets van melk in dus het kan wel.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor @3aan » wo 14 feb 2018, 01:49
Je houdt je gewoon aan de ingrediënten en doet er alleen wat melkpoeder bij, slechts enkele lepeltjes oplossen in een deel van je water, niet laten overheersen.Leuk van die melk! Doe je dan evenveel melk als wat je anders aan water zou hebben gedaan? Als het brood 230ºC wordt, gaat de melk dan niet te heet worden? Vroeger kochten we "een heel gesneden melkwit" bij de bakker -- toen zat er misschien ook al iets van melk in dus het kan wel.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » wo 14 feb 2018, 20:40
Ik doe er gewoon 300ml lauwe melk bij. Is ook het recept voor witte bolletjes alleen moet er dan meer gist en boter bij. Dus ik gebruik gewoon het recept voor brood en vervang het water voor melk. Smaakt prima en kinderen schransen in plaats van eten.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » do 15 feb 2018, 16:33
Lijnzaad, gierst, spelt volkoren, chia zaadjes er bovenop.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » ma 19 feb 2018, 14:01
Volkoren brood met lijnzaadjes en pompoenpitten erin en sesamzaad er bovenop. Gisteravond ingrediënten gemixt. Vanochtend opgebold en laten rijzen en zo de oven in. Lijkt goed.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign