Jura s9 stoomt niet.

melkuniels
Berichten: 4
Lid geworden op: vr 09 sep 2011, 23:21

Jura s9 stoomt niet.

Berichtdoor melkuniels » vr 09 sep 2011, 23:23

Hoi, ik heb een Jura s9 gevonden, die prima werkt, op het stomen na.
Wanneer ik ga stomen hoor je wel getik wat volgens mij normaal hoort te zijn. Echter komt er geen stoom uit, maar het water komt wel in de lekbak terrecht. Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Ontkalkt heb ik hem al 2 keer.

Arie19
Berichten: 158
Lid geworden op: vr 25 feb 2011, 00:51

Re: Jura s9 stoomt niet.

Berichtdoor Arie19 » za 10 sep 2011, 00:58

Stoompijpje kan verstopt zijn, ff doorpoeren, of helemaal losmaken en goed reinigen.
Mogelijkheid 2, probeer het eens zonder stoompijpje.

Arie.

melkuniels
Berichten: 4
Lid geworden op: vr 09 sep 2011, 23:21

Re: Jura s9 stoomt niet.

Berichtdoor melkuniels » za 10 sep 2011, 19:14

Werkt helaas niet!

Arie19
Berichten: 158
Lid geworden op: vr 25 feb 2011, 00:51

Re: Jura s9 stoomt niet.

Berichtdoor Arie19 » zo 11 sep 2011, 00:17

Als hij wel koffie kan maken, zit het toch niet goed bij de stoomafvoer.
Of hij zou voor het stoomgedeelte een aparte boiler moeten hebben, maar die wetenschap heb ik niet.
Als dat het geval is, is waarschijnlijk de boiler niet goed meer.
Enige optie is dan als je daar achter wilt komen, open maken, kijken of er een tweede boiler in zit en de leidingen controleren.
Niet eenvoudig, maar best wel te doen.
Morgen is het toch rotweer ;) ;)

Succes, Arie.

Nog ff gezocht en volgens deze specificatie heeft hij een 2e boiler.
http://www.dekoffiethuiswinkel.nl/jura- ... p-949.html

melkuniels
Berichten: 4
Lid geworden op: vr 09 sep 2011, 23:21

Re: Jura s9 stoomt niet.

Berichtdoor melkuniels » ma 12 sep 2011, 19:11

Heel raar. Ik heb trouwens de s95. dacht dat het hetzelfde model was.
In ieder geval komt de stoom en water voor de koffie via hetzelfde slangetje. geen aparte boiler dus.
Wat heel frappant is, is dat wanneer ik het slangetje er uit haal, komt er uit het koperen tussenstukje ontzettend veel stoom. Wanneer ik hem er weer indoe, duwt hij de stoom gewoon tot halverwege het slangetje, niet verder. Wanneer ik koffie zet, gaat het water er wel volledig doorheen.
Wat kan er dan nog mis zijn?

melkuniels
Berichten: 4
Lid geworden op: vr 09 sep 2011, 23:21

Re: Jura s9 stoomt niet.

Berichtdoor melkuniels » ma 12 sep 2011, 23:37

heb het even makkelijker gedaan voor jullie.

http://www.facebook.com/melkuniels

Youtube werkte even niet, maar hier zie je 2 video's. De eerste probeer ik te stomen met een los slangetje aan op de aansluiting, de tweede video zie je dat ik probeer te stomen met het slangetje aangesloten. Later in het filmje zie je dat ik thee probeer te zetten, wat wel via het zelfde slangetje werkt. Niet verstopt dus.

Gebruikersavatar
Jura_Impressa
Berichten: 613
Lid geworden op: di 25 mei 2010, 17:35
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Jura s9 stoomt niet.

Berichtdoor Jura_Impressa » di 27 sep 2011, 13:55

Niels,

Je magneetventiel is defect of verstopt. Achterkantje los, linksboven zit een zwart kastje met 2 slangen er aan. Waarschijnlijk is de uitvoerslang verstopt.

Stuur me anders een PB met je nummer, kan ik je telefonisch verder helpen.

Succes

Ron
* Alles van JURA, Rocket, Quick Mill & Bravilor *

sjaakie7770
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 20 aug 2012, 00:27

Re: Jura s9 stoomt niet.

Berichtdoor sjaakie7770 » ma 20 aug 2012, 00:45

exact het zelfde probleem hier.. jura geeft wel koffie maar stoomt niet .
hoe heb je het uiteindelijk opgelost? ik heb het magneetventiel reeds vervangen,echter nog steeds geen stoom. heeft er iemand een tip waar ik het nog moet zoeken?

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 3803
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Jura s9 stoomt niet.

Berichtdoor @3aan » ma 20 aug 2012, 10:20

heb het even makkelijker gedaan voor jullie.

http://www.facebook.com/melkuniels

Youtube werkte even niet, maar hier zie je 2 video's. De eerste probeer ik te stomen met een los slangetje aan op de aansluiting, de tweede video zie je dat ik probeer te stomen met het slangetje aangesloten. Later in het filmje zie je dat ik thee probeer te zetten, wat wel via het zelfde slangetje werkt. Niet verstopt dus.
YouTube is toch veel toegankelijker dan heel FarceBoek
waar je heel je hebben en houden op straat gooit. :cry:
Gaggia Orione - 1973 - Gaggia Orione 1961 - Compak K8 met doseerschuif
Volg Adriaans koffiekar op http://www.facebook.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Gebruikersavatar
Spironski
Berichten: 5784
Lid geworden op: ma 03 mar 2008, 16:52
Locatie: Groningen

Re: Jura s9 stoomt niet.

Berichtdoor Spironski » ma 20 aug 2012, 13:13

@ Adriaan: je reageert op een bericht dat al bijna een jaar oud is, en bovendien niet erg inhoudelijk.
@Sjaakie: ik zou Jura_Impressa een mailtje sturen.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder


Terug naar “Volautomaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron