aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

damo
Berichten: 21
Lid geworden op: di 22 jan 2013, 13:22

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor damo » zo 14 jun 2015, 21:40

Hallo,

Problemen zijn nog steeds niet opgelost :cry:

Hopelijk maakt deze video het probleem duidelijk : https://youtu.be/unpRsW9aQoQ" onclick="window.open(this.href);return false;

alvast bedankt

Damo

P. van Valen
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 07 dec 2015, 20:57

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor P. van Valen » ma 07 dec 2015, 21:47

Ik ben ook in het bezit van zo'n belachelijk dure Miele CVA 4085.
Heeft een jaar of vijf prima gewerkt, maar had laatst ook het zelfde probleem.
Er kwam geen of nauwelijks koffie in het kopje.
Probleem: brug bovenin de zetgroep gebroken, rubbertje ook versleten.
Nieuwe zetgroep bij Miele: 250 euri ! Niet gedaan.
Via marktplaats nieuwe brug met verstevigingsplaat besteld 20 euro.
Gemonteerd, en voor het rubbertje twee dagen ervoor een heel klein dotje olie bestendige siliconen op die plaats
aangebracht en laten door harden.
Maar helaas zonder resultaat, kreeg nog steeds geen koffie.
Maar de zetgroep was wel droog, alleen bij het elleboogje van de waterinlaat was het nat.
Elleboogje was niet gescheurd, o-ring was oke, dus apparaat open schroeven, koffie zetten en kijken waar het vandaan kwam.
Was het drainage ventiel wat langs de aandrijfas zit, achter de aluminium plaat..
Het water lekte er allemaal langs af aan de achterkant van het aluminium tussen schot.
Je kunt niet zien waar het precies vandaan komt, omdat het drainage ventiel volledig uit het zicht is na montage.
Gedemonteerd proefdraaien gaat niet lukken.
Ik heb eerst alles gereinigd in een ultrasoon cleaner, en weer gemonteerd, zonder resultaat, lekte nog steeds.
Drainage ventiel open gemaakt, rubbers allemaal vervangen, weer zonder resultaat.
Daarna drainage ventiel in zijn geheel vervangen, probleem opgelost.
Conclusie, waarschijnlijk zwarte huisje toch ergens gescheurd.
Werkt nu weer prima.
Heb ook maar gelijk de bonenmaler gedemonteerd, en ultrasoon gereinigd ( was ook zeker nodig !! ).
En het dubbele uitstroom pijpje op de voorkant van de machine is ook zeer zeker een aanrader om te demonteren en te reinigen ( wel wat werk, maar daar zit een drap in ! ).
En voor onderdelen, kijk eens wat verder dan alleen bij Miele zelf.

Ik hoop de iemand er wat aan heeft.
Laatst gewijzigd door P. van Valen op ma 07 dec 2015, 22:54, 1 keer totaal gewijzigd.

damo
Berichten: 21
Lid geworden op: di 22 jan 2013, 13:22

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor damo » ma 07 dec 2015, 21:59

Bij mij bleek de oorzaak te liggen in de omgekeerd geplaatste o ring op het drukstuk. Ondertussen eveneens opgelost :-)

scholtens11
Berichten: 51
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:22

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor scholtens11 » di 08 dec 2015, 18:40

;)

evertvanvliet
Berichten: 1
Lid geworden op: do 09 jun 2016, 07:29

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor evertvanvliet » do 09 jun 2016, 07:49

Ik heb hetzelfde probleem als Damo. De aandrijving van de zetgroep staat in de verkeerde stand waardoor ik de zetgroep niet teruggeplaatst kreeg. Ook alles al geprobeerd en meteen maar van alles gereinigd.

Op het moment dat ik de zetgroep uiteindelijk toch weer ingebouwd krijg (as heeft drie nokken en een stand voor montage), krijg ik bij het aanzetten hetzelfde issue als in de YouTube video. Heeft iemand al een oplossing voor dat probleem gevonden?

P. van Valen
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 07 dec 2015, 20:57

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor P. van Valen » do 09 jun 2016, 12:11

Lijkt er erg sterk op dat het wormwiwl in de aandrijving versleten is.
Nieuwe aandrijfunit bestellen, en het werkt weer prima.
Even op ebay, of in duitsland daarvoor kijken.

scholtens11
Berichten: 51
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:22

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor scholtens11 » vr 10 jun 2016, 21:08

Het komt vaak voor dat de hoofdas (heel) zwaar draait.
Als deze te lang zwaar draait dan gaat het witte tandwieltje (zie foto) stuk
Dit alles is te repareren.
IMG_3962.JPG

johdon
Berichten: 1
Lid geworden op: za 10 sep 2016, 16:54

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor johdon » za 10 sep 2016, 17:00

Ik heb hetzelfde probleem en dat is vorige keer inderdaad opgelost door de monteur van Miele in het servicemenu.
Kan iemand mij vertellen hoe ik zelf in het service menu van de CVA4085 kan komen?

Vast bedankt!

scholtens11
Berichten: 51
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:22

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor scholtens11 » zo 11 sep 2016, 15:56

Vanuit het servicemenu is dit probleem niet op te lossen.
De aandrijving moet worden gerepareerd of vervangen.

nicko
Berichten: 42
Lid geworden op: do 16 feb 2012, 21:01

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor nicko » ma 12 sep 2016, 21:45

Deze machines zijn gebouwd door de bsh groep(siemens/bosch)
Zetgroep, drainage en aandrijving zijn 1 op 1 uit te wisselen. De zetgroep kost bij miele 250 en identiek dezelfde bij bosch 110.
Drainage ventiel is een modificatie op gekomen dus die zou ik zowieso vervangen. Verder is de aandrijving een heel zwak punt bij deze machines. Voor meer info kun je altijd contact met me opnemen.

Mvg nick


Terug naar “Volautomaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron