Dat je het bij een 'speciaalzaak' haalt geeft wel aan dat je een extra stap wil zetten en daarom denk ik dat het voor nu wel door de vingers kan worden gezien Je krijgt punten voor de moeite, zeg maar!Wij dachten dat de bonen van de Kaldi echt nog niet zo slecht zijn als van de supermarkten, we wilden natuurlijk meteen koffie
Maar het verdient wel aanbeveling om gewoon precies te weten wat voor bonen je koopt, niet een of andere fantasie-naam voor een blend wat vaak een teken is dat er niet zo nauw naar kwaliteit wordt gekeken, wanneer bijvoorbeeld ook de branddatum onbekend blijft. Dat is geen regel die altijd en overal geldt, maar een indicatie.
Het zou kunnen. Als het stokoude bonen zijn die je erg fijn moet malen om te voorkomen dat het er als een trein doorheen dendert, dan kan de puck stroef en papperig zijn en de trage doorloop kan ervoor zorgen dat het koffiewater staat af te koelen boven de puck. Maar daar kunnen we niks van zeggen als we niet precies weten hoeveel gram bonen er per kopje wordt gebruikt en hoeveel gram koffie er in hoeveel seconden uit je machientje komt. Kun je ook heet water door de zetgroep spoelen en is dat dan bloedheet of ook maar zozo?Maakt dit ook uit voor de temperatuur?
Bij welke dealer komt de machine vandaan?