Dat gekrijs krijg je als de stoompijp er veels te diep in zit.Als ik hem erin zet en het stoom pijpje aanzet hoor je een soort hard gegil, wat doe ik mis?
1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor fransg » ma 26 aug 2019, 14:48
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor Fisherman » ma 26 aug 2019, 21:10
Waarom je dat laatste beetje weg laat lopen komt in het hoofdstuk "brew ratios, extraction yield & TDS" aan bod. Al dan niet met bijbehorende hardware . Ik zou stoppen voor het te laat is!Ben een beetje aan t experimenteren met de maalgraad en de hoeveelheid koffie.
Had vanmorgen al n paar goede espressos
toch n paar dinge ndie ik mij afvroeg.
Waarom gooi je dat laatste koffiewater weg eigenlijk (na 25-30 sec wat er daarna nog uitkomt) ?
en als je cappuccino maakt, hou je dan ook dezelfde espresso aan... of laat je dan bijv wel alles erin stromen?
Melk opschuimen lukt me nog niet, al wat over gezocht maar ik doe wat fout.
Als ik hem erin zet en het stoom pijpje aanzet hoor je een soort hard gegil, wat doe ik mis?
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
All things filter - Fortefied Mahlkönig Vario Steel Burrs & Comandante C40 - Doet u mij maar een met de hand gebrouwen bakkie.
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor fransg » ma 26 aug 2019, 21:16
Die vraag kun je beantwoorden door het kopje weg te trekken bij 25-30s en de rest in een ander kopje te laten stromen.Waarom gooi je dat laatste koffiewater weg eigenlijk (na 25-30 sec wat er daarna nog uitkomt) ?
Dan ga je proeven welke je lekkerder vindt
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor Youssef » do 29 aug 2019, 22:09
zo paar dagen verder.
Heb nog steeds niet het perfecte bakte gezet, maar maakt ook niet uit,het blijven proberen net wat anders en te kijken is super
een gewoon ''goed'' bakje lukt.
Melk opschuimen gaat ook best goed nu, al mag hij soms iets luchtiger (en dan laat ik mn melker gauw net te lang in.. waardoor het melkschuim lijkt te '' verbranden'' )
Is er trouwens een manier om met de temperatuur te spelen? Ik merk bijv als ikeen paar bakjes zet de temperatuur iets omlaag gaat (al is de bar op de meter nog steeds 1.2)
Heb nog steeds niet het perfecte bakte gezet, maar maakt ook niet uit,het blijven proberen net wat anders en te kijken is super
een gewoon ''goed'' bakje lukt.
Melk opschuimen gaat ook best goed nu, al mag hij soms iets luchtiger (en dan laat ik mn melker gauw net te lang in.. waardoor het melkschuim lijkt te '' verbranden'' )
Is er trouwens een manier om met de temperatuur te spelen? Ik merk bijv als ikeen paar bakjes zet de temperatuur iets omlaag gaat (al is de bar op de meter nog steeds 1.2)
Londinium L R 24 + Niche zero - volg me op insta: barista_yous (als je tips heb voor mijn insta altijd welkom)
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor krizzziz » zo 15 sep 2019, 13:03
Ik heb altijd veel baat gehad bij een melk thermometer. Nooit meer “verbrande” melk en is maar een kleine investering.zo paar dagen verder.
Heb nog steeds niet het perfecte bakte gezet, maar maakt ook niet uit,het blijven proberen net wat anders en te kijken is super
een gewoon ''goed'' bakje lukt.
Melk opschuimen gaat ook best goed nu, al mag hij soms iets luchtiger (en dan laat ik mn melker gauw net te lang in.. waardoor het melkschuim lijkt te '' verbranden'' )
Is er trouwens een manier om met de temperatuur te spelen? Ik merk bijv als ikeen paar bakjes zet de temperatuur iets omlaag gaat (al is de bar op de meter nog steeds 1.2)
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor Marcje » zo 15 sep 2019, 13:25
Zo'n thermometertje ijlt altijd wat na en geeft daardoor eigenlijk te weinig aan.
De beste thermometer is je huid. Als het kannentje te heet begint te worden om vast te houden, dan is de temperatauur goed.
De beste thermometer is je huid. Als het kannentje te heet begint te worden om vast te houden, dan is de temperatauur goed.
dus...
- gilleko B.
- Berichten: 5585
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: 1e espressomachine (waarsch HX rond 1000 euro)
Berichtdoor gilleko B. » zo 15 sep 2019, 14:01
Dat Casper,ben van plan als er nog ruimte is vandaag een barista cursus / workshop te doen bij casabarista
iemand bekend met hun workshop of die een beetje okey is?
zie er best veel maar meeste lijkenme heel oppervlakkig
Leuk om te lezen dat vanuit een behoefte je kennis en hardware wil upgraden. Een baristacursus, tja, ik zou eerder dit forum en YouTube bestormen. En als je je masjienerie hebt, veel oefenen. Tis zoals schaatsen, eerst een paar keer goed onderuit, maar at a sudden moment you've got the hang of it. Probeer een goed adres te vinden waar een espresso goed bereid wordt. Dan heb je een benchmark. Onderschat niet de invloed van een maler, op zijn minst even belangrijk als je koffiemaker. Oh ja, onderschat de accessoires financieel ook niet. Als je dat bij elkaar optelt loopt dat op enig moment ook goed in de papieren. Last but not least, koop goede koffie bij een betrouwbaar adres waar de branddatum op het pak staat vermeld. Je kunt alles goed doen, maar koop je Kwalitatief Uitermate Teleurstellende koffie dan blijft een goed resultaat c.a. uit. Ter voorkoming dat je gaat twijfelen of je het goed doet, zoals bijv. Die crèma blijft maar uit, hoe kan dat nu? Ben benieuwd waar je op uit gaat komen
Gr Walter
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign