Newby vraagt advies over top espressomachine
Re: Newby vraagt advies over top espressomachine
Berichtdoor Aadje » zo 05 feb 2012, 21:01
Je moet kopen wat je graag wilt hebben, zo simpel is het
Het is alleen zonde als je met een beetje kennis achteraf toch iets anders had willen kopen.
Het is alleen zonde als je met een beetje kennis achteraf toch iets anders had willen kopen.
Speedster | SuperJolly | et al.
Re: Newby vraagt advies over top espressomachine
Berichtdoor Spironski » ma 06 feb 2012, 00:05
En kende je deze pagina al?: http://www.home-barista.com/howtos.html ... 29bb92162d
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Newby vraagt advies over top espressomachine
Berichtdoor saskiaW » ma 06 feb 2012, 04:42
Ook geen onbelangrijk aspect: wat ga je ermee doen? Een keer per dag espresso zetten of de hele dag door lattes maken?
Re: Newby vraagt advies over top espressomachine
Berichtdoor EdRaket » ma 06 feb 2012, 07:47
Nee, die kende ik nog niet - Dank je wel!En kende je deze pagina al?: http://www.home-barista.com/howtos.html ... 29bb92162d
Re: Newby vraagt advies over top espressomachine
Berichtdoor Midas » do 09 feb 2012, 09:37
Begin eerst eens met een goedkoop tweedehands setje. Ik heb in het eerste jaar een paar molens een machines versleten. Nu weet ik pas wat ik wil hebben en dat ik het echt leuk vind. Bedenk wel, boontjes wegen, in de maler, restje er uit punniken, weer de maler aan, tampen, zetten, dat is niet voor iedereen na een jaar nog leuk. Daarbij vond ik het ook leuk om wat verschillende apparaten te proberen om zo te ontdekken wat ik handig of juist niet vind. Wel of geen hopper op je maler bijv.
Re: Newby vraagt advies over top espressomachine
Berichtdoor Bluecold » do 09 feb 2012, 11:51
Hopper is prima. Per keer je maler in kieperen, dat is pas een klotewerk.
Is je koffie te zuur?
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Newby vraagt advies over top espressomachine
Berichtdoor cremalover » do 09 feb 2012, 13:51
Ik brand een pond,gooi het in de hopper en klaar
Re: Newby vraagt advies over top espressomachine
Berichtdoor Spironski » do 09 feb 2012, 13:59
Ligt er maar net aan hoeveel koffie je drinkt. Boontjes vele dagenlang in je hopper laten zitten te oxideren in licht en lucht lijkt me niet aan te raden.
En om de hele zaak weer een beetje terug te leiden naar de vraag van OP: gelukkig kan je zelf kiezen of en hoe je de hopper gebruikt, welke topmaler je ook kiest.
En om de hele zaak weer een beetje terug te leiden naar de vraag van OP: gelukkig kan je zelf kiezen of en hoe je de hopper gebruikt, welke topmaler je ook kiest.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Newby vraagt advies over top espressomachine
Berichtdoor cremalover » do 09 feb 2012, 14:10
Niet helemaal waar.Bij mijn Major zit een beveiliging ingebouwd.Zonder hopper doet hij niets.Dat moet je dan eerst weer omzelen met een gebogen stul plasti of iets dergelijks.Ligt er maar net aan hoeveel koffie je drinkt. Boontjes vele dagenlang in je hopper laten zitten te oxideren in licht en lucht lijkt me niet aan te raden.
En om de hele zaak weer een beetje terug te leiden naar de vraag van OP: gelukkig kan je zelf kiezen of en hoe je de hopper gebruikt, welke topmaler je ook kiest.
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign