Pagina 1 van 29

Lelit Bianca

Geplaatst: di 17 jul 2018, 07:48
door Pti
Hij werd al kort besproken in het WOC topic, maar ik ben heel benieuwd wat jullie van de machine vinden.

Lang heb ik van het merk Lelit weggekeken als een soort veredelde Solis. Simpele, saaie thuismachientjes gebouwd voor hem & haar die ambieert thuis als een echte Barista koffie te zetten, zonder daar al te veel geld aan uit te geven.

Echter doet dat het trotse Italiaanse familie bedrijf niet de eer dat ze verdient.

Op World of Coffee 2018 in de RAI en ook al enige tijd daarvoor trok de nieuwe Lelit Bianca behoorlijk wat aandacht naar zich toe. De dualboiler e61 machine bewees met zijn slimme besturing en revolutionaire "flipper" dat de oeroude e61 zetgroep nog steeds niet is afgeschreven.

De flipper geeft je volledig vrijheid in het direct manipuleren van de extractiedruk via de flow van de espresso. Gooi daarbij programmeerbare preinfusie in de mix en PID geregelde RVS dualboiler techniek en je hebt opties die je normaal alleen terugvind op espressomachines die beginnen bij €4000,- het dubbele van Bianca.

Hoe is dit mogelijk? Slim gebruik van veel gebruikte catalogus onderdelen is een belangrijke factor. En ja, natuurlijk is er iets bespaard op (hoofdzakelijk cosmetische) materialen, want als het niet uit de lengte komt dan komt het uit de breedte.

Lelit is er van overtuigd dat Bianca met zijn game-changer eigenschappen en scherpe prijs voor flinke verkoop aantallen gaat zorgen.
En dat bleek juist, Lelit verkocht de eerste productie run, kort na de introductie helemaal uit. Door kleine wijzigingen op basis van rondgestuurde prototypen liep deze productie ook nog eens vertraging op.

Ik zag de Lelit voor het eerst toen de Amerikaanse verkoper 1st line een introductie plaatste op Homebarista. Maar toen ik Bianca op WOC voor het eerst in het echt zag en proefde wist ik het zeker. Ik wil deze machine hebben!!
Screenshot_20180717-064053~2.png
Omdat er geen officieel verkooppunt / aanbieder is in Nederland heb ik toenadering gezocht bij de fabriek. Er was nog geen wederverkoper voor de ProLine waaronder de Lelit PL162T "Bianca" valt.
Zodoende heb ik ons aangemeld als verkoper en
we verwachten de Lelit Bianca medio oktober uit voorraad te kunnen leveren
meer info daarover op onze website

Vanmorgen kreeg ik plotseling een email vanuit Italië. Een klant met een order voor 11 stuks heeft deze gewijzigd naar 10 stuks.

En dat betekend dat er begin juli een Lelit Bianca deze kant op komt!! Ik heb echt zin om er lekker mee te experimenteren en ben heel benieuwd hoe het flippertje er van binnen uit ziet.

Meer foto's en bevindingen volgen.

Iedereen die de Lelit Bianca van dichterbij wil komen bekijken is natuurlijk van harte welkom!

Re: Lelit Bianca

Geplaatst: di 17 jul 2018, 08:22
door Victorrrr
Gefeliciteerd!!!

De machine in het WOC topic voorbij zien komen en ik ben heel benieuwd naar je verdere bevindingen en foto's.

Re: Lelit Bianca

Geplaatst: di 17 jul 2018, 08:31
door GuidovW
Gefeliciteerd, ziet er erg mooi uit :!:
Hopelijk komt'ie snel.

Re: Lelit Bianca

Geplaatst: di 17 jul 2018, 09:22
door Erik82
Het lijkt inderdaad een hele mooie machine te zijn. Net als dat de Expobar Brewtus veel bied voor aanzienlijk minder is dat hier ook het geval. De prijs van bijvoorbeeld een Versuvius of Rocket R60 is veel hoger. Dat deze iets minder mooi in elkaar is gezet zou mij niks uitmaken als er maar geweldige espresso mee te maken is. Wat mij betreft één van de meest bijzondere machines van de laatste tijd (samen met de Decent Espresso DE1+ maar die is in Europa veel duurder).

Ook ik ben heel benieuwd naar je ervaringen.

Re: Lelit Bianca

Geplaatst: di 17 jul 2018, 11:55
door fransg
Gaaf!

Goede kans voor Lelit, voor jou en de Nederlandse klanten.

Prima service gegarandeerd.

Re: Lelit Bianca

Geplaatst: di 17 jul 2018, 12:14
door bobbee
Jaaa! Zoals jij het omschrijft, de ontdekking van die machine ging het ook bij mij. Op WOC ook flink met de machine mogen spelen.
Alleen dat laatste, er 1 kopen niet.
Nog een mooie rede om een keer bij je langs te komen!

Re: Lelit Bianca

Geplaatst: di 17 jul 2018, 13:36
door Pti
We zijn (nog) niet van plan om ze uit voorraad te verkopen maar kunnen ze altijd bestellen. Als ze de producties straks op orde hebben zal dat allemaal soepel moeten verlopen. Advies verkoop is €1999,-

Eerst maar eens even stevig aan de tand voelen of dit de machine is die wij willen verkopen. Alle voorlopige reviews zijn hoofdzakelijk positief en de specs liegen er niet om, maar ik wil eerst zelf onder het jasje kijken en in die groep natuurlijk!!

Re: Lelit Bianca

Geplaatst: di 17 jul 2018, 18:19
door bobbee
Wat trouwens ook een hele leuke is van de lelit, is de hoogte van de E61 groep! Er zit een rekje bij om je kopje op te zetten maar, je kunt de acaia pearl ook eronder kwijt.

Re: Lelit Bianca

Geplaatst: wo 18 jul 2018, 07:13
door namor
Grappig... ik was heel kort op WOC, 2 uurtjes maar, en om speciaal naar roasters te kijken .... en vooral naar een.
Die merk kende ik niet maar op eoa manier was ik bij hun stand gestopt en die machine bekeken.... enige machine die ik van de hele WOC gezien hebt .
Heel mooi ding!

Re: Lelit Bianca

Geplaatst: do 19 jul 2018, 11:53
door kilo
Review van de Bianca:
https://wp.me/p7LpqI-4R