Starter.
Re: Starter.
Berichtdoor wh090263 » do 22 nov 2018, 21:39
Thanks mannen!
Ik zie op mp een maler staan vlak bij waar ik woon, dus makkelijk te checken.
Het is een Macap timer MXT, vraagprijs €225.
Is dat wat en kan er een kleinere hopper op en is de doser te verwijderen?
Ik zie op mp een maler staan vlak bij waar ik woon, dus makkelijk te checken.
Het is een Macap timer MXT, vraagprijs €225.
Is dat wat en kan er een kleinere hopper op en is de doser te verwijderen?
Re: Starter.
Berichtdoor bobbee » do 22 nov 2018, 22:57
Faema MC99 Koffiemolen
€ 95,00
http://link.marktplaats.nl/m1329903950
Voor een prikkie een maler met geweldige schijven!
De macap heeft getrapte maalgraad instelling denk ik. Weet het niet zeker maar de maler hierboven is laag geprijsd en mooi consistent door de conische schijven.
€ 95,00
http://link.marktplaats.nl/m1329903950
Voor een prikkie een maler met geweldige schijven!
De macap heeft getrapte maalgraad instelling denk ik. Weet het niet zeker maar de maler hierboven is laag geprijsd en mooi consistent door de conische schijven.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Starter.
Berichtdoor wh090263 » vr 23 nov 2018, 13:10
Op mp staat een Faema MD3000, iemand ervaring?
En een Isomac DB E61, altijd onderhouden bij Kafko.
Ik dacht een mooie combi om meete starten?
Voor de Isomac moet ik wel ff naar Groningen
En een Isomac DB E61, altijd onderhouden bij Kafko.
Ik dacht een mooie combi om meete starten?
Voor de Isomac moet ik wel ff naar Groningen
Re: Starter.
Berichtdoor wh090263 » za 24 nov 2018, 09:49
Mijn keuze is gemaakt. Geen marktplaats meer.
Vibiemme domobar junior HX of Rocket Appartemento en gewoon nieuw.
Nu alleen nog in het echie zien.
Maler een Eureka Mignon.
Gisteren even bij Koffeelab met een Mazzer mogen spelen.
Volgens de gebruikers daar veel retentie.
Voor thuis ga ik doserless.
Dank iedereen voor het gegeven advies. Top
Vibiemme domobar junior HX of Rocket Appartemento en gewoon nieuw.
Nu alleen nog in het echie zien.
Maler een Eureka Mignon.
Gisteren even bij Koffeelab met een Mazzer mogen spelen.
Volgens de gebruikers daar veel retentie.
Voor thuis ga ik doserless.
Dank iedereen voor het gegeven advies. Top
Re: Starter.
Berichtdoor HanR » za 24 nov 2018, 10:15
Een Domobar Junior is het allemaal net niet. Dit in tegenstelling tot een Super.
De Appartemento daarentegen is een Mozzafiato in zakformaat, zonder daar voor onder te doen.
Verstuurd vanaf mijn TA-1024 met Tapatalk
De Appartemento daarentegen is een Mozzafiato in zakformaat, zonder daar voor onder te doen.
Verstuurd vanaf mijn TA-1024 met Tapatalk
Re: Starter.
Berichtdoor bobbee » za 24 nov 2018, 10:26
Dan ben je nog steeds niet goed op de hoogte van retentie en waar die zich ophoopt in de maler. Het stukje tussen maalkamer en uitloop is de chute, daar blijft maalsel zitten. Een doser less oftewel grind on demand is dezelfde maler maar dan met een buisje daar waar normaal de doser zit en daarom ontoegankelijk itt en maler met doser.Volgens de gebruikers daar veel retentie.
Voor thuis ga ik doserless.
Oplossing voor het probleem is koffie wegmalen of de chute leegborstelen in de doser als je die hebt. Nu denk je "oh maal wel wat weg" maar dat moet je dus ook iedere keer doen als je de maalgraad iets aanpast omdat je anders het oude maalsel pakt met de verkeerde maalgraad en dat kan een hoop koffie kosten.
Succes met de aanschaf maar luister goed naar de tips die je hier krijgt. Eigenijk moet je gewoon doen wat we zeggen en niet zelf nadenken
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Starter.
Berichtdoor Pti » za 24 nov 2018, 10:43
Wb. Molen;
Wij hebben bij de eureka mignon specialita deze week slechts 1,5 gram retentie gemeten. In combinatie met de bekende eureka features een fantastische keuze op het instapniveau. Zeker in verhouding tot de dinosaurus Mazzer.
De interface en het bedieingsscherm van de mignon, zeer helder en zonder menus door te hoeven lopen, zonder overdrijven een van de beste ter wereld qua gebruiksgemak. Kunnen sommige merken écht een voorbeeld aan nemen.
Wb. Machine:
Sta ik 100% achter wat Han reeds schreef.
Wij hebben bij de eureka mignon specialita deze week slechts 1,5 gram retentie gemeten. In combinatie met de bekende eureka features een fantastische keuze op het instapniveau. Zeker in verhouding tot de dinosaurus Mazzer.
De interface en het bedieingsscherm van de mignon, zeer helder en zonder menus door te hoeven lopen, zonder overdrijven een van de beste ter wereld qua gebruiksgemak. Kunnen sommige merken écht een voorbeeld aan nemen.
Wb. Machine:
Sta ik 100% achter wat Han reeds schreef.
Re: Starter.
Berichtdoor wh090263 » za 24 nov 2018, 11:53
@ HanR, zo’n vermoede had ik al. De Super wordt met echt te duur. Rocket it is!
@ Pti, thanks, bevestigd mijn keuze.
@ Bobbee, shute, doser, retentie is mij duidelijk. En ook dat die zich op verschillende plaatsen kan ophopen.
Ik weet ook dat je in de ochtend het oude maalsel verwijder voordat je vers maalt of nadat je de maalgraad hebt veranderd bij bv nieuw type boon. Nu kan ik me voorstellen dat het in de horeca behoorlijk kan oplopen als je een molen hebt die dat aanzienlijk meer doet. Bij Koffeelab hadden ze die ervaring met de Mazzer.
Waar die retentie zich ophoopte weet ik niet. Maar commercieel gezien gingen ze een andere keuze maken.
@ Pti, thanks, bevestigd mijn keuze.
@ Bobbee, shute, doser, retentie is mij duidelijk. En ook dat die zich op verschillende plaatsen kan ophopen.
Ik weet ook dat je in de ochtend het oude maalsel verwijder voordat je vers maalt of nadat je de maalgraad hebt veranderd bij bv nieuw type boon. Nu kan ik me voorstellen dat het in de horeca behoorlijk kan oplopen als je een molen hebt die dat aanzienlijk meer doet. Bij Koffeelab hadden ze die ervaring met de Mazzer.
Waar die retentie zich ophoopte weet ik niet. Maar commercieel gezien gingen ze een andere keuze maken.
Re: Starter.
Berichtdoor bobbee » za 24 nov 2018, 13:19
Een doser slaat een hoeveelheid koffie gemalen op in de doser. Daar ligt het oud te worden. Daar hebben ze het met je over gehad. Overigens hoef je die doser niet vol te malen maar dat snappen ze dan waarschijnlijk niet in de Horeca. Dus kopen ze een grind on demand.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 12 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign