
Hoe gaat dit in zijn werk?
Tijdens het DCC is het herkennen van koffiesoorten geen vereiste. Deelnemers krijgen acht sets van drie kopjes, triangles genoemd. Binnen de triangle zijn twee kopjes met dezelfde koffie en één kopje met een afwijkende koffie. Het is aan de deelnemer om per set de afwijkende koffie te vinden. De tijdslimiet hiervoor is 8 minuten, bij een gelijke score is de tijd bepalend.
Als alle deelnemers van de ronde hun tijd hebben gestopt kunnen de punten worden geteld. De deelnemers tillen om de beurt een door hun gekozen kopje op. Als hier een markering onder zit hebben ze de afwijkende koffie gevonden en krijgen ze 1 punt. Het maximaal te behalen punten per ronde is dus 8 punten.
Na de eerste ronde gaan de beste deelnemers door naar de halve finale, waarbij de verschillen tussen de koffie steeds kleiner is. Hierna volgt de finale en zal de Dutch Cuptasting Champion bekend zijn. De winnaar mag Nederland vertegenwoordigen tijdens het World Cuptasting Championship 2009.
Een knap staaltje cuptasting zie je overigens in het onderstaande filmpje. Je ziet hierin Casper Engel Rasmussen van het Deense CoffeeCollective in actie tijdens het afgelopen kampioenschap.