Ik vroeg ik me af hoe iedereen een Lungo maakt. Ik doe het nu zelf met een espresso instelling. In mijn geval dan 18 gram en deze dan een kleine minuut laten doorlopen.
Ik lees verder ook weleens dat je je maling kunt aanpassen en dan de espresso doorloop tijd kan aanhouden. Maakt dit veel uit voor de smaak?
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd en ga dat zeker doen maar hou het liefst de espresso dosering aan omdat ik anders steeds de grinder moet aanpassen en das wat minder handig
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Lungo. Hoe?
Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Re: Lungo. Hoe?
Berichtdoor bobbee » di 12 nov 2019, 20:48
Niet. Lungo maak je niet want dat is echt vies. Je trekt koffie uit maalsel waar niks meer inzit.
Beter is het om een espresso te maken en die naar wens aan te vullen met heet niet kokend water; een Americano.
Beter is het om een espresso te maken en die naar wens aan te vullen met heet niet kokend water; een Americano.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Lungo. Hoe?
Berichtdoor Idske » vr 15 nov 2019, 09:47
Ook al je het maalsel zo onszelf dat het in 27 seconden ongeveer doorloopt? Eens dat met m’n espresso maalsel ik het niet erg lekker vind
Americano maak ik idd liever.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Americano maak ik idd liever.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Re: Lungo. Hoe?
Berichtdoor bobbee » vr 15 nov 2019, 10:30
Nee, het zal nooit wat worden.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Terug naar “Koffie technieken”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign