LS.,
Mijn Faema is voorzien van een nogal grove stoomtip. Vier gaatjes van 1.5 mm zorgen voor flink wat "dampfpower". Nadeel daarvan is dat de melk (meestal) al heet is voordat je mooie melkschuim hebt. Heb wat zitten experimenteren met een andere stoomtip. Speciaal voor de Faema een RVS dopmoer besteld in de maat M10x1 (let op de afwijkende spoed van 1 mm tov de standaard 1.25 mm).
Ook geprobeerd om onder een hoek van 25 graden te boren, maar dat heeft me vier 1 mm boortjes gekost....
Het eindresultaat is dus een een gaatje van 1.5 mm recht op het hart van de dopmoer. Het verschil met de oude situatie is toch wel verbluffend...veel mooiere en fijnere melkschuim. Ik kan het nu ook veel beter doseren...
Leuk om mee te spelen....
Cheers, TY
Doe eens...een andere stoomtip
Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
- turboyeast
- Berichten: 696
- Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
- Locatie: Havanna aan de Waal
Doe eens...een andere stoomtip
Berichtdoor turboyeast » zo 06 sep 2020, 11:01
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk
Let's gobblefunk
Re: Doe eens...een andere stoomtip
Berichtdoor GuidovW » zo 06 sep 2020, 11:52
Leuk.
Ik heb hetzelfde gedaan voor mijn LPP en het opschuimen gaat nu echt veel beter.
De dopmoer heeft wel veel randjes, waar makkelijk melkresten achter blijven.
En ik moet dus eigenlijk wel een ‘professionalisering slag’ maken.
Ik heb hetzelfde gedaan voor mijn LPP en het opschuimen gaat nu echt veel beter.
De dopmoer heeft wel veel randjes, waar makkelijk melkresten achter blijven.
En ik moet dus eigenlijk wel een ‘professionalisering slag’ maken.
Gr, Guido
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
Terug naar “Koffie technieken”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 19 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign