Leren werken met mijn nieuwe espresso apparaat
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor Spironski » za 31 mar 2012, 16:40
Wat je ook kan doen is eens per maand bestellen (Fascino of Fleur de Cafe b.v. slechts €4 verzendkosten), en dan een deel invriezen, dat gaat goed.
Kijk hier maar eens voor adresjes: http://www.koffiepraat.nl/forum/viewtop ... =23&t=1625
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor Cobus » za 31 mar 2012, 16:52
proefpakket van 4x 1Kg voor 52,50 inc verzendkosten!
Nooit ouder dan 2 weken claimt men.
Invriezen kan dus wel?
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor Spironski » za 31 mar 2012, 19:09
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor Erik82 » ma 02 apr 2012, 07:46
Ik gebruik hiervoor zelf de tightvacs en coffevacs van Fascino. Heb een aantal van de kleinste tightvacs. Hiermee heb je ook veel minder kan op condens op de bonen. Gewoon een dag van tevoren uit de vriezer halen en vooral niet openen totdat ze helemaal zijn ontdooit.
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor Cobus » ma 02 apr 2012, 12:19
Ieder dus 4x1 pond.
Moet te doen zijn, een pond in de week gaat er hier wel doorheen tegenwoordig dus als ik 2 pond invries en de andere 2 meteen gebruik heb ik voorlopig even verse bonen.
Re: Leren werken met mijn nieuwe espresso apparaat
Berichtdoor Cobus » zo 15 apr 2012, 08:44
Van het weekend heb ik een paar mooie dubbelwandige espressoglaasjes gekocht.
Als ik nu mijn (grootste 9gr.) 1ps filter gebruik en ik laat de pomp 25 sec lopen dan is dat glaasje bijna vol.
Die hoeveelheid heb ik met water nagewogen en dan kom ik op zo'n 80 gram.
80 gram is gelijk aan 80ml en dat is dus bijna 3x zoveel als de gewenste 30ml.
Nu ga ik er even vanuit dat het soortelijke gewicht van koffie ongeveer gelijk is aan die van water.
Moet ik nu met mijn maalgraad zoveel fijner dat ik in 25sec rond de 30ml uitkom?
Volgens mij is de koffie dan niet meer te zuipen zo zuur dat ie dan wordt.
De espresso smaakt zoals het nu is prima overigens al ben ik niet zo kapot van de 2e soort bonen van Fleur die ik nu in de molen heb, de A.O.C.
Reken ik nu ergens verkeerd of moet ik op de een of andere manier toch minder koffie uit een maling zien te krijgen?
-edit-
De maling toch wat fijner gezet en nu ziet het er zo uit.
Zo groot is dat kopje,
Re: Leren werken met mijn nieuwe espresso apparaat
Berichtdoor Spironski » zo 15 apr 2012, 12:13
Zo op het zicht denk ik dat je nog wat fijner zou kunnen malen. De hoeveelheid in dat kopje zet ikzelf met een 16 grams filter. Vandaar ook de raad om die moeilijker 1-kopsfilters voorlopig maar te laten liggen, zo'n dubbel shot is toch al niet zo veel.
Ook denk ik niet dat je bang hoeft te zijn voor zure koffie als je wat meer richting ristretto gaat. Kijk HIER maar eens.
Re: Leren werken met mijn nieuwe espresso apparaat
Berichtdoor Cobus » zo 15 apr 2012, 12:45
Met dezelfde maalgraad vliegt de druk tijdens het zetten met het enkele filter naar de 11 bar en met het dubbele filter maar net rond de 4 bar?
En als ik nog fijner maal dan wordt mijn espresso steeds zuurder volgens mij.
Re: Leren werken met mijn nieuwe espresso apparaat
Berichtdoor Spironski » zo 15 apr 2012, 17:48
En in de link die ik postte kan je lezen: "If the coffee is too bright, with lemon, fruit, apple, wine and other acidic flavors, keep the dose the same, make the grind finer, to lower the flow rate. Make a slower flowing, more ristretto shot. This will reduce the acidity relative to the bitterness."
- misterpieter
- Berichten: 107
- Lid geworden op: zo 12 feb 2012, 17:42
- Locatie: Antwerpen
Re: Leren werken met mijn nieuwe espresso apparaat
Berichtdoor misterpieter » zo 15 apr 2012, 23:50
http://www.home-barista.com/tips/brewin ... t2402.html
Terug naar “Koffie technieken”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.