Handleiding voor beginners
Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor Spironski » ma 14 mar 2011, 19:31
De FF staat inderdaad bekend om z'n uiterlijk, niet bepaald omdat het zo'n goed apparaat zou zijn. Vroeger waren ze vrij slecht, maar ik geloof dat ze tegenwoordig in elk geval redelijk zijn.
Bedenk je dat het espresso apparaat maar één van de minder belangrijke delen van je hele set up is hè? Belangrijker dan welk espresso apparaat, is welke maler je koopt. Zonder goede maler en verse bonen is espresso onbegonnen werk, dus budgetteer dat zeker!
Bedenk je dat het espresso apparaat maar één van de minder belangrijke delen van je hele set up is hè? Belangrijker dan welk espresso apparaat, is welke maler je koopt. Zonder goede maler en verse bonen is espresso onbegonnen werk, dus budgetteer dat zeker!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor Koen » ma 14 mar 2011, 19:57
Ja dat las ik net ook. Dat had ik nog niet bij het budget gerekend. Gelukkig is alles tweedehands te vinden maar zoiets blijft zijn waarde natuurlijk redelijk behouden. Ik wilde ook voor de oude X2 gaan (2005). De nieuwere kon alleen met cups had ik ergens gelezen. Bedankt voor je reactie in ieder geval.
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor Hendrik » zo 14 aug 2011, 19:03
Bedankt voor de duidelijke beginners handleiding.
Het is voor mij een aanvulling en soms bevestiging.
Is de PID afhankelijk of kan het op elke machine geplaatst worden?
Tot nu toe kan ik hem alleen maar vinden voor de Silvia.
Ik besteed vele uurtjes aan deze koffiepraat-forum en ontdek steeds weer iets nieuws.
Waar mogelijk, breng ik het geleerde dan direct in de praktijk .
Oefening baart koffie
Het is voor mij een aanvulling en soms bevestiging.
Is de PID afhankelijk of kan het op elke machine geplaatst worden?
Tot nu toe kan ik hem alleen maar vinden voor de Silvia.
Ik besteed vele uurtjes aan deze koffiepraat-forum en ontdek steeds weer iets nieuws.
Waar mogelijk, breng ik het geleerde dan direct in de praktijk .
Oefening baart koffie
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor @3aan » wo 17 aug 2011, 21:35
Niet te vergeten een hoop prutBedankt voor de duidelijke beginners handleiding.
Het is voor mij een aanvulling en soms bevestiging.
Is de PID afhankelijk of kan het op elke machine geplaatst worden?
Tot nu toe kan ik hem alleen maar vinden voor de Silvia.
Ik besteed vele uurtjes aan deze koffiepraat-forum en ontdek steeds weer iets nieuws.
Waar mogelijk, breng ik het geleerde dan direct in de praktijk .
Oefening baart koffie
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor Midas » vr 09 sep 2011, 18:59
Toch nog een vraag.
Als de koffie nu de juiste doorlooptijd heeft en een prachtige crema van top tot teen ben je dan klaar?
Hoe kun je de smaak dan nog verder tweaken?
Als de koffie nu de juiste doorlooptijd heeft en een prachtige crema van top tot teen ben je dan klaar?
Hoe kun je de smaak dan nog verder tweaken?
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor @3aan » vr 09 sep 2011, 20:45
Vind jij hem lekker?
Nou dan is het goed!
Er is geen betere graadmeter dan je eigen smaak.
Nou dan is het goed!
Er is geen betere graadmeter dan je eigen smaak.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor olekike » ma 26 dec 2011, 19:56
Fijn om een verhaal voor beginners te zien. goh,...ik ben zo groen......
graag zou ik meer de voor en nadelen willen lezen en meer over met de 'hand' zetten van een espresso, zoals in zuid Italië.
groet,
graag zou ik meer de voor en nadelen willen lezen en meer over met de 'hand' zetten van een espresso, zoals in zuid Italië.
groet,
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor SteefM » ma 26 dec 2011, 20:05
Eh? Met de hand zetten van een espresso, voordelen.. smaak? Nadelen.. moeite en kosten?
Dat had je toch wel kunnen opmaken uit de topicstart, of begrijp ik je vraag niet? En met de hand espresso zetten doen ze niet alleen in het zuiden van Italie, ook in het noorden
Dat had je toch wel kunnen opmaken uit de topicstart, of begrijp ik je vraag niet? En met de hand espresso zetten doen ze niet alleen in het zuiden van Italie, ook in het noorden
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor Jaspov » vr 24 feb 2012, 23:17
Ik mis deze zin even:
"30 ml water wordt onder een druk van 8 a 9 bar in 25 seconden door 7 gram (eenkops) 14 gram (2 kops) koffie geperst."
bij twee kops is het dan nog steeds maar 30ml water door twee keer zoveel koffie, dan heb je toch een extra sterks eenkops bakkie? Ik dacht dat er door het tweekopsfilter met meer gaatjes dan in 25 seconden ongeveer 60ml doorheen ging?
"30 ml water wordt onder een druk van 8 a 9 bar in 25 seconden door 7 gram (eenkops) 14 gram (2 kops) koffie geperst."
bij twee kops is het dan nog steeds maar 30ml water door twee keer zoveel koffie, dan heb je toch een extra sterks eenkops bakkie? Ik dacht dat er door het tweekopsfilter met meer gaatjes dan in 25 seconden ongeveer 60ml doorheen ging?
Terug naar “Koffie technieken”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign