droog brood?

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Gebruikersavatar
Kabouter
Berichten: 228
Lid geworden op: ma 18 jun 2012, 18:38
Locatie: Den Haag

Re: droog brood?

Berichtdoor Kabouter » vr 27 jun 2014, 09:14

Dat heeft wel duidelijke voordelen, goed concept. Maakte de wisseling van kwaliteit overigens in de klandizie eigenlijk veel uit?
Quest M3, VBM Domobar Super (rota), Faema MC80, Mahlkonig Guatemala, Kalita Wave, Cona D, Aeropress.

PtB
Berichten: 12
Lid geworden op: wo 07 sep 2011, 12:43
Locatie: Amsterdam

Re: droog brood?

Berichtdoor PtB » vr 27 jun 2014, 21:44

Ja, dat maakte nogal wat uit. Ik schat dat er nu (3 maand met de nieuwe cateraar) nog maar hoogstens de helft komt. Overigens was de vorige gastvrouw gewoon aardig en klantgericht en zij onthield wie welke koffievoorkeur had. De smaak heeft de mensen echter echt weggejaagd. Gastvrijheid en kwaliteit; naar mijn mening (in die volgorde) de vereisten voor een goedlopende zaak met terugkerende klanten..
Cimbali Junior DT/1, La Pavoni Pub 1 lever, La Pavoni Europiccola
Op de werkbank: Faema Urania, Conti Princess hydraulisch en Faema E61

HolyBean
Berichten: 79
Lid geworden op: ma 20 jul 2009, 16:46

Re: droog brood?

Berichtdoor HolyBean » ma 30 jun 2014, 10:46

Op een beetje locatie zit je minimaal aan een huur van > 1.000,-- p/mnd. Een winkeltje met een klein oppervlakte, ergens achteraf is misschien haalbaar voor 500,-- p/mnd maar dan zal de aanloop ook een stuk minder zijn en wordt het lastig om 15 klanten per uur te krijgen.
LM Linea 1 - Compak K-10 Doserless - Quest M3 (PID mod)

Gebruikersavatar
Kabouter
Berichten: 228
Lid geworden op: ma 18 jun 2012, 18:38
Locatie: Den Haag

Re: droog brood?

Berichtdoor Kabouter » ma 30 jun 2014, 12:53

Zo te zien hier in Den Haag is het niet zo'n probleem om een A-locatie te laten renderen. Op sommige plekken zitten er zo 5 koffietentjes op een steenworp afstand in A-gebied.
Quest M3, VBM Domobar Super (rota), Faema MC80, Mahlkonig Guatemala, Kalita Wave, Cona D, Aeropress.

Marcus
Berichten: 9
Lid geworden op: di 17 jun 2014, 17:48

Re: droog brood?

Berichtdoor Marcus » di 01 jul 2014, 10:25

Je moet ook baristas en/of bediening inhuren en ga er maar eens een vinden die het echt kan, fatsoenlijke cappuccinos zijn in nederland bijna niet te vinden qua smaak dan (ik krijg met een nespresso nog wat beters voor elkaar) dus ik zou er niet aan beginnen. Huur anders een italiaan in ofzo die hebben meer de achtergrond/espresso cultuur. In italie krijg ik namelijk wel bij elk koffie tentje goede cappuccino, zelfs in achteraf steegjes, of misschien juist in achteraf steegjes.

Sowieso met alleen maar koffie en broodjes verkopen ben je er nog niet. Volgens mij zit het echte geld in cursussen geven. Zo ongeveer met alles. Volgens mij maak je meer winst met fotografie cursus dan met fotograferen, meer winst met bonen brand cursus dan met bonen branden zelf. Dus als je een soort bonenbrand/koffiezet/cakebak achtige cursussen kan bieden daar maak je meer winst mee denk ik zelf. Misschien nog thee proeverijtje erbij (plus thee verkoop).

Het is maar een idee. Niet echt research naar gedaan maar workshops/cursussen daar zit het geld dat weet ik wel (helemaal als ik zie wat voor prijzen ze vragen en dat wordt er nog voor betaald ook)


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron