Hallo, ik heb een Rancilio Silvia met PID. Alhoewel ik vooral espresso maak, wil ik zo af en toe ook melk opschuimen voor een cappuccino. Als ik YouTube filmpjes zie hierover met de Silvia dan wordt voor het stomen even het stoompijpje leeggeblazen van eventueel vocht. Een klein pufje in de opvang bak.
Wanneer ik dit doe en vervolgens ga opschuimen is het een grote tsunami in mijn melkkan. Dit volledig in tegenstelling tot wat ik op de filmpjes zie waar het eigenlijk gelijk een rustige draaing is. Even verder geprobeerd en wat blijkt: de eerste tien seconden van opschuimen zit er echt veel water bij. Wat ik nu doe is voor het opschuimen de stoompijp in een lege melkkan, theedoek erover tegen het spetten en dan laten gaan voor een seconde of 10. Dan heb ik echt een centimeter of 2-3 aan water wat ik weggooi. Pas daarna heb ik mooie, relatief droge stoom. Opschuimen gaat dan ook prima.
Is dit normaal voor de Silvia? Of doe ik iets verkeerd?
m.vr.gr.
Marcel
Stoom Silvia
Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Re: Stoom Silvia
Berichtdoor Ron74 » wo 31 okt 2018, 11:32
Idem als bovenstaande reacties.
Water in de lekbak spuiten leverde teveel gespetter in den ronde op, ook als de lekbak leeg of bijna leeg was. Daarom staat mijn Silvia naast de gootsteen en spetter ik daar het overbodige water in weg.
Water in de lekbak spuiten leverde teveel gespetter in den ronde op, ook als de lekbak leeg of bijna leeg was. Daarom staat mijn Silvia naast de gootsteen en spetter ik daar het overbodige water in weg.
Re: Stoom Silvia
Berichtdoor Kaan » za 26 okt 2019, 01:04
Dit heb ik inderdaad ook bij mijn Silvia,
Als ik vergeet het water eruit te laten lopen in het begin dan gaat het melk alle kanten op.
Ook merk ik dat opschuimen met een kleinere melkkan(350ML) beter gaat, gezien het stoompijpje bij de Silvia niet enorm lang is.
De eerste paar maanden veel klooien, maar het lukt nu wel om een aardig schuimlaag te creeren.
Als ik vergeet het water eruit te laten lopen in het begin dan gaat het melk alle kanten op.
Ook merk ik dat opschuimen met een kleinere melkkan(350ML) beter gaat, gezien het stoompijpje bij de Silvia niet enorm lang is.
De eerste paar maanden veel klooien, maar het lukt nu wel om een aardig schuimlaag te creeren.
Terug naar “Koffie technieken”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign