Pressure Profiling op een Pompeii?
Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Pressure Profiling op een Pompeii?
Berichtdoor fransg » di 30 okt 2018, 08:51
Grappig, zo te zien een trage doorloop, wat afwisselend aanduwen en terughouden en hup een fikse schep suiker erop. En zeer serieus erbij kijken.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Pressure Profiling op een Pompeii?
Berichtdoor cremalover » di 30 okt 2018, 13:29
Wat spookt hij in godsnaam uit??Grappig, zo te zien een trage doorloop, wat afwisselend aanduwen en terughouden en hup een fikse schep suiker erop. En zeer serieus erbij kijken.
Re: Pressure Profiling op een Pompeii?
Berichtdoor Pti » di 30 okt 2018, 18:51
Als je te fijn maalt of over doseert en dus de shot choked kun je met wat wiebelen de puck breken. Dat vermindert de weerstand en dan komt er in elk geval wàt water doorheen.
De espresso wordt zonder vragen met een eetlepel suiker geserveerd dus als je je gewoon gedraagt alsof er niets aan de hand is zal ook de klant niets vermoeden.
De espresso wordt zonder vragen met een eetlepel suiker geserveerd dus als je je gewoon gedraagt alsof er niets aan de hand is zal ook de klant niets vermoeden.
Re: Pressure Profiling op een Pompeii?
Berichtdoor bvds » di 30 okt 2018, 22:36
Vrees dat suiker los van de traditie ook een must is gezien de hoogstwaarschijnlijk zwarte geblakerde Napolitaanse boontjes...
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Terug naar “Koffie technieken”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign