Heb getest voor mijn vakantie, ben twee weken heerlijk weggeweest
En nu kan ik mijn notities niet meer vinden.
AAAAAAAAAAAAAAARGH
Zoek verder en laat jullie zo snel mogelijk wat weten
Wannahave espressomelanges van Brandmeester's
In het proefpanel kan iedere bezoeker van koffiepraat plaatsnemen. Hoe het werkt? Simpel!
-
- Berichten: 117
- Lid geworden op: wo 05 mar 2008, 19:28
Re: Wannahave espressomelanges van Brandmeester's
Berichtdoor AnnemarieTiemes » do 10 dec 2009, 22:58
-
- Berichten: 117
- Lid geworden op: wo 05 mar 2008, 19:28
Re: Wannahave espressomelanges van Brandmeester's
Berichtdoor AnnemarieTiemes » za 26 dec 2009, 23:11
Eindelijk alles opgeruimd en nadat ik echt alles, incl oud papier van 2 maanden nog eens overhoop heb gehaald, dan toch mijn notities gevonden.
Als eerste de VOC geproefd.
Hazelnoot en hints van citrus in de espresso
In de cappucino overheerst de melk makkelijk, zelfs met een dubbel shot.
In de macchiato blijft de balans beter
De VOC was de grote favoriet bij mijn collega's als lungo
Dan de Mad Science
Mooie zoete geur en die komt ook terug in de smaak, samen met een aangenaam bittertje en wat aardse tonen
In de cappucino komt de smaak mooi in balans met de melk, maar blijft de smaak duidelijk staan.
Deze koffie heb ik ook in de Hourglass geprobeerd, daarin wordt de maak zachter en verdwijnt het bittertje. In combinatie met koude melk een heerlijk drankje.
Dan als laatste de D'Ascoli Satriano
Duidelijk donkerder gebrand en wat olie-achtige.
Moest hem veel grover malen dan de andere twee, met die maling werd hij wel erg donker en bitter.
Daarna in de espresso duidelijk donkere chocolade
In tegenstelling tot verwacht bleef de smaak in de cappucino bij mij niet voldoende staan.
Als conclusie drink ik de VOC heel graag als ristretto of espresso
En is de Mad science mijn favoriet voor de cappucino.
De D'Ascoli Satriano is een goede koffie voor liefhebbers van italiaanse espresso's maar is wat te bitter naar mijn smaak
Finale koffies ?, zeker alle drie.
Als eerste de VOC geproefd.
Hazelnoot en hints van citrus in de espresso
In de cappucino overheerst de melk makkelijk, zelfs met een dubbel shot.
In de macchiato blijft de balans beter
De VOC was de grote favoriet bij mijn collega's als lungo
Dan de Mad Science
Mooie zoete geur en die komt ook terug in de smaak, samen met een aangenaam bittertje en wat aardse tonen
In de cappucino komt de smaak mooi in balans met de melk, maar blijft de smaak duidelijk staan.
Deze koffie heb ik ook in de Hourglass geprobeerd, daarin wordt de maak zachter en verdwijnt het bittertje. In combinatie met koude melk een heerlijk drankje.
Dan als laatste de D'Ascoli Satriano
Duidelijk donkerder gebrand en wat olie-achtige.
Moest hem veel grover malen dan de andere twee, met die maling werd hij wel erg donker en bitter.
Daarna in de espresso duidelijk donkere chocolade
In tegenstelling tot verwacht bleef de smaak in de cappucino bij mij niet voldoende staan.
Als conclusie drink ik de VOC heel graag als ristretto of espresso
En is de Mad science mijn favoriet voor de cappucino.
De D'Ascoli Satriano is een goede koffie voor liefhebbers van italiaanse espresso's maar is wat te bitter naar mijn smaak
Finale koffies ?, zeker alle drie.
-
- Berichten: 117
- Lid geworden op: wo 05 mar 2008, 19:28
Re: Wannahave espressomelanges van Brandmeester's
Berichtdoor AnnemarieTiemes » za 26 dec 2009, 23:15
Nogmaals met excuses voor de vertraging.
Dit is zeker niet mijn gewoonte, want ik waardeer het veel te veel dat er koffies beschikbaar worden gesteld om te proeven.
Bedankt, iedereen van Brandmeester's, voor deze mooie koffies
Dit is zeker niet mijn gewoonte, want ik waardeer het veel te veel dat er koffies beschikbaar worden gesteld om te proeven.
Bedankt, iedereen van Brandmeester's, voor deze mooie koffies
Re: Wannahave espressomelanges van Brandmeester's
Berichtdoor R&B » zo 27 dec 2009, 20:49
Ook ik ben op vakantie geweest en moet helaas wat uit mn geheugen putten mbt de D'Ascoli Satriano.
Sorry daarvoor.
Visueel was dit de enige in de reeks met wat zichtbaar olie-ige bonen, niet extreem.
Ook duidelijk weer donkerder gebrand dan de voorgangers.
Dit kwam terug in de smaak, bitterder en een tikje gebrand dan de voorgaanden. Ik vond em lekker in de cappucino, maar leek iets leger dan de mad science?
Het gebrandde is een smaak waar ik wel van hou, al maakt het deze minder voor ieder moment vd dag?
Ik denk dat een 1:1 mix van de d'ascoli met de mad science voor mij persoonlijk het beste zou zijn. Net iets meer bite dan de mad science, maar net wat minder gebrand!
alledrie erg lekkere koffies, al is de VOC in de praktijk niet helemaal mijn ding (voorkeur voor cappu's)
Bedankt voor de mogelijkheid te proeven!
Sorry daarvoor.
Visueel was dit de enige in de reeks met wat zichtbaar olie-ige bonen, niet extreem.
Ook duidelijk weer donkerder gebrand dan de voorgangers.
Dit kwam terug in de smaak, bitterder en een tikje gebrand dan de voorgaanden. Ik vond em lekker in de cappucino, maar leek iets leger dan de mad science?
Het gebrandde is een smaak waar ik wel van hou, al maakt het deze minder voor ieder moment vd dag?
Ik denk dat een 1:1 mix van de d'ascoli met de mad science voor mij persoonlijk het beste zou zijn. Net iets meer bite dan de mad science, maar net wat minder gebrand!
alledrie erg lekkere koffies, al is de VOC in de praktijk niet helemaal mijn ding (voorkeur voor cappu's)
Bedankt voor de mogelijkheid te proeven!
Terug naar “(Horeca) proefpanel”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign