vandaag in utrecht bij sl koffie gedronken en wat bonen gekocht.
erg lekker.
bonen wan gebrand op 9 september.
type corleone.best donker.
ik heb hier veel minder goede verhalen over deze keten gehoord.maar ik ben zeer tevreden.
simon levelt utrecht
In het proefpanel kan iedere bezoeker van koffiepraat plaatsnemen. Hoe het werkt? Simpel!
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: simon levelt utrecht
Berichtdoor Spironski » di 24 sep 2013, 19:38
Over die Corleone ben ikzelf wat minder te spreken (ik meen ook erg veel robusta, iets van 60%?), maar ik heb hier in Groningen ook wel eens een erg lekkere Java bij SL gekregen. Je kan ze kennelijk niet over één kam scheren.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: simon levelt utrecht
Berichtdoor cremalover » di 24 sep 2013, 20:23
misschien moet ik meer robusta gaan gebruiken dan.
Re: simon levelt utrecht
Berichtdoor Joep » di 24 sep 2013, 21:18
Levelt gebruikt toch van die grote silo's waar ze de bonen uit 'tappen'?
Hoe weten ze dan de branddatum?
Hoe weten ze dan de branddatum?
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: simon levelt utrecht
Berichtdoor cremalover » zo 29 sep 2013, 09:55
Never judge a coffee on a cappucino.
Espresso is niet bijster lekker.Weinig crema en beetje een nare smaak.
Espresso is niet bijster lekker.Weinig crema en beetje een nare smaak.
Re: simon levelt utrecht
Berichtdoor Erik82 » zo 29 sep 2013, 11:41
De silo's worden gevuld met kilozakken waar wel een branddatum op staat. Bij de Simon Levelt in Alphen aan den Rijn krijg ik, de enkele keren dat ik omhoog zit qua bonen, vaak koffie uit een nieuwe zak die vervolgens weer in de silo gaat. Dan weet ik in ieder geval dat de bonen vers zijn. Als de doorloopsnelheid een beetje hoog is en de eigenaar het verbruik goed in kan schatten dan kun je daar best verse bonen krijgen.Levelt gebruikt toch van die grote silo's waar ze de bonen uit 'tappen'?
Hoe weten ze dan de branddatum?
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Veel slowkoffie spul
Terug naar “(Horeca) proefpanel”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign