simon levelt utrecht

In het proefpanel kan iedere bezoeker van koffiepraat plaatsnemen. Hoe het werkt? Simpel!
Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

simon levelt utrecht

Berichtdoor cremalover » di 24 sep 2013, 19:22

vandaag in utrecht bij sl koffie gedronken en wat bonen gekocht.
erg lekker.
bonen wan gebrand op 9 september.
type corleone.best donker.
ik heb hier veel minder goede verhalen over deze keten gehoord.maar ik ben zeer tevreden.

Gebruikersavatar
Spironski
Berichten: 5781
Lid geworden op: ma 03 mar 2008, 16:52
Locatie: Groningen

Re: simon levelt utrecht

Berichtdoor Spironski » di 24 sep 2013, 19:38

Over die Corleone ben ikzelf wat minder te spreken (ik meen ook erg veel robusta, iets van 60%?), maar ik heb hier in Groningen ook wel eens een erg lekkere Java bij SL gekregen. Je kan ze kennelijk niet over één kam scheren.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: simon levelt utrecht

Berichtdoor cremalover » di 24 sep 2013, 20:23

misschien moet ik meer robusta gaan gebruiken dan. :D

Joep
Berichten: 647
Lid geworden op: do 25 sep 2008, 19:06
Locatie: Eindhoven

Re: simon levelt utrecht

Berichtdoor Joep » di 24 sep 2013, 21:18

Levelt gebruikt toch van die grote silo's waar ze de bonen uit 'tappen'?
Hoe weten ze dan de branddatum?
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: simon levelt utrecht

Berichtdoor cremalover » zo 29 sep 2013, 09:55

Never judge a coffee on a cappucino.
Espresso is niet bijster lekker.Weinig crema en beetje een nare smaak.

Erik82
Berichten: 2858
Lid geworden op: ma 07 nov 2011, 09:22

Re: simon levelt utrecht

Berichtdoor Erik82 » zo 29 sep 2013, 11:41

Levelt gebruikt toch van die grote silo's waar ze de bonen uit 'tappen'?
Hoe weten ze dan de branddatum?
De silo's worden gevuld met kilozakken waar wel een branddatum op staat. Bij de Simon Levelt in Alphen aan den Rijn krijg ik, de enkele keren dat ik omhoog zit qua bonen, vaak koffie uit een nieuwe zak die vervolgens weer in de silo gaat. Dan weet ik in ieder geval dat de bonen vers zijn. Als de doorloopsnelheid een beetje hoog is en de eigenaar het verbruik goed in kan schatten dan kun je daar best verse bonen krijgen.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Veel slowkoffie spul


Terug naar “(Horeca) proefpanel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten

cron