Blenden

Alles wat je wilt weten of vertellen over het zelf branden van koffie. Tips & tricks zijn van harte welkom!
Roo019

Blenden

Berichtdoor Roo019 » do 12 feb 2015, 15:54

Ik kon hier niet direct een andere topic over vinden maar hoe blenden jullie?
In branderijen staan natuurlijk hele mooie blenders maar thuis niet.

Gebruikersavatar
Spironski
Berichten: 5784
Lid geworden op: ma 03 mar 2008, 16:52
Locatie: Groningen

Re: Blenden

Berichtdoor Spironski » do 12 feb 2015, 18:23

Ik begrijp je vraag niet helemaal? Een blender is niet iets wat koffiebranders gebruiken, denk ik.

Maar ik blend thuis regelmatig mijn koffie. Ik gooi zachte bonen bij zachte, en harde bij harde, aangezien iedere boon eigenlijk z'n eigen brandprofiel heeft. Dan branden en daarna door elkaar gooien, beetje oneerbiedig gezegd.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Roo019

Re: Blenden

Berichtdoor Roo019 » do 12 feb 2015, 19:32

Excuus voor de onduidelijke vraag ik probeer het even uit te leggen:

Ik brand meestal single origine en heb dus niks met blend/melanges te maken.

Maar nu wil ik het toch een x proberen om een lekkere blend te creëeren.

Na het branden wil ik ze dus bij elkaar mengen maar hoe krijgen jullie dit goed verdeeld?

Tnx alvast

Gebruikersavatar
velvetvinnie
Berichten: 47
Lid geworden op: ma 13 jan 2014, 20:46

Re: Blenden

Berichtdoor velvetvinnie » do 12 feb 2015, 22:26

ik schud het altijd even goed door elkaar.. :lol:

Roo019

Re: Blenden

Berichtdoor Roo019 » do 12 feb 2015, 22:43

ik schud het altijd even goed door elkaar.. :lol:
Haha hoelang doe je dit dan?
En dat werkt goed genoeg?

Omdat ze bij branderijen dit vaak een kwartier lang in een blend bak doen

(Het gaat bij mij om +/ 750gr) dat is natuurlijk wat anders dan +/- 100kg

Gebruikersavatar
velvetvinnie
Berichten: 47
Lid geworden op: ma 13 jan 2014, 20:46

Re: Blenden

Berichtdoor velvetvinnie » do 12 feb 2015, 23:00

ik weet niet hoe het is gesteld met jouw spierkracht maar voor mij is het nog nooit een probleem geweest om met een kilo aan massa in mijn hand een schuddende beweging te maken..

Roo019

Re: Blenden

Berichtdoor Roo019 » do 12 feb 2015, 23:32

Haha doelde ook meer of het resultaat goed was. :p
Zoja hoelang schud je voor een goed resultaat.

En sorry voor als ik af en toe onduidelijk ben!

Gebruikersavatar
Spironski
Berichten: 5784
Lid geworden op: ma 03 mar 2008, 16:52
Locatie: Groningen

Re: Blenden

Berichtdoor Spironski » do 12 feb 2015, 23:52

Ikzelf roer het altijd even goed door met een grote lepel. De mogelijke variaties in verdeling zijn volgens mij kleiner dan de variaties in de omstandigheden bij het zetten.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Roo019

Re: Blenden

Berichtdoor Roo019 » vr 13 feb 2015, 00:21

Dankjullie voor het antwoord.
Het blijkt dat ik moeilijker dacht dan dat het daadwerkelijk is.

Ik ga het met jullie tips dit weekend proberen :).

PaulMSK
Berichten: 6
Lid geworden op: vr 13 dec 2013, 10:40

Re: Blenden

Berichtdoor PaulMSK » vr 06 mar 2015, 15:46

Op sweetmarias staan enkele blends vermeld die zeker de moeite waard zijn uit te proberen.
Op deze website kan je ook de voor- en nadelen lezen van de blend als blend te roosteren of elke single origine separaat en dan mengen.
Good roasting luck!


Terug naar “Koffie branden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron