Latte art fotos

Alles over melk, melksoorten en melktechnieken.
Joep
Berichten: 647
Lid geworden op: do 25 sep 2008, 19:06
Locatie: Eindhoven

Re: Latte art fotos

Berichtdoor Joep » wo 14 okt 2009, 17:52

Dank je. Ik ben er ook nog geen held in hoor, als ik die filmpjes op youtube zie, pfieuw...
Ik heb gewoon heel veel van die filmpjes gezien, daar leer je veel van. En doen...
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Joep
Berichten: 647
Lid geworden op: do 25 sep 2008, 19:06
Locatie: Eindhoven

Re: Latte art fotos

Berichtdoor Joep » di 27 okt 2009, 17:48

Al die saaie rosetta's, appels, hartjes, draken, zwanen, pffff

Hier, een olifant!

Afbeelding
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Gebruikersavatar
Spironski
Berichten: 5781
Lid geworden op: ma 03 mar 2008, 16:52
Locatie: Groningen

Re: Latte art fotos

Berichtdoor Spironski » di 27 okt 2009, 18:25

Ik schenk zo nu en dan neushoorns schuin van achter.... ;)
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Joep
Berichten: 647
Lid geworden op: do 25 sep 2008, 19:06
Locatie: Eindhoven

Re: Latte art fotos

Berichtdoor Joep » do 29 okt 2009, 11:05

Haha, jajaa, dat ken ik als een spook.
Maar dit lijk toch gewoon sprekend op een olifant?

Ik vond m eerlijk gezegd wel leuk gevonden... :)
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Gebruikersavatar
Spironski
Berichten: 5781
Lid geworden op: ma 03 mar 2008, 16:52
Locatie: Groningen

Re: Latte art fotos

Berichtdoor Spironski » do 29 okt 2009, 11:15

Natuurlijk, is ook zo. Ik ben zelf onderhand al die bossages en hartjes ook wel beu, maar ja: hoeveel verschillende bewegingen kan je nu met dat kannetje maken?
Dus ik probeer de laatste tijd andere dingen uit, als schenken helemaal aan de zijkant en dan heen en weer schudden. Maar het beste wat ik daarmee nog heb gemaakt is een toekan op een tak... :lol:
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Gebruikersavatar
Lennart
Berichten: 32
Lid geworden op: wo 28 mei 2008, 13:44
Locatie: Utrecht

Re: Latte art fotos

Berichtdoor Lennart » ma 02 nov 2009, 13:31

Een tussenstandje dan. Ik moet nodig weer hard gaan oefenen, maar kreeg mooie versgebrande bonen binnen en wilde wat lekkers maken voor mijn vrouw en mezelf. Dit is het bescheiden resultaat.

Afbeelding

Ik was in ieder geval blij dat in beide kopjes iets terecht is gekomen wat buiten de abracte kunst valt (hoop ik ;) ).

Alle tips zijn natuurlijk weer van harte welkom!

Lennart

Francesco
Berichten: 25
Lid geworden op: ma 22 sep 2008, 09:32
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Latte art fotos

Berichtdoor Francesco » vr 06 nov 2009, 09:59

Mooie rosetta's!!!

Hier wat dingetjes van mijn hand:
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

He jakkie, wat is onze werkplek steeds vies! :)

Gebruikersavatar
Jeroen
Berichten: 234
Lid geworden op: zo 30 dec 2007, 10:51
Locatie: Hedel
Contacteer:

Re: Latte art fotos

Berichtdoor Jeroen » vr 06 nov 2009, 10:00

Go Francesco!

Joep
Berichten: 647
Lid geworden op: do 25 sep 2008, 19:06
Locatie: Eindhoven

Re: Latte art fotos

Berichtdoor Joep » vr 06 nov 2009, 10:26

Hartje in appel, héél mooi!

Die andere ook trouwens!
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Ronaldd
Berichten: 67
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 19:55
Contacteer:

Re: Latte art fotos

Berichtdoor Ronaldd » di 16 feb 2010, 21:51

Ik ben nog een beginnenling met de latte art, maar ik probeer het veelvuldig. Toch wil ik wat leuks serveren wanneer het rosettaatje, appeltje of hartje mislukt. Weet iemand hoe je zo'n chocoladesaus maakt? Dus het recept.

Zelf dacht ik aan reepchocolade in een spuit op het espressoapparaatzetten zodat het smelt. Wellicht hebben jullie een betere manier.
Ecm Technika III met rotatiepomp, Elgato Eve en E61 thermometer; Mahlkonig K30 Vario; OCD V2 WBC; EspressoGear Primo Tamper, Nuova point kopjes


Terug naar “Melk”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron