Smaken verschillen.
Waarheid als een koe
Maar bijna iedereen incl ondergetekende prefereert "verse" volle melk.
Nou ... "bijna iedereen" is sterk streek-afhankelijk. Er zijn hele grote gebieden waar de mensen UHT-melk (lang houdbaar dus) lekkerder vinden.
Maar van de alternatieven staat deze bij mij op nummer 1. Soja vind ik echt ondrinkbaar. Geit te penetrant. Haver is lekker romig en notig. Dat laatste vergt enige gewenning. Overigens na een paar dagen Oatly moest ik ook weer aan gewone melk wennen...smaak en gewennig hebben invloed op elkaar...er was een tijd dat ik olijven en kappertjes smerig vond, nu smul ik er van.
Gewenning speelt zeker mee. Wat goed beschikbaar is, is lekker. En lekker verkoopt goed - zeg maar een soort oorzaak en gevolg die achter elkaar aan lopen in een cirkeltje. En het zal zeker ook voor mij gelden met de lactose-arme lang houdbare melk. Mijn dochter is lactose intolerant, drinkt haar koffie (Bialetti) en espresso zwart. Of met Lactose arme melk van de Lidl. En ongestoomd vindt ik het niet echt helemaal mijn ding (te zoet), maar gestoomd (heet/warm) en met espresso er bij, dat is lekker. Lekkerder dan "verse" volle melk, die ik gekoeld juist veel lekkerder vind.
Schapenmelk is ook erg lekker maar lastig te krijgen. AH verkoopt nu net als enkele andere supermarkten A2 melk van o.a. Jersey koeien. Dit is qua eiwitsamenstelling nagenoeg identiek aan geit en schaap. Niet geschikt voor lactose intoleranten, wel voor mensen die moeite hebben om casomorfine-A1 af te breken.
Bedankt voor deze info!