Horeca Review
Horeca Review
Berichtdoor Jeroen » ma 22 sep 2008, 11:34
Wij denken dat dit alleen maar te realiseren is als we gebruik maken van een universele checklist met punten waar een horecagelegenheid op beoordeeld kan worden.
We vragen bij deze om jullie hulp en/of suggesties. Waar kunnen de horecagelegenheden op beoordeeld worden? Als we alle input binnenhebben zullen we de checklist online plaatsen zodat iedereen dezelfde maatstaven gebruikt.
Bijvoorbeeld:
Naam bedrijf
Plaats
Datum van bezoek
De drank die is genuttigd
Bediening
Espresso:
-Presentatie
-Gebruikte bonen
-Gebruikte machine
-Eerste indruk
-Crema
-Temperatuur
-Geur
-Smaak
-Afdronk
Elk checkpoint is te beoordelen met een cijfer van 1 tot 5, waarbij 1 betreurenswaardig is en 5 subliem. Als jullie punten missen in deze manier van beoordelen horen we het uiteraard graag.
We zien graag jullie visie en bijdrage hierop tegemoet.
Bedankt alvast!!
Re: Horeca Review
Berichtdoor Gutenberg » ma 22 sep 2008, 12:22
Wat ik nog wel mis:
In geval van cappuccino/latte/iets anders met melk:
- Temperatuur
Kwaliteit schuim
Aanwezigheid van latte art/cacao/andere plus -of minpunten
Nicole
Re: Horeca Review
Berichtdoor arno » ma 22 sep 2008, 13:13
- uiterlijk/kleding (verzorgd/slordig/vies )
- uitstraling/behandeling
- kennis van zaken (bonen keuze toelichten e.d.)
Daarnaast ook een onderverdeling voor de presentatie van de zaak op zich:
- indeling (bestel plek/bediening aan tafel)
- inrichting/verlichting
- opgeruimde tafels
- duidelijkheid menu's
- toilet ruimte
Misschien nog iets over servies. Wat voor glazen en kopjes worden er gebruikt e.d.
Currently: Gaggia Baby Twin - Compak K3 Touch - Concept-Art Massiccio
Wishlist: Espresso Gear Xpressivo Barista RVS
Re: Horeca Review
Berichtdoor arno » ma 22 sep 2008, 13:16
Misschien iets electronisch (led display) die via wifi direct geupdate wordt Maar ja, dat is ik weer met de wil voor gagdets en alles automatiseren (behalve de espresso)
Currently: Gaggia Baby Twin - Compak K3 Touch - Concept-Art Massiccio
Wishlist: Espresso Gear Xpressivo Barista RVS
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: di 29 jan 2008, 22:17
- Contacteer:
Re: Horeca Review
Berichtdoor Liesbeth Sleijster » di 30 sep 2008, 14:19
'mondgevoel' (vet/droog/vlak/rond/zacht etc) + 'balans' (zoet/zuur/zout/bitter) is misschien wat duidelijker.
dan vervallen we misschien niet te snel in alleen maar opsommingen van allerlei fruit en choco-soorten.
daarnaast:
barista aanwezig j/n
molens 1 of 2
keuze van melk
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: za 23 feb 2008, 21:09
Re: Horeca Review
Berichtdoor Onno van Zanten » di 30 sep 2008, 15:53
Maar toch lijkt het me best een tikkie gevaarlijk, ik zal waarschijnlijk letten op heel andere punten dan iemand anders, Wat liesbeth zegt.. ieder zijn eigen smaak, en wil je goed koffie kunnen beoordelen, dan heb je wel wat ervaring nodig. (ik ben ook nog niet volleert)
Ik mis nog wel een puntje voor Hygienne, vaak kom ik witte kaasstengels tegen waarmee melk wordt opgeschuimd..
http://www.twitter.com/onnovanzanten" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Horeca Review
Berichtdoor Martijn » di 30 sep 2008, 18:32
Haha... lekker!Ik mis nog wel een puntje voor Hygienne, vaak kom ik witte kaasstengels tegen waarmee melk wordt opgeschuimd..
Ik denk dat wanneer je reviews van verschillende mensen per koffiebar hebt, dat je daar dan wel een aardig beeld uit kan halen. Ik denk niet dat er uit de verschillende reviews door iemand 1 gemiddelde gegenereerd moet worden. Je zult bij die reviews altijd positieve en minder positieve geluiden horen. Het is denk ik ook een beetje aan de lezer om een mening te vellen op basis daarvan.
Het gebruiken van een vaste lijst met punten maakt het wel makkelijker om de verschillende reviews met elkaar te vergelijken.
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: di 29 jan 2008, 22:17
- Contacteer:
Re: Horeca Review
Berichtdoor Liesbeth Sleijster » di 30 sep 2008, 19:00
Re: Horeca Review
Berichtdoor Driek » di 30 sep 2008, 21:17
Re: Horeca Review
Berichtdoor Spironski » wo 01 okt 2008, 02:47
Maar dat is toch juist het punt: objectiviteit kan hier helemaal niet. Het idee is dat als je maar een heleboel subjectieve meningen verzamelt, er vanzelf een min of meer "objectieve waarde" naar boven komt drijven. Zolang dat echter niet het geval is, zal het per definitie subjectief zijn.Moet je natuurlijk de koffies/bedrijven wel objectief beoordelen.
Terug naar “Forumnieuws / Over koffiepraat.nl”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.