Wat drink je nu?

cremalover
Berichten: 3221
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Wat drink je nu?

Berichtdoor cremalover » vr 12 apr 2019, 19:54

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Indonesische koffie is voor elke brander een uitdaging. De bonen zijn door ras, terroir en verwerkingsmethode relatief broos. Je kunt ze voorzichtig branden met genoeg ontwikkeling voor body maar licht genoeg voor het sprankelende en dat alles zonder door te slaan in bitter/assig. Dan is het een super aangename frisse verassende koffie waar je letterlijk uren plezier van kunt hebben.
Maar je kunt ze ook gewoon -en het is prima als je dat lekker vind!- donker branden tot tegen de tweede crack en dan krijg je body&spice maar ook een hoop wrange bitterheid... Koffie smaak? Mjuah maar niet persé

Marloes laat je niet uit het veld slaan door het onregelmatige uiterlijk, dat komt echt door de verwerkingsmethode. De bonen kun je iets lichter laten dan je "normaal gesproken" gaat met de gene en dan toch zullen ze al donkerder smaken.
Tegen de tweede crack aan?
Ik ga door tot ik rook zie. :mrgreen:
Beetje suiker bij espresso,paar druppels water bij whiskey,violen op vliezen.

Capulus
Berichten: 283
Lid geworden op: za 02 dec 2017, 00:00
Locatie: Deventer

Re: Wat drink je nu?

Berichtdoor Capulus » vr 12 apr 2019, 20:00

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Indonesische koffie is voor elke brander een uitdaging. De bonen zijn door ras, terroir en verwerkingsmethode relatief broos. Je kunt ze voorzichtig branden met genoeg ontwikkeling voor body maar licht genoeg voor het sprankelende en dat alles zonder door te slaan in bitter/assig. Dan is het een super aangename frisse verassende koffie waar je letterlijk uren plezier van kunt hebben.
Maar je kunt ze ook gewoon -en het is prima als je dat lekker vind!- donker branden tot tegen de tweede crack en dan krijg je body&spice maar ook een hoop wrange bitterheid... Koffie smaak? Mjuah maar niet persé

Marloes laat je niet uit het veld slaan door het onregelmatige uiterlijk, dat komt echt door de verwerkingsmethode. De bonen kun je iets lichter laten dan je "normaal gesproken" gaat met de gene en dan toch zullen ze al donkerder smaken.
Tegen de tweede crack aan?
Ik ga door tot ik rook zie. :mrgreen:
Jij bent dan ook wel echt een liefhebber van koffie...
Bezzera Strega; Eureka Olympus E (M).
Kinu m47; V60, Aeropress ...

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 4496
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Wat drink je nu?

Berichtdoor bobbee » vr 12 apr 2019, 20:03

Jij bent dan ook wel echt een liefhebber van koffie...
En duidelijk ook van "stoken" ! Afbeelding
Espresso gear: || Bezzera BZ10 || LaPavoni prof || Niche Zero ||
Filter gear: || HARIO V60 || Aeropress|| GABI dripmaster A + B || Kalita wave || Kinu M47 || Kinu M47Traveler || Comandante C40 MK3 ||
Roasting gear: || Behmor 1600+ ||

cremalover
Berichten: 3221
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Wat drink je nu?

Berichtdoor cremalover » vr 12 apr 2019, 20:13

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Indonesische koffie is voor elke brander een uitdaging. De bonen zijn door ras, terroir en verwerkingsmethode relatief broos. Je kunt ze voorzichtig branden met genoeg ontwikkeling voor body maar licht genoeg voor het sprankelende en dat alles zonder door te slaan in bitter/assig. Dan is het een super aangename frisse verassende koffie waar je letterlijk uren plezier van kunt hebben.
Maar je kunt ze ook gewoon -en het is prima als je dat lekker vind!- donker branden tot tegen de tweede crack en dan krijg je body&spice maar ook een hoop wrange bitterheid... Koffie smaak? Mjuah maar niet persé

Marloes laat je niet uit het veld slaan door het onregelmatige uiterlijk, dat komt echt door de verwerkingsmethode. De bonen kun je iets lichter laten dan je "normaal gesproken" gaat met de gene en dan toch zullen ze al donkerder smaken.
Tegen de tweede crack aan?
Ik ga door tot ik rook zie. :mrgreen:
Jij bent dan ook wel echt een liefhebber van koffie...
Jazeker.
Beetje suiker bij espresso,paar druppels water bij whiskey,violen op vliezen.

cremalover
Berichten: 3221
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Wat drink je nu?

Berichtdoor cremalover » vr 12 apr 2019, 20:14

Jij bent dan ook wel echt een liefhebber van koffie...
En duidelijk ook van "stoken" ! Afbeelding
Ik noem het voorzichtig triggeren.
Een forum kan ook als een nachtkaars uitgaan.
Een beetje het vuur brandend houden kan soms geen kwaad.
Beetje suiker bij espresso,paar druppels water bij whiskey,violen op vliezen.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 4496
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Wat drink je nu?

Berichtdoor bobbee » vr 12 apr 2019, 20:36

Jij bent dan ook wel echt een liefhebber van koffie...
En duidelijk ook van "stoken" ! Afbeelding
Ik noem het voorzichtig triggeren.
Een forum kan ook als een nachtkaars uitgaan.
Een beetje het vuur brandend houden kan soms geen kwaad.
Ja! Helemaal goed! AfbeeldingAfbeelding
Een beetje porren zolang het maar leuk blijft enne, wat betreft het punt wat je wilt maken. Spot on. Het ligt niet aan die-gene... Afbeelding
Espresso gear: || Bezzera BZ10 || LaPavoni prof || Niche Zero ||
Filter gear: || HARIO V60 || Aeropress|| GABI dripmaster A + B || Kalita wave || Kinu M47 || Kinu M47Traveler || Comandante C40 MK3 ||
Roasting gear: || Behmor 1600+ ||

mloes
Berichten: 132
Lid geworden op: za 07 dec 2013, 22:42

Re: Wat drink je nu?

Berichtdoor mloes » vr 12 apr 2019, 20:56

Ja van thee houd ik ook! En ja ik ben een perfectionist en leg de lat hoog! Niks mis met ambitie hebben! En het was de eerste branding Indonesisch en gelukkig nog een hoop kilo’s om te oefenen! En ja ik vond m wel lekker maar weet ook dat het nog lekkerder kan! En ja de set is perfect zo, wil echt niet anders hoor!
BFC Junior Plus | Profitec Pro 800| Fiorenzato doge | French press | Genecafe


Terug naar “Koffie(bonen)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast