Malabar

Erik82
Berichten: 2720
Lid geworden op: ma 07 nov 2011, 09:22

Re: Malabar

Berichtdoor Erik82 » za 15 nov 2014, 08:25

Hoogstwaarschijnlijk te oude bonen alhoewel de k.k.b. toch meestal wel verse bonen verkoopt. Mischien is dit zakje per ongeluk blijven liggen maar dan zou deze zeker al minimaal 2 maanden oud moeten zijn. In het ergste geval zijn de bonen niet goed opgeslagen en zijn ze niet meer in orde maar die kans is wel heel erg klein.

Als de bonen donker zijn gebrand zou je juist een dikke vette straal moeten krijgen. Persoonlijk vind ik hem lichter gebrand ook veel lekkerder. Heb hem op dit moment ook gebrand liggen en na 4 dagen al gebruikt omdat ik wat te laat was met branden maar daar komt echt een dikke straal uit dat is niet normaal meer.
Strietman CT1, LWW EG-1, Veel slowkoffie spul

ronald22
Berichten: 327
Lid geworden op: vr 25 dec 2009, 00:47

Re: Malabar

Berichtdoor ronald22 » za 15 nov 2014, 09:31

Bedankt

Dus het is normaal dat als deze boon langer gebrand is de straal dikker eruit komt. Zo niet dan heb je met oudere bonen te maken?
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 3801
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Malabar

Berichtdoor @3aan » za 15 nov 2014, 11:04

Bedankt

Dus het is normaal dat als deze boon langer gebrand is de straal dikker eruit komt. Zo niet dan heb je met oudere bonen te maken?
Moet je toch eens een wat lichter gebrande gaan halen, daar zal je veel meer "smaak" uithalen, als ik dikke stroop wil haal ik het uit een potje. ;)

Maar zonder gekheid, je zou eens bij Koffiebranderij Boon in de Prinsenstraat kunnen proberen, daar hebben ze tegenwoordig ook Malabar boontjes en die zijn echt een stuk lichter gebrand.
www.koffiebranderijboon.nl
Gaggia Orione - 1973 - Gaggia Orione 1961 - Compak K8 met doseerschuif
Volg Adriaans koffiekar op http://www.facebook.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

ronald22
Berichten: 327
Lid geworden op: vr 25 dec 2009, 00:47

Re: Malabar

Berichtdoor ronald22 » za 15 nov 2014, 11:38

Bedankt

Dus het is normaal dat als deze boon langer gebrand is de straal dikker eruit komt. Zo niet dan heb je met oudere bonen te maken?
Moet je toch eens een wat lichter gebrande gaan halen, daar zal je veel meer "smaak" uithalen, als ik dikke stroop wil haal ik het uit een potje. ;)

Maar zonder gekheid, je zou eens bij Koffiebranderij Boon in de Prinsenstraat kunnen proberen, daar hebben ze tegenwoordig ook Malabar boontjes en die zijn echt een stuk lichter gebrand.
http://www.koffiebranderijboon.nl
Bedankt voor de info
Dit moet dan echt tegenwoordig zijn want ik het begin van het jaar wilde ze dit niet doen ivm concurrentie met KKB. Ik kan mij enigszins herinneren dat zij ook de verpakking niet voorzien van een branddatum.
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven


Terug naar “Koffie(bonen)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron