The Traveling Chemex

Het idee is simpel, wij sturen het product op onze kosten op naar de eerste aanmelder. Nadat deze het product heeft geprobeerd/getest, stuurt deze het product op zijn/haar (verzend)kosten door naar de volgende geïnteresseerde.
Erikson
Berichten: 3
Lid geworden op: zo 23 dec 2012, 21:05

Re: The Traveling Chemex

Berichtdoor Erikson » vr 04 jan 2013, 15:47

Ik wil de Chemex ook wel een keer proberen.

Midas
Berichten: 384
Lid geworden op: vr 24 jun 2011, 13:52

Re: The Traveling Chemex

Berichtdoor Midas » za 05 jan 2013, 19:26

dat kan! Hij staat nu bij mij en als je het niet erg vind blijft hij nog een paar dagen maar dan wil ik hem wel naar je toe sturen.
Overigens heb ik de aeropress en vario 60 ook in het pakket zitten. Je kunt ze dus ook alle drie tegelijk proberen.

Midas
Berichten: 384
Lid geworden op: vr 24 jun 2011, 13:52

Re: The Traveling Chemex

Berichtdoor Midas » di 15 jan 2013, 21:21

Omdat ik de Chemex, hario en aeropress in 1x binnen kreeg heb ik de apparaten goed met elkaar kunnen vergelijken. Ik schrijf dus een verslag en zal dit 3x plaatsen.
Belangrijk is dat ik de apparaten wilde testen met goedkopere koffie om mijn koffie kosten wat te drukken. Ik gebruikte diverse smaken DE filtermaling.

Inmiddels heb ik redelijk wat koffie gezet met de tools en de Chemex is wat smaak betreft de winnaar, op 2 de Hario en op 3 de aeropress. De smaak is voller en romiger dan de andere twee.
(Met verse bonen en een maler zou de uitslag wel eens anders geweest kunnen zijn. Bij de aeropress loopt het water namelijk al uit het ding voor je goed en wel begonnen ben. Als je zelf de bonen maalt kun je t zo afstellen dat het er net niet doorheen loopt zonder druk. De smaak is dan veeeeeel beter).
De smaak wordt vooral bepaald door het dikkere filter. Dit plakt helemaal tegen het gladde glas aan en zorgt dus voor een bepaalde extractie. Als je de hario filters in de Chemex gebruik ben je dus meteen de smaak kwijt. Nadeel van de chemex zijn echt de kosten van de filter zo'n 7a8 cent. Voor 1 kops gebruik dus niet handig maar voor 3 a 4 een echte aanrader!

De smaak van de hario was altijd prima. Hier is het filter dunner en proberen ze het juist los van de filterhouder te houden. Met de hario zet je voor de normale koffie drinker een hele lekkere bak. En ook 1 kopje is goed te doen.

De Aeropress heeft mij dus nooit kunnen bekoren met supermarkt koffie. Wat je ook probeer het blijft lauwe pis.

Ik ga nu nog de Clever dripper uitproberen en zal dan eens wat gaan kopen. Waarschijnlijk zullen ze toch alle 4 in de keuken komen.

Naar wie mag het setje nu?

Harryforest
Berichten: 16
Lid geworden op: do 28 feb 2013, 13:05

Re: The Traveling Chemex

Berichtdoor Harryforest » do 28 feb 2013, 13:15

Ik meld mij!
La Marzocco Linea Mini - Mazzer Super Jolly E SSP -Chemex - Hario V60-01-02 - Wilfa Svart Precision - Wilfa Svart Pour Over - Clever Dripper - Hario Skerton MSCS-2TB - Aeropress - Hario Cloth Dripper DPW-3 - Kruve

Midas
Berichten: 384
Lid geworden op: vr 24 jun 2011, 13:52

Re: The Traveling Chemex

Berichtdoor Midas » do 28 feb 2013, 18:42

Ik heb alles doorgestuurd naar 'eenlekkerbakkiekoffie', inmiddels al een paar weken geleden. Ik ben benieuwd naar zijn bevindingen!

lekkerbakkiekoffie
Berichten: 92
Lid geworden op: do 24 nov 2011, 09:38

Re: The Traveling Chemex

Berichtdoor lekkerbakkiekoffie » ma 01 apr 2013, 15:10

vandaag heb ik de chemex geprobeerd. Ook omdat ik gisteren een andere molen had gekocht, was het tijd om deze eens te testen. Ik had even opgezocht wat de verhoudingen moesten zijn en hoe te gebruiken. Kan afgespoeld met heet water, filter erin gedaan en ook nog even afgespoeld.

50 gram afgewogen, redelijk grof gemalen. 750ml water uit de heet water koker (niet kokend water) getapt zodat deze gelijk op temperatuur is (had wellicht iets warmer gekund). eerst "pre infusion" met zo'n 100 ml, minuutje wachten en daarna de rest in twee/drie sessies nog opgeschonken. Zou dan 4 minuten moeten duren, duurde iets langer had ik het idee. Wellicht had ik niet de juiste hoeveelheid (twijfelde later ook of ik nu wat veel water had getapt..) en had het misschien nog wat anders kunnen opschenken. Nog grover malen leek me geen optie, maar kan ik wellicht nog een keer proberen.

De smaak: hier ben ik niet zo goed in getraind in welke smaken het beste naar boven kwamen maar ik vond het een "lekker bakkie". Ik zal dit evt nog dieper op ingaan als ik nog eentje heb gemaakt (of er zelf een heb gekocht, want voor grotere groepen lijkt me dit wel ideaal).

De aeropress had ik eerder al geprobeerd en vond ik gemakkelijk om te doen en ook lekker qua smaak. Ook hier binnenkort meer info over.

Gebruikersavatar
Johanna
Berichten: 8
Lid geworden op: wo 24 apr 2013, 15:11
Locatie: Leuven

Re: The Traveling Chemex

Berichtdoor Johanna » di 30 apr 2013, 17:20

Is deze nog steeds in de rondgang? Lijkt me wel wat om op deze manier eens een apparaat uit te kunnen proberen. Heb er zelf nog geen in bezit, en ben een beetje aan het rondkijken naar wat mijn eisen zijn en wat het beste bij mij zou passen. Gewoon eens iets uitproberen lijkt me perfect, om zo van dichterbij mee te kunnen maken wat ik precies wil.

Ik hoor het wel!
Lekker theeleuten, maar dán met een kopje koffie

lekkerbakkiekoffie
Berichten: 92
Lid geworden op: do 24 nov 2011, 09:38

Re: The Traveling Chemex

Berichtdoor lekkerbakkiekoffie » di 30 apr 2013, 17:47

Ik heb hem nog en zal hem even samen met aeropress naar je doorsturen als je me even het adres pb't waar het naartoe moet.

Gebruikersavatar
Johanna
Berichten: 8
Lid geworden op: wo 24 apr 2013, 15:11
Locatie: Leuven

Re: The Traveling Chemex

Berichtdoor Johanna » wo 15 mei 2013, 14:03

Sorry, vanwege prive omstandigheden een tijdje niet online geweest.. Ik zie nu nog even af, maar dan weet ik waar ik uiteindelijk moet zijn. Bedankt! :)
Lekker theeleuten, maar dán met een kopje koffie

lekkerbakkiekoffie
Berichten: 92
Lid geworden op: do 24 nov 2011, 09:38

Re: The Traveling Chemex

Berichtdoor lekkerbakkiekoffie » zo 02 jun 2013, 09:47

De traveling chemex staat hier nog te wachten op zijn volgende tester. De chemex bevalt me zo goed dat ik er eentje ga bestellen. Twijfel nog tussen de 6 cups die ik nu ter test heb of de 8 cup variant..de filters zijn gelijk en op zich past hier ook wel wat meer water in als ik meer op zou schenken.


Terug naar “The Traveling...”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron