Bezzera Strega
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor bobbee » za 11 mar 2023, 10:36
Al losgehaald en beetje silicone vet gesmeerd?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
-
- Berichten: 264
- Lid geworden op: zo 04 feb 2018, 09:05
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor dennis-caro » za 11 mar 2023, 10:56
@Bobbee, bedoel je de hele stoompijp loshalen en bij de 'bal' smeren?
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor bobbee » za 11 mar 2023, 11:03
Hij lekt bij de afsluiting. Achter het pookje zeg maar.
Daar zit het eea wat kunt schoonmaken en smeren.
Misschien staat er een filmpje op youtube over de strega en onderhoud.
Daar zit het eea wat kunt schoonmaken en smeren.
Misschien staat er een filmpje op youtube over de strega en onderhoud.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
-
- Berichten: 264
- Lid geworden op: zo 04 feb 2018, 09:05
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor HanR » za 11 mar 2023, 11:53
https://www.avola-coffeesystems.de/bezz ... 14/8069617
Rubbertje nr. 10
De 2 delen van het kraanlichaam zitten aan weerszijde van de voorplaat van de machine.
Afdichten na vervangen van het rubbertje gaat het mooiste met vloeibare pakking.
Rubbertje nr. 10
De 2 delen van het kraanlichaam zitten aan weerszijde van de voorplaat van de machine.
Afdichten na vervangen van het rubbertje gaat het mooiste met vloeibare pakking.
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor Durdane » wo 15 mar 2023, 21:42
Ik heb nu met versgebrande bonen van de maand van het Hoofdkwartier heerlijke espresso’s gezet. Ik had ook nog wat yellow bourbon van ze en opnieuw prima shots.
Van een andere leverancier had ik versgebrande India Monsooned Malabar bonen. Weekje laten liggen en vanavond geprobeerd, advies was al iets fijner malen en iets lichter doseren.
Wat ik ook doe, ik krijg er geen goeie shot uit. Vaak heel zuur en bij inspectie van de puck dan enorme scheuren. Kan dus bijna perfecte ratio extraheren van 14 gram in 30 seconden geeft 28 gram shot en het is niet te drinken. Maalgraad fijner en grover geprobeerd, als een malle klontjes losslaan maar het mag allemaal niet baten.
Daarna pak ik huismelange van hoofdkwartier en is het weer gewoon meer dan prima
Wat moet ik doen met die Malabar om er goede shot uit te krijgen?
Van een andere leverancier had ik versgebrande India Monsooned Malabar bonen. Weekje laten liggen en vanavond geprobeerd, advies was al iets fijner malen en iets lichter doseren.
Wat ik ook doe, ik krijg er geen goeie shot uit. Vaak heel zuur en bij inspectie van de puck dan enorme scheuren. Kan dus bijna perfecte ratio extraheren van 14 gram in 30 seconden geeft 28 gram shot en het is niet te drinken. Maalgraad fijner en grover geprobeerd, als een malle klontjes losslaan maar het mag allemaal niet baten.
Daarna pak ik huismelange van hoofdkwartier en is het weer gewoon meer dan prima
Wat moet ik doen met die Malabar om er goede shot uit te krijgen?
Bezerra Strega - La Pavoni Esperto Abile - Eureka Mignon XL
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor Pti » wo 15 mar 2023, 21:58
Je zou WDT kunnen proberen om het iets beter te krijgen, dus het maalsel even doorroeren in het filterbakje en zorgen dat het perfect luchtig verdeeld is voor het tampen. Het is nogal een lastige boon en dan -zo te lezen- ook nog eens lichter gebrand, geen makkelijke boon om goed te extraheren.
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor ErikvW » wo 15 mar 2023, 22:13
Ik gebruik de medium gebrande van Koepoort. Inderdaad, op de Niche 2 "punten" fijner dan de meeste andere. 17,5 in, 36 uit. Ik doe geen RDT, wel WDT - vrij lang zelfs. VST 18-22 basket. Ik tamp vrij hard. Bij mij mislukken ze eigenlijk nooit... Probeer eens je hendel naar beneden te doen, en net voordat de pomp afslaat- meestal zo'n 7 seconden - de hendel net van de schakeling af te halen, dus geen veerdruk. Dan een langere pre-infusie, zeg 20 seconden. Dan hendel loslaten. Shots zijn dan 15-20 seconden doorloop maar veel minder kans op channels.Van een andere leverancier had ik versgebrande India Monsooned Malabar bonen. Weekje laten liggen en vanavond geprobeerd, advies was al iets fijner malen en iets lichter doseren.
Wat ik ook doe, ik krijg er geen goeie shot uit. Vaak heel zuur en bij inspectie van de puck dan enorme scheuren. Kan dus bijna perfecte ratio extraheren van 14 gram in 30 seconden geeft 28 gram shot en het is niet te drinken. Maalgraad fijner en grover geprobeerd, als een malle klontjes losslaan maar het mag allemaal niet baten.
Wat moet ik doen met die Malabar om er goede shot uit te krijgen?
Bezzera Strega - Niche Zero - Umikot Planetary Distribution Tool by FrancisPavoni - Puqpress - Aeropress - Aergrind V3 - Puckrake (gold edition) by ArjenT5R™
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor ronald22 » wo 15 mar 2023, 22:23
Malabar moet je niet 1 week laten liggen.Ik gebruik de medium gebrande van Koepoort. Inderdaad, op de Niche 2 "punten" fijner dan de meeste andere. 17,5 in, 36 uit. Ik doe geen RDT, wel WDT - vrij lang zelfs. VST 18-22 basket. Ik tamp vrij hard. Bij mij mislukken ze eigenlijk nooit... Probeer eens je hendel naar beneden te doen, en net voordat de pomp afslaat- meestal zo'n 7 seconden - de hendel net van de schakeling af te halen, dus geen veerdruk. Dan een langere pre-infusie, zeg 20 seconden. Dan hendel loslaten. Shots zijn dan 15-20 seconden doorloop maar veel minder kans op channels.Van een andere leverancier had ik versgebrande India Monsooned Malabar bonen. Weekje laten liggen en vanavond geprobeerd, advies was al iets fijner malen en iets lichter doseren.
Wat ik ook doe, ik krijg er geen goeie shot uit. Vaak heel zuur en bij inspectie van de puck dan enorme scheuren. Kan dus bijna perfecte ratio extraheren van 14 gram in 30 seconden geeft 28 gram shot en het is niet te drinken. Maalgraad fijner en grover geprobeerd, als een malle klontjes losslaan maar het mag allemaal niet baten.
Wat moet ik doen met die Malabar om er goede shot uit te krijgen?
De boon is pas op smaak vanaf 3 weken
Intussen ben ik een exper geworden op deze boon
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven
-
- Berichten: 264
- Lid geworden op: zo 04 feb 2018, 09:05
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor dennis-caro » wo 15 mar 2023, 22:27
Dank je wel, Han! (zie nu je post pas )https://www.avola-coffeesystems.de/bezz ... 14/8069617
Rubbertje nr. 10
De 2 delen van het kraanlichaam zitten aan weerszijde van de voorplaat van de machine.
Afdichten na vervangen van het rubbertje gaat het mooiste met vloeibare pakking.
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign