La Pavoni Professional
Re: La Pavoni Professional
Berichtdoor bvds » zo 22 nov 2020, 22:40
Overigens zijn er net op de Pavoni owner's facebook groep door Bong mooie resultaten gepubliceerd over de relate tussen de groep- en extractietemperatuur:
https://www.facebook.com/groups/LaPavon ... 1823267491
De metingen (allemaal bij 0.9 bar) laten duidelijk zien dat de premillenium machines heel tricky zijn. Bij een groeptemperatuur van 80 graden zit je al op een een gemiddelde extractietemperatuur van 99 graden. Bovendien is er een forse spike aan het begin en is er sprake van een enorm verval in temperatuur tijdend je shot. 75 graden is de maximaal bruikbare groeptemperatuur. Alleen het is heel lastig om de premillenium groep zo laag te krijgen en houden zonder isolator. Wellicht dat een koelring naast het verlagen van de groeptemperstuur ook het verloop wat vlakker kan krijgen. Die data volgen nog.
De Millenium machines doen het juist top. Een groeptemperatuur van ca 85 graden geeft een mooie vlakke temperatuurcurve van zo'n 92 graden.
https://www.facebook.com/groups/LaPavon ... 1823267491
De metingen (allemaal bij 0.9 bar) laten duidelijk zien dat de premillenium machines heel tricky zijn. Bij een groeptemperatuur van 80 graden zit je al op een een gemiddelde extractietemperatuur van 99 graden. Bovendien is er een forse spike aan het begin en is er sprake van een enorm verval in temperatuur tijdend je shot. 75 graden is de maximaal bruikbare groeptemperatuur. Alleen het is heel lastig om de premillenium groep zo laag te krijgen en houden zonder isolator. Wellicht dat een koelring naast het verlagen van de groeptemperstuur ook het verloop wat vlakker kan krijgen. Die data volgen nog.
De Millenium machines doen het juist top. Een groeptemperatuur van ca 85 graden geeft een mooie vlakke temperatuurcurve van zo'n 92 graden.
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Re: La Pavoni Professional
Berichtdoor bobbee » zo 22 nov 2020, 22:54
Thanks for sharing!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: La Pavoni Professional
Berichtdoor GuidovW » ma 23 nov 2020, 11:58
Oei, de Pre-Mill scoort dus het slechtste van alles....
Dat ik er nog een lekker bakje espresso uit krijg dan...... (vakmanschap.... )
Ik heb toch maar snel een Bong isolator besteld.
Dat ik er nog een lekker bakje espresso uit krijg dan...... (vakmanschap.... )
Ik heb toch maar snel een Bong isolator besteld.
Gr, Guido
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
Re: La Pavoni Professional
Berichtdoor Dirk Jan » ma 23 nov 2020, 17:59
Laat ik dat nou ook denken, oké, ik heb er wel ruim een half jaar over gedaan. En dan valt het soms toch nog weer tegen.Oei, de Pre-Mill scoort dus het slechtste van alles....
Dat ik er nog een lekker bakje espresso uit krijg dan...... (vakmanschap.... )
Edit 18:23. Maar ik word nu wel nieuwsgierig naar die aan de andere kant van de millennium scheiding.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Re: La Pavoni Professional
Berichtdoor bvds » ma 23 nov 2020, 19:46
Haha met koelring doet de premill het wel beter he...die heb je toch?
Komen nog metingen van.
Komen nog metingen van.
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Re: La Pavoni Professional
Berichtdoor Brahimski » ma 23 nov 2020, 20:14
Hah, ik moet zeggen dat ik na het zien van de grafieken vandaag de espresso zette met de temperatuur van de groep op 80 graden. Eerst deed ik dat bij 90. Na het opschuimen van melk, en opnieuw malen en tampen is die bij de 2de shot ongeveer 85-90. Resultaat was bij de 2de kop ook beter dan hiervoor. Maar even aankijken. Op zich zet ik er nooit meer dan 2 achter elkaar. Eventueel kan ik dan nog voor de bong gaan of tzt een keer naar een post millennium.
Re: La Pavoni Professional
Berichtdoor Dirk Jan » ma 23 nov 2020, 20:28
Ja, met koelring. Ga nu ook beter opletten dat de temp niet boven de 80 uitkomt.Haha met koelring doet de premill het wel beter he...die heb je toch?
Komen nog metingen van.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Re: La Pavoni Professional
Berichtdoor fransg » ma 23 nov 2020, 20:36
Ook gewoon proeven en op basis daarvan besluiten.
Metingen zijn ook maar metingen. Waar precies is gemeten in de puck bijvoorbeeld? Etc.
Metingen zijn ook maar metingen. Waar precies is gemeten in de puck bijvoorbeeld? Etc.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: La Pavoni Professional
Berichtdoor bvds » ma 23 nov 2020, 20:58
Yes onze smaakpappilen zijn de beste meetapparatuurOok gewoon proeven en op basis daarvan besluiten.
Metingen zijn ook maar metingen. Waar precies is gemeten in de puck bijvoorbeeld? Etc.
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 22 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign