Ontworpen en ontwikkeld in Birmingham, bij Fracino, voor Londinium. Voor de eerste productie ervan is een gieterij in de UK gebruikt, nu is overgestapt op een gieterij in Italië.Ik dacht dat de zetgroep ontwikkeld en gemaakt werdt door fracino in GB. Maar het zijn dus ook de Italianen voor deze groep. Doen ze goed daar!Mijn vectis is inmiddels ook vorige week besteld. Nu afwachten! Dr komt een nieuwe lading groepen aan vanuit Italië en na montage komt hij vervolgens mijn kant op. Ben heel benieuwd hoe die me gaat bevallen.
De LONDINIUMs afdeling
Re: De LONDINIUMs afdeling
Berichtdoor fransg » do 11 apr 2024, 09:59
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: De LONDINIUMs afdeling
Berichtdoor bobbee » do 11 apr 2024, 10:01
Top! Dat kunnen ze ook wel in Italië.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: De LONDINIUMs afdeling
Berichtdoor fransg » do 11 apr 2024, 10:04
Ja er zijn daar veel meer relatief kleine flexibele productiebedrijven en als het espresso-gerelateerd is zijn ze al bekend met het ideeTop! Dat kunnen ze wel in Italië.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: De LONDINIUMs afdeling
Berichtdoor bobbee » do 11 apr 2024, 10:37
Machines compleet in Italië laten assembleren en vanuit Italië versturen binnen EU, dan wordt die goedkoper voor ons. Maar ja, dat gaat niet lukken natuurlijk.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: De LONDINIUMs afdeling
Berichtdoor PPP » wo 01 mei 2024, 14:17
7 weken Vectis niet gebruikt… nu blaas het water door de piston!!! Ik was 7 weken in het buitenland en verheugde mij weer op een heerlijke espresso. Ik heb niets veranderd, zelfde (nieuwe) bonen. Geen instelling veranderd en het water giert door de piston.
Oude instellingen: maler stand 17, 16 gram bonen, 29 gram espresso er uit in tussen de 24-30 seconden.
Nieuwe instelling maler uiteindelijk naar stand 7, koffie 29 gram in 10 seconden…
Mijn vraag is het normaal dat je de maler zoveel fijner moet zetten na een periode van minder gebruik en natuurlijk een heel ander seizoen. (Ik kreeg de Vectis in december). Alle tips welkom
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Oude instellingen: maler stand 17, 16 gram bonen, 29 gram espresso er uit in tussen de 24-30 seconden.
Nieuwe instelling maler uiteindelijk naar stand 7, koffie 29 gram in 10 seconden…
Mijn vraag is het normaal dat je de maler zoveel fijner moet zetten na een periode van minder gebruik en natuurlijk een heel ander seizoen. (Ik kreeg de Vectis in december). Alle tips welkom
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
- cremalover
- Berichten: 6464
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: De LONDINIUMs afdeling
Berichtdoor cremalover » wo 01 mei 2024, 14:23
Wel als de koffie ook al 7 weken in de maler zit7 weken Vectis niet gebruikt… nu blaas het water door de piston!!! Ik was 7 weken in het buitenland en verheugde mij weer op een heerlijke espresso. Ik heb niets veranderd, zelfde (nieuwe) bonen. Geen instelling veranderd en het water giert door de piston.
Oude instellingen: maler stand 17, 16 gram bonen, 29 gram espresso er uit in tussen de 24-30 seconden.
Nieuwe instelling maler uiteindelijk naar stand 7, koffie 29 gram in 10 seconden…
Mijn vraag is het normaal dat je de maler zoveel fijner moet zetten na een periode van minder gebruik en natuurlijk een heel ander seizoen. (Ik kreeg de Vectis in december). Alle tips welkom
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Koop verse koffie.
Re: De LONDINIUMs afdeling
Berichtdoor bobbee » wo 01 mei 2024, 14:32
Een maler staat nooit vast, bijstellen en tweaken middels oa maalgraad is een dagelijks iets dus zeker na 7 weken en/of nieuwe bonen ongeacht of het dezelfde bonen zijn maar vers gebrand. Het gaat erom dat je de extractie weer goed krijgt. Dus alles bijstellen tot je weer goede espresso's hebt, als dat lukt is er niets aan de hand.7 weken Vectis niet gebruikt… nu blaas het water door de piston!!! Ik was 7 weken in het buitenland en verheugde mij weer op een heerlijke espresso. Ik heb niets veranderd, zelfde (nieuwe) bonen. Geen instelling veranderd en het water giert door de piston.
Oude instellingen: maler stand 17, 16 gram bonen, 29 gram espresso er uit in tussen de 24-30 seconden.
Nieuwe instelling maler uiteindelijk naar stand 7, koffie 29 gram in 10 seconden…
Mijn vraag is het normaal dat je de maler zoveel fijner moet zetten na een periode van minder gebruik en natuurlijk een heel ander seizoen. (Ik kreeg de Vectis in december). Alle tips welkom
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: De LONDINIUMs afdeling
Berichtdoor fransg » wo 01 mei 2024, 14:40
Bedoel je dat je net verse bonen hebt gehaald of dat je de oude inmiddels overleden bonen nog had?Ik heb niets veranderd, zelfde (nieuwe) bonen.
Welke bonen exact van wie en wanneer gebrand?
Welke maler precies?
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: De LONDINIUMs afdeling
Berichtdoor PPP » do 02 mei 2024, 09:20
Hi Frans,Bedoel je dat je net verse bonen hebt gehaald of dat je de oude inmiddels overleden bonen nog had?Ik heb niets veranderd, zelfde (nieuwe) bonen.
Welke bonen exact van wie en wanneer gebrand?
Welke maler precies?
Ik maal met de DF64V
Mijn bonen zijn van Caffe New York 250 gram. Heb een tweede nieuw pak geopend.
Het verbaasde me dat ik van stand 17 op de maler nu op stand 6 maal. Terwijl voorheen het meer 1 omhoog of naar beneden was voor een groot verschil..
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 20 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign